Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

2024.02.23. Miért nem ivartalanítottam a kutyámat, avagy a szomszéd macskának is van véleménye…

Ezen a héten szerdára voltunk előjegyezve Zénó kutyámmal ivartalanításra, aki 7 hónapos rottweiler fiú. A tenyésztő azt mondta, hogy még időben „kapjuk el” mielőtt rossz viselkedési formák alakulnak ki.
Oké, Ő ért hozzá, csináljuk…

De, szombaton és vasárnap járunk kutyaoviba és a tréner azt mondta, hogy annyira jól van szocializálva a kutya, hogy a megfelelő növekedés és fejlődés érdekében inkább 1-1,5 éves korában csináljuk meg ezt a beavatkozást. Tesztoszteron szint és egyéb nyalánkságok miatt az lesz a tuti.
Oké, Ő ért hozzá, akkor ne csináljuk…

 

De, még az is nehezíti a helyzetet, hogy tulajdonképpen nem egy, hanem két rotink van, és a második kutyus egy kislány (Zara, feleségem kutyusa), aki a Zénó alomtestvére. Nála pedig közeledik a tüzelési időszak…
Nehezített pálya!

 

De, közben beszéltem még egy állatorvossal, aki azt mondta, hogy tulajdonképpen a kislányt kellene ivartalanítani – hogy ne legyen baj – és a fiút csak jóval később. Viszont lehet, hogy inkontinencia alkul ki késöbb.

 

 

De, de, de és de!

Megnéztem annyi blogot, videót és szakértői tanácsot, amennyit csak be tudtam fogadni ebben a témában. Ott tartok, hogy 10 ember 28 félét mond és a sarki péknek és a szomszéd macskájának is van véleménye a kérdésről.

Így volt ez a tréninggel, nevelési szabályokkal, etetéssel és egy egyéb kiegészítőkkel kapcsolatban is. Mindenki mást mond és másra esküszik.

 
De döntést nekem kell hozni és vállalni annak a következményét!

Miért írok most erről?

Miközben információk után szomjazva vergődtem egyik forrástól a másikig (és feleségemmel egymást győzködve), esett le a tantusz, hogy szerencsétlen víztisztítás után érdeklődők is valami hasonlót élhetnek át. Egyik információnak tűnő morzsától tántorognak a másik részinformációig és tovább. Aztán még a sarki pék és a szomszéd macskája is hozzáteszi a maga nézeteit a kérdéssel kapcsolatban.
Mert véleményük persze nekik is van.
Szerencsétlen érdeklődő, pedig csak egy olyan terméket akar, amiben nem fog csalódni.
Tehát hidd el, én megértek mindenkit, mert nagyon nehéz mérlegelni a sok és néha egymásnak ellentmondó információt, amivel találkozhatunk a víztisztítással kapcsolatban. Én csak azt ígérhetem, hogy próbálom a tudásom és tapasztalatom szerint a legjobbat adni…

 

De döntened neked kell! 

U.i.: Az én kutyám csak tisztított vizet isznak

Tartalomhoz tartozó címkék: hírlevél