Vas- és mangánmentesítő szűrőbetét 10"

Vas- és mangánmentesítő szűrőbetét 10 Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
4.720 Ft (3.717 Ft + ÁFA)

Vas- és mangánmentesítő szűrőbetét

Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Aquafilter
Cikkszám: VASMAN
Szállítási díj: 990 Ft
Leírás

 

Aquafilter vas- és mangánmentesítő szűrőbetét UDF felépítésben.

A vas nem egyedül fordul elő a vízben, általában a mangánnal együtt.

A Birm+Corosex töltetű vas- és mangánmentesítő szűrőbetét hatékonyan csökkenti a vasat, a mangánt és a hidrogén-szulfidot, javítja a víz illatát, ízét és megfelelő mértékben javítja a víz pH értékét.

Alkalmazása:

Felhasználható víztisztításra minden olyan szűrőházban, amelynek mérete: 10". Lakások, kisebb kapacitású gépek, berendezések védelmére alkalmas. A 10"-os szűrőbetétet nem elegendő családi házak központilag történő vízkezelésére.

Alkalmazható olyan 10"-os szűrőházakba, mint: a légtelenítővel ellátott szűrőház .

A szűrőbetét nem alkalmazható mikrobiológiailag szennyezett vízre vagy ismeretlen eredetű vizek kezelésére.

Javasolt telepíteni valamilyen mechanikai (pl. 5 mikronos polipropilén) előszűrőt az élettartam meghosszabbítása érdekében, illetve hatékonyságának növelése érdekében klórszűrést (pl. aktívszén szűrőbetét préselt BLOCK kivitelben) is javasolt alkalmazni előtte.

 

Birm

  • Színe: fekete
  • Sűrűsége: 0,65-0,72 kg/liter
  • Szemcsemérete: 0,42-2,00 mm

 

Corosex

  • Színe: barnás-fehér
  • Sűrűsége: kg/liter
  • Szemcsemérete: mm

 

Mi a Birm? A Birm mesterséges szűrőanyag magnéziumoxid bevonattal. A Birm töltet hatékonyan távolítja el az oldott vasat és a mangánt a vízből. A Birm töltet egy aktív katalizátor az oxigén és az oldható vas és mangán vegyületek között, elősegíti az Fe2+-ból Fe3+, Mn2+-ból Mn3+ oxidációját, és könnyen kiszűrhető vas-hidroxiddá, mangán-dioxiddá konvertálja. Mivel az eljárás során a vas tulajdonsága megváltozik, a szűrő oszlopon kicsapódik. Hátránya, hogy a víz klórtartalma kedvezőtlenül befolyásolja a töltet működésének hatékonyságát.

A Birm szűrőtöltet regenerálása: nem szükséges a töltet kémiai regenerálása. Tisztított vízzel történő visszamosatással letisztítható, mindenféle vegyszer nélkül, így semmi sem kerül az ivóvízbe. A visszamosatás a használat során szükség szerint, korlátlan számban elvégezhető.


A Birm töltet az ANSI/NSF szabványok hatálya alá tartozó bevizsgált és ivóvízkezelő rendszerekben engedélyezett szűrőanyag. Az engedély száma ANSI/NSF 61-(1991)-57Y3. Magyarországon a 201/2001 sz. kormányrendelet (X. 25.) 8.§-a szerinti OTH-engedély száma: 1809/2003. 03.31.

 

Mi a Corosex? A corosex ásvány (erősen reakció képes) magnézium-oxid koncentrált formában, feladata a vízben lévő szabad széndioxid semlegesítése. Képes fenntartani, megteremteni a víz pH egyensúlyát.

Gyártó: Aquafilter Inc, USA.

 

Méret 10" x 2,5"
Maximális működési hőmérséklet 45°C
Kapacitása 2.000 liter
Átfolyás 2 liter/perc
Élettartam 3-6 hónap (vízminőség és vízfelhasználás függvényében)
Szűrőtöltet Birm és Corosex
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Víztisztítót profiktól

 

Kövess ha akarsz!
Víztisztító BLOG
 

 

Magyarország első és egyetlen folyamatosan frissülő, háztartási ivóvíztisztítással foglalkozó BLOG-ját is mi írjuk! Itt találod!

 

Nézd meg Víztisztító GURU profilját a Pinteresten.

FRISS HÍREK
2015.02.01.-től minden saját csappal rendelkező víztisztítonkhoz LUXURY csaptelepet adunk a sima ED csap helyett.
Akármennyire nagy név a PurePro a háztartási ivóvíztisztító berendezések területén, de még ő is szokott értelmetlen dolgokat csinálni. A hibaelhárítás viszont egyszerű.
Sajnos sikeresen belefutottunk a nyomógombos csapok hibájába, de egy huszárvágással megoldottuk a problémát.
Sajnos sokakanak nem sikerül érvényesíteni a kapott kupont. Ha Önnek sem, akkor ezt olvassa el!
Víztisztító berendezések vásárlásakor is fontos szempont az, hogy rendelkezik-e a berendezés garanciával. Ebben is mi adjuk a legtöbbet.
2014.11.01. től 990.-Ft-ra csökkentettük a kiszállítási díjunkat.
Ez csak a NORMÁL aktívszenes szűrőbetéteket érinti. 
Több éve küszködünk a szóban leadott rendelésekkel, de most ezen változtatunk.

Na igen, ha víztisztító és háztartási ivóvíztisztítás, akkor az ozmózis víztisztító, vagy a fordított ozmózis szavakkal bizonyára találkozunk. Gyorsan tisztázzuk, hogy ozmózis víztisztító alatt fordított ozmózis víztisztítót értünk, de mint ahogy nem használjuk a köznyelvben a személygépjárműt és helyett kocsit, vagy autót mondunk, ezért esetünkben is az ozmózis víztisztítóhoz fogunk ragaszkodni.

Először is gyorsan tisztáznunk kell, hogy egy háztartásba semmi nem kell, így természetesen víztisztító sem. Nem szükséges mosogatógép és mikrohullámú sütő sem, de még LED TV sem elengedhetetlen része a háztartásunknak, akármennyire is akarnak a reklámok meggyőzni minket az ellenkezőjéről. Tehát semmi sem kell!