Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Asztali víztisztító szűrőbetét váltás

Ez csak a NORMÁL aktívszenes szűrőbetéteket érinti. 

Több éves kutatásnak köszönhetően sikerült lecserélnünk a NORMÁL asztali víztisztító tipusunkat. Sajnos a régebbi modell esetében sajnos nem volt teljesen megoldott a szűrőház fertőtlenítéséből adódó probléma, miszerint is rossz ízű lett a megszűrt víz. Több hónapon keresztűl teszteltünk és próbáltunk rájönni a hibára, mire kiderült, hogy a gyártósoron a szűrőház vágásakor spriccelt fertőtlenítőszert nem megfelelően és nem eléggé szakszerüen öblítették ki. Tehát minimális fertőtlenítőszer maradt hátra, amit első használatkor az aktívszenes szűrőbetét megába zárt (hiszen ő jól végzi a dolgát), de pont ennek a tökéletes működésnek köszönhetően kellemetlen utóízt hagyott a már megtisztított vízben.
Egy ideig saját magunk mosogattuk el a szűrőházakat, de ez természetesen nem tartható álapot, hiszen nem gyártó üzem vagyunk, hanem kereskedők. Sajnos többszöri felszólításunkra sem volt hajlandó változtatni a gyártásitechnológián a gyár/forgalmazó/importőt/stb..., tehát kénytelenek voltunk más beszállító után nézni. 

Az újabb és már megfelelően legyártott asztali víztisztítító berendezéseket (NORMAL) a legújabb fejlesztésű T33-as aktívszenes vízszűrővel látjuk el és a régi berendezésekhez is már az újabb betétekből adunk cserebetétként. Az újabb (T33) betétben van egy speciális megoldás, ami minimalizálja a szénpor kimosódását a betét belsejéből. Az újabb fajta sztali víztisztító alsó kialakítása olyan, hogy csak a T33-as szűrőbetétet lehet belehelyezni, a régi GAC betétet nem. A keveredés elkerülése végett, tehát csak a T33-as modellt használjuk asztali víztisztítókba. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog