Vas- és mangánmentesítő szűrőbetét 10"

Vas- és mangánmentesítő szűrőbetét 10" Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
4.720 Ft (3.717 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
Leírás

 

Aquafilter vas- és mangánmentesítő szűrőbetét UDF felépítésben.

A vas nem egyedül fordul elő a vízben, általában a mangánnal együtt.

A Birm+Corosex töltetű vas- és mangánmentesítő szűrőbetét hatékonyan csökkenti a vasat, a mangánt és a hidrogén-szulfidot, javítja a víz illatát, ízét és megfelelő mértékben javítja a víz pH értékét.

Alkalmazása:

Felhasználható víztisztításra minden olyan szűrőházban, amelynek mérete: 10". Lakások, kisebb kapacitású gépek, berendezések védelmére alkalmas. A 10"-os szűrőbetétet nem elegendő családi házak központilag történő vízkezelésére.

Alkalmazható olyan 10"-os szűrőházakba, mint: a légtelenítővel ellátott szűrőház .

A szűrőbetét nem alkalmazható mikrobiológiailag szennyezett vízre vagy ismeretlen eredetű vizek kezelésére.

Javasolt telepíteni valamilyen mechanikai (pl. 5 mikronos polipropilén) előszűrőt az élettartam meghosszabbítása érdekében, illetve hatékonyságának növelése érdekében klórszűrést (pl. aktívszén szűrőbetét préselt BLOCK kivitelben) is javasolt alkalmazni előtte.

 

Birm

  • Színe: fekete
  • Sűrűsége: 0,65-0,72 kg/liter
  • Szemcsemérete: 0,42-2,00 mm

 

Corosex

  • Színe: barnás-fehér
  • Sűrűsége: kg/liter
  • Szemcsemérete: mm

 

Mi a Birm? A Birm mesterséges szűrőanyag magnéziumoxid bevonattal. A Birm töltet hatékonyan távolítja el az oldott vasat és a mangánt a vízből. A Birm töltet egy aktív katalizátor az oxigén és az oldható vas és mangán vegyületek között, elősegíti az Fe2+-ból Fe3+, Mn2+-ból Mn3+ oxidációját, és könnyen kiszűrhető vas-hidroxiddá, mangán-dioxiddá konvertálja. Mivel az eljárás során a vas tulajdonsága megváltozik, a szűrő oszlopon kicsapódik. Hátránya, hogy a víz klórtartalma kedvezőtlenül befolyásolja a töltet működésének hatékonyságát.

A Birm szűrőtöltet regenerálása: nem szükséges a töltet kémiai regenerálása. Tisztított vízzel történő visszamosatással letisztítható, mindenféle vegyszer nélkül, így semmi sem kerül az ivóvízbe. A visszamosatás a használat során szükség szerint, korlátlan számban elvégezhető.


A Birm töltet az ANSI/NSF szabványok hatálya alá tartozó bevizsgált és ivóvízkezelő rendszerekben engedélyezett szűrőanyag. Az engedély száma ANSI/NSF 61-(1991)-57Y3. Magyarországon a 201/2001 sz. kormányrendelet (X. 25.) 8.§-a szerinti OTH-engedély száma: 1809/2003. 03.31.

 

Mi a Corosex? A corosex ásvány (erősen reakció képes) magnézium-oxid koncentrált formában, feladata a vízben lévő szabad széndioxid semlegesítése. Képes fenntartani, megteremteni a víz pH egyensúlyát.

Gyártó: Aquafilter Inc, USA.

 

Méret 10" x 2,5"
Maximális működési hőmérséklet 45°C
Kapacitása 2.000 liter
Átfolyás 2 liter/perc
Élettartam 3-6 hónap (vízminőség és vízfelhasználás függvényében)
Szűrőtöltet Birm és Corosex
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Kövess ha akarsz!
Kategória részletes

Mindent megteszünk azért hogy Ön a legjobb víztisztító berendezést válassza. Mindent megteszünk azért is, hogy ezt a legbiztonságosabban tehesse.

Víztisztító BLOG

Magyarország első és egyetlen folyamatosan frissülő, háztartási ivóvíztisztítással foglalkozó BLOG-ját is mi írjuk! Itt találod!

FRISS HÍREK
Szeptember elsejétől egy fontos dologgal egészítjük ki tartalmainkat, illetve hívjuk fel a figyelmét a víztisztító berendezések iránt érdeklődőknek. Ez nem más mint a szűrőbetét csere.
Igény lenne rá, de drága!
Sokszor halljuk ezt a víztisztító berendezések kapcsán. A "nagy nyári akciónkban" viszont mindenki megoldást találhat a vezetékes víz tisztítására. Szabadulj meg TE is az ásványvíz cipeléstől és vízszűrő kancsótól. 
Kétoszlopos víztisztító berendezés 14990.-Ft tól, 1.-Ft/liter szűrt víz. Nézd meg!
A víztisztító berendezéseket folyamatosan olyan városi legendák veszik körűl, amellyek nem igazak. Most felvázoljuk a 3 fő víztisztító típust.

Tapasztalhatóak néha olyan hibajelenségek egy víztisztító berendezésnél, ami jelentősen megkeserítheti a vásárló életét és megterheli a pénztárcáját is. Ez főként az ozmózis víztisztító berendezések esetében igaz, hiszen ha az elfolyó víz (selejt, vagy technikai vízként is ismert) nem áll el, akkor az folyamatosan a lefolyóba csordogál. Kellemetlen az is, hogy ezt az ellenőrzést havi 10 másodperc alatt elvégezhetjük, amivel ettől a problémától könnyedén megszabadulhatunk, illetve jelezhetni lehetne a szervizigényt.

Ilyet még nem tettünk, de sajnos most kénytelenek vagyunk kilistázni a választékunkból a POINT csapszűrőt és POINT zuhanyszűrőt, mivel folyamatosan akadozik a termékek ellátása.

A háztartási víztisztító berendezések csúcsát képviselő ozmózis (fordított ozmózis) berendezésekkel kapcsolatban sokszor vetődik fel, hogyan kell szakszerűen karbantartani. Az utóbbi napokban sok, kissé elhanyagolt (azaz nem rendszeresen karban tartott) víztisztító berendezéssel találkoztunk, ahol bizony nem elég csak a szűrőbetéteket cserélni, azt mindenképpen fertőtleníteni kell. A fertőtlenítés amúgy minden szűrőbetét cserekor erősen ajánlott.

Elkészült a legátfogóbb tartalmunk ezekről a berendezésekről.
2015.02.01.-től minden saját csappal rendelkező víztisztítonkhoz LUXURY csaptelepet adunk a sima ED csap helyett.
Akármennyire nagy név a PurePro a háztartási ivóvíztisztító berendezések területén, de még ő is szokott értelmetlen dolgokat csinálni. A hibaelhárítás viszont egyszerű.
Sajnos sikeresen belefutottunk a nyomógombos csapok hibájába, de egy huszárvágással megoldottuk a problémát.