Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

2024.03.15. Legyél szabad, mert a választás a Tiéd!

A víztisztítás mindig is egy kemény biznisz volt.
Bizony, a víztisztítással történő foglalkozás Magyarországon soha nem volt egy hálás feladat. Mindig értetlenkedéssel és nem ritkán hatalmas ellenállásokkal találkoztam, ami már nevetséges. Olyan emberekkel kellett volna meggyöznöm, akik arra építik az ellenérveiket, hogy én azért mondom ezt, mert ebből élek. Valóban igazuk van, ezt csinálom már 17. éve és tapasztaltam már egy két dolgot.

Volt olyan telefonon érdeklődő, aki azzal nyitotta a beszélgetést, hogy „Győzőn meg!” Persze elzavartam, mert nem akarok senkit sem győzködni arról, hogy mennyivel jobb választás a csapvíznél, nem akarok én egy átlátszó műanyag palackban vizet eladni neki. Ugye érted az iróniát?

És még itt tartunk mindig víztisztításban

Elszomorít a folyamatos szélmalomharc és értetlenkedés.
Még mindig ott tartunk, hogy a vízművek arról akarja meggyőzni a nagyérdeműt, hogy ezek a méregdrága gépek feleslegesek, mi több, többet ártanak, mint használnak.

Mindig ugyan azon a pontokon kell átevickélni és ha már sikerült átadni az üzenetet és alátámasztani azt, akkor kezdődik elölről.

A dogma az az, hogy a vezetékes ivóvízellátás kiváló!
És mint egy dogmától, így ettől a kijelentéstől is elvárhatjuk, hogy aki ez ellen szól, az pellengérre legyen állítva.
Pedig a VÍZTISZTÍTÓ már nevében is lázadó, hiszen meg akarja tisztítani azt, ami egyesek szerint már így is kiváló! Tehát megkérdőjelezi a szolgáltatott víz minőségét, ez pedig nagy sértésnek veszik bizonyos helyeken.

Mert, ha létezik VÍZTISZTÍTÓ, akkor a vizet meg kell tisztítani. Ha pedig meg kell tisztítani, akkor nem kiváló. Ha pedig ez így van, akkor bizonyos helyeken nem végzik jól a munkájukat. Ez tehát azt jelenti, hogy tűzzel-vassal írtani kell minden VÍZTISZTÍTÓS dolgot.
Kétségbe vonni az értelmüket és megnehezíteni az értékesítésüket. Folyamatosan bizonygatni azt, hogy a vízellátással minden rendben van és nincs itt semmi látnivaló.

FONTOS! Nem a vízszolgáltatók ellen ágálok, amikor ezeket a sokokat írom. A víztisztítók mumusa ugyanis nem a vezetékes víz, hiszen a működéséhez is ez kell.
A műanyag palackozott ásványvíz a fő „ellenség” ha lehet ilyet mondanom. Ezek használata ugyan instant, de alkalmazása csak katasztrófa helyzetben értelmeszerű. Minden más esetben egyéb, sokkal észszerűbb alternatívák állnak rendelkezésre.

 

Én logikus ember vagyok, és TE?

Ismered HOFI logikáról szóló viccét? (Ha nem itt megnézheted).
Természetesen nem erről a fajta logikáról lesz most szó. Műszaki emberként több lépéssel is tudok előre gondolkozni és folyamatosan a „mi történik, ha” kéréseken jár az agyam. Ennek nagy hasznát veszem a víztisztításban, mert egy összetett rendszert csak így lehet jól felépíteni. Persze a hibaelhárításoknál is nagyon hasznos…

 

DE! Ezt soha nem fogom megérteni.

Ha annyira kiváló a szolgáltatott vezetékes víz minősége amennyire mondják, akkor miért vásárolnak elképesztő mennyiségben műanyag palackozott ásványvíznek mondott folyadékokat az emberek? Ennek a két állításnak ugyanis ki kellene egymást oltaniuk. Nem logikus hazacipelni alsó hangon a 100X drágább vizet jelentős macerával és energiaveszteséggel (a környezetszennyezés csak a cseresznye lenne a habon), ha már amúgy is van otthon, csak ki kell nyitni a csapot. Ugyan ki lenne az a balga, aki ilyen butaságot csinálna. Nem egyszer az életében, hanem folyamatosan, minden héten.

Ugye te is láttál már ilyen embereket a bevásárlásaid alkalmával?!
Ők lehet, hogy nem olvasták a hivatalos állásfoglalást a vezetékes víz kiváló minőségéről, vagy tapasztalataik alapján nem elégszenek meg azzal a „kiváló” minőséggel, amit egy mindent elfedő klór csomagolásba burkolnak. Nekik ez nem elég!

 

Elárulok egy családi dolgot.

Anyósom kategorikusan elzárkózik az elől, hogy nála beszereljek egy víztisztítót. Ez szerintem a köztünk lévő „jó” viszonynak is betudható, de a KEDVES MAMA nem is vásárol palackos vizeket. Így nekem sincs semmi értetlenkedni valóm.
Abba viszont belement, hogy amig a gyerekek nála vannak nyáron egy hétig, akkor legalább vízszűrő kancsót használ. Több a semminél!

 

Ez az én felelősségem!

Ugyan tudom, hogy a forgalmazott termékeim hasznosak és az ügyfeleimnek számos előnyt képesek biztosítani, viszont nem fogok valótlant állítani azért, hogy egy érdeklődőt átrángassak a vásárlási folyamaton.

Rólam köztudott a szakmai berkekben, hogy hobbim lebeszélni az embereket arról, hogy víztisztítót vásároljanak. FURA? Tudom, de szerintem nem nekem kell rábeszélni valakit arra, hogy ruházzon be egy otthoni víztisztítóba, hanem saját magának, illetve az annak az igénynek, amit az ivóvízzel szemben támaszt.

Így nem fogom azt mondani egy értékesítési helyzetben sem, hogy:

  • meghalnánk, ha nem használnánk víztisztítót
  • gyógyítja a rákot, vagy bizonyos betegségeket
  • jelentősen elengedhetetlen az egészség megőrzésben
  • vagy éppen repülni is tudunk majd tőle…

Azért az néha meglep, hogy a mai napig ilyen és ehhez hasonló bugyutaságokat próbálnak beadni az érdeklődőknek, akik gyakran be is veszik. Aztán amikor meg helyzet van, természetesen nem hozzák a fenti irreális elvárásokat.

Tehát a fenti hazugságok nem vehetőek komolyan és ilyeneket soha ne is kérj számon szerencsétlen víztisztítóktól.

 

Ami viszont minden kereskedőtől elvárható:

  • tudásához képest történő legjobb információk átadása
  • ügyféltámogatás

Na meg persze az, hogy ne mondjon valótlant. Amennyiben valaki ilyet tapasztal, akkor azt tanácsolom, hogy forduljon a hatóságokhoz és jelentse fel a gátlástalan kereskedőt. Ez természetesen minden termék/szolgáltatás esetében igaz, nem csak a vízszűrők piacán.

 

A döntés a Tied, mert választanod szabad!

Szerintem nagyon jó dolog az, hogy tudsz a neked nem megfelelő dolgokon változtatni. Lehetőséged van arra, hogy jobbá tedd azt, amivel nem vagy megelégedve.

Amennyiben nem vagy megelégedve az otthonodban hozzáférhető ivóvízzel valamiért, akkor változtass rajta. Amennyiben szerinted is kiváló és vezetékes ivóvíz, akkor még véletlenül se gondolkodj víztisztítással kapcsolatos dolgokon. Aztán ne találkozzunk az ALDI parkolójában, amikor zsugorszám pakolod a műanyag hulladékot a kocsidba

Tartalomhoz tartozó címkék: hírlevél