Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ár:
12.500 Ft

Aquaphor Topaz csapra szerelhető víztisztító

Ár:
12.500 Ft

Leírás és Paraméterek

Az Aquaphor Topaz egy kompakt víztisztító, amely a csap végére kapcsolódik és állandó jelleggel ott is kap helyet, nem kell le – felszerelni használat előtt, ill. után. A készülék közepes (átfolyási) kapacitással rendelkezik, ami percenkénti kb.: 0,3 liter tisztított vizet jelent.

Mitől egyedi ez a víztisztító márka?

Az Aquaphor szűrőbetétek tartalmazzák az összes Aquaphor termékben felhasznált speciális Aqualen – t, amely anyagot az Aquaphor cég fejlesztett ki az ivóvíztisztításban történő felhasználásra.

Az Aqualen hasonlóan működik, mint az aktív szén, mivel azonban annál sokkal fejlettebb, így hatékonysága is jóval magasabb és élettartama is jelentősen hosszabb.

Alapvető különbség, hogy az Aqualen élettartama lejárta/telítődés után nem engedi vissza a vízbe a korábban kiszűrt szennyeződéseket. A csak aktív szenet használó más márkák 4-5 hónap elteltével a megkötött anyagokat egyre növekvő mennyiségben visszaengedik. Az Aquaphor víztisztítók még nano ezüstöt is tartalmaznak a vírusok és baktériumok ellen.

Érdekesség: Az ezüsttel kombinált aktív szén betétek élettartama is mindössze 3-5 hónap, az ezüst ugyan is csak a mikroorganizmusok ellen véd, nem változtat azon, hogy az aktív szén néhány hónap után visszaengedi a kiszűrt  szennyező anyagokat.

Az Aquaphor készülékekben lévő Aqualen azonban összegyűjti a szennyeződéseket és végleg leköti azokat. Esetében a betét telítődését követően nem tisztítja tovább a vizet, de nem is szennyezi vissza a korábban kiszűrt szennyeződésekkel. (ezért biztonságosan használható)

Az Aquaphor víztisztító a következő anyagokat 96-100%-os hatékonysággal szűri:

  • üledék, mint a rozsda, homok, sár, pollen
  • klór, kloroform és más szerves klórvegyületek
  • fémek és nehézfémek (pl.: vas, ólom, higany, réz, alumínium)
  • petrolkémiai vegyületek
  • fenolok
  • baktérium és vírusok

Kiknek javasolt a Topaz víztisztító?

  • Ha alacsony ivóvíz igényű (1-2 fős) háztartásban élsz és egy egyszerűen használható, alacsony fenntartási költségű vízszűrőt szeretnél.
  • Ha nincs hely a csaptelep melletti részen a mosogató tálca környékén.

Ami a készülék dobozában található:

  • 1db Aquaphor Topaz készülék szűrőbetéttel
  • 1db átalakító gyűrű (műanyag) és tömítése, belső menetes csaptelephez

A készülék/szűrőbetét kapacitása: 750 liter

Javasolt betétcsere: kb. 8-10 havonta

Gyártó: Aquaphor Corporation

Jótállás: 1 év

AQUALEN

Az AQUALEN aktív szénfonal (5,521,008 sz. USA szabadalom) - egyedi gyártású szorpciós anyag. Orosz tudósok kifejezetten víztisztításban való felhasználás céljából fejlesztették ki. Jelenleg a világon csak az amerikai "AQUAPHOR" vállalatnak van joga felhasználni ezt az anyagot a termékeiben.

Az AQUALEN képes gyorsan és teljesen eltávolítani a vízből a toxikus anyagokat: a nehézfémeket, szerves vegyületeket (műtrágyaszármazékok, fenol, kloroform), valamint az aktív klórt, és a rákkeltő elhalt baktériumrészeket A jelenleg létező legjobb aktív szénformákkal összehasonlítva, az AQUALEN a legnagyobb elnyelő kapacitással rendelkezik mind szerves, mind szervetlen anyagokat illetően. Ezenkívül az AQUALEN eltávolítja a veszélyes mikrobiológiai komponenseket: baktériumokat és vírusokat.

Vegyi természete szerint az AQUALEN aktív szénjellegű anyag nagyon fejlett felülettel, melynek képességei: a gyors szorpciós tulajdonsága, valamint szerves anyagok gyakorlatilag visszafordíthatatlan lekötése. (Ismert tény, hogy az aktív szén hagyományos változatai telítésük folyamán az egyre több elnyelt anyag egyre nagyobb részét visszaengedik a vízbe). Az AQUALEN-nel végzett kísérletek kimutatták, hogy általa lekötött anyagokat csak 600°C hőmérsékleten bocsátaná vissza.

Az AQUALEN legfontosabb tulajdonsága, hogy ez az anyag képes hatásosan eltávolítani a vízből azokat az emberi szervezetnek káros anyagokat is, amire korábban csak nagyon drága víztisztító berendezések voltak képesek. (!)

Az AQUALEN fonalainak átmerője és felületi terjedelme jelentősen nagyobb, mint a granulált aktív szén esetén. Ezáltal az AQUALEN képes rövid időn belül, kb. 30 másodperc alatt, biztosítani a víz mélytisztítását. A szűrőbetétek szerkezete biztosítja a lekötött anyagok egyenletes elosztását a szűrőben.

AQUALEN nemcsak elnyeli a vízből a mikroorganizmusokat (baktériumokat, vírusokat), de el is pusztítja azokat. Az AQUALEN-ben a mikroorganizmusok nem szaporodnak, és minden elfogott baktérium 1-2 órán belül elpusztul.Az elpusztult baktériumok nem kerülnek az átszűrt vízbe. A hagyományos víztisztítók gyenge pontja az, hogy bennük baktériumok szaporodnak (!), sőt mint több, a baktériumok egy része tápanyagként felhasználja a hagyományos aktív szenet.

.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!