Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A tudatos anyuka legendája

A tudatos anyuka legendája

Nagy félreértések a cukrozott üdítőkkel kapcsolatban.

Szeretnénk, hogy gyermekünk egészségesebben étkezzen, ezért gyümölcslevekkel felszerelkezve térünk haza a boltból. Az biztos jó, hiszen gyümölcs és nem az a fránya kóla, ami amúgy is tele van cukorral.
A szándék érthető, hiszen milyen sok gyümölcstartalom és vitamin hemzseg egy ilyen üvegben és még mosolyognak a gyerekek is az üvegen. Biztos jó!

A kiábrándító tény az, hogy ezekben a gyümölcslevekben néha több cukor van, mint a kólában!!! Ki hinné, hiszen nincs a dobozon feltüntetve a cukor. Persze, hogy nincs, hiszen köztudottan átolvassuk már az összetevőket. A cukor valamilyen „óz” végződésű összetevőben keresendő, például fruktóz. Egyenes az út az elhízáshoz, fogszuvasodáshoz és nyugtalansághoz, pedig szegény anyuka csak jót akart.
Vajon ki akar ilyet gyermekének?
Bizonyított tény, hogy ezeknek az italoknak a hosszú távú fogyasztása több hátránnyal jár a gyermek számára, mint előnnyel.

 

Azért nem isszák, mert nem finom!

Ritkán látni olyan kisgyereket, aki szíves issza meg azt ami nem finom. Az már nagyon kis korban el szokott dőlni, hogy mik azok az italok, amiket nem szeret a kicsi.

A jóakarattól duzzadva erőltetik a kedves szülők a varázs és baba italokat a gyerekbe és elfeledkeznek a csapvízről. Na itt bukik ki a szög a zsákból, amikor hazánk vezetékes vízellátásáról hozsannákat rebegnek a szakemberek. Akkor miért van babavíz meg egyéb parasztvakító termékek.

Tudom a választ, csak elgondolkodtató, hogy mennyi ésszerűtlen dologra lehet rávenni a vásárlóközönséget. Persze, hogy a legtisztábbat szeretnénk adni a kicsinek és a babavíz az mégiscsak babavíz, akkor biztos, hogy jó. JÓ IS! De csak akkor, ha innentől állandóan csak ezt issza a gyerek. Mert ha egyébként nem ezt issza, akkor mi értelme.
Ez hasonló mint a nevelés! Következetesen kell betartanunk a nevelési elveket és szabályokat, csak akkor lesz eredményes. Ez az egészséges életmóddal sincs másképp. Ha alapból egészségtelen italokat iszik a kicsi, akkor semmi értelme nagy ritkán babavizet adni neki, mert csepp a tengerben.

Következetesen kell a legjobb minőséget biztosítani és ennek nem költséghatékony megoldása a babavíz. A legjobb és legtisztább megoldás (valamint a leggazdaságosabb is) a tiszta és egészséges víz.
Persze, hogy nem isszák meg szívesen, ha klórszagú és fura ízű a vezetékes csapvíz, a palackos ásványvíz meg hemzseg az ásványi anyagoktól, tehát nagyon kemény.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog