Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A nagy machinátor

A nagy machinátor Néha felkérés érkezik hozzám, hogy víztartály nélkül, de nagyobb membránnal és ilyen-amolyan szűrővel szeretnének víztisztítót vásárolni. Természetesen a megrendelő igénye szent dolog és nagyon szívesen teljesítjük, de felhívjuk a figyelmét annak veszélyeire. Például arra, hogy nem fog működni!

Nem kell újból kitalálni, már működik!

Jó pár éve, amikor vezetni tanultam, fogalmam sem volt, hogyan is működik egy autó. A forgalmi vizsgán sem értettem, de átmentem ezen a megmérettetésen. Bevallom őszintén, hogy a mai napig vannak homályos foltok a tudásomban, de ez nem buzdít fel arra, hogy 5 kereket álmodjak a kocsimra. Minek túlgondolni egy olyan dolgot, ami működik? Így van ez a víztisztítók tekintetében is. El lehet hinni, hogy hosszú-hosszú évekkel ezelőtt amikor ezt a rendszert megtervezték, akkor alapos munkát végeztek. Ez annál is igazabb, mert mindegy, hogy milyen márka és milyen típus, de az alap konstrukciós szerkezeti felépítés azonos. Ha már mindegyik márka ezt használja, akkor bizonyára nem lehet olyan rossz, talán még jó is. Nem kell megértenünk a működését ahhoz, hogy használjuk.

Nem tudom, hogy működik a plazma TV.

Ezt is kudarcként élem meg ugyan, de nem hátráltatott abban, hogy vásároljak egyet. Egy ilyen berendezés kapcsolási rajzán még a szakemberek is elkeverednek, nem hogy egy műszaki analfabéta. Annyira összetett, hiszen viszonylag kis helyen összefüggésben van minden mindennel. Ha kinyitnánk a készülék hátulját (NE TEGYÜK!) és kiválasztanánk egy CHIP-et és el kezdenénk gondolkodni azon, hogy milyen jó lenne, ha az nem így állana, hanem amúgy.........ááá! Na ezért ne tűnődjünk a víztisztítónkon sem nagyon. Működik és kész! Nem kell többet gondolni dolgokba, mint amennyit feltétlen kell. Ez persze nem igaz akkor, ha Ön most készül feltalálni valami másfajta víztisztító rendszert. Akkor nyugodtan áldozza fel az agyi kapacitását a túldimenzionálás oltárán. Ha nem, csak használja, mert gondolom most is használ olyan tárgyat, aminek a működését nem teljesen látja át és mégis jól működik.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog