Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Az otthoni víztisztítás és az önvédelem.

Az otthoni víztisztítás és az önvédelem.

Egy személyes vallomással kell kezdenem. Imádom az önvédelmi sportokat.
Több mint 20 éve rabul ejtett az a frontális hatékonyság, ami bizonyos rendszereket jellemez. Lenyűgöz a pusztakezes önvédelem és azoknak jogszerű brutalitása. Ebben a bejegyzésemben érdekes összefüggést vonok a háztartási ivóvíztisztítás és az önvédelem között. Ha kicsit is érdekel a biztonság (azaz be szoktad kötni a biztonsági övedet önszántadból), akkor bizonyára hasznosnak fogod találni ezt a bejegyzésemet. 
Szó lessz benne a bizalomról és a megelőzésről. Ezek ugyanis fontos dolgok az életben, hát még a víz tisztaságával kapcsolatban.
 

 

 


 

Ugyan változnak az idők és jelentősen változnak a motivációk és prioritások, de jó, ha tudod, általában csak magadra számíthatsz. Természetesen igaz ez a sportokra, munkára és minden másra is. Ha egy problémával szembesülsz, akkor azt ott neked a lehető legrövidebb időn belül kell megoldanod. NEKED! Lehet ez elkezdve attól, hogy elöntötte a víz a házat, a defekted van, nem működik a hütön át addig, hogy a gyerek nem jól tanul. Élethelyzetek, amikben neked kell lenned a hősnek. Reméled azt, hogy a jelenlegi állapoton POZITÍV IRÁNYBA változtatsz.

 

 

Védekezz otthon víztisztítóval!

Naná, ha szúnyoghálót forgalmaznánk, akkor pedig azt mondanám, hogy szúnyoghálóval védekezzél. Ha jobban belegondolunk, szinte minden termék véd valamitől. Az élelmiszerek attól, hogy ne halj éhen, a szórakoztató elektronika, hogy ne halj meg az unalomtól, stb…

DE! MOST FIGYELJ!

Egy kis adalék a 2012. évi C. törvényről.

"A jogosan védekező olyan közvetlenül fenyegető támadást hárít el, amelynek megakadályozására a bűnüldöző hatóságok lennének jogosultak és kötelesek."

Persze tudom, hogy nekem mindig a víztisztításra jár az agyam, de ez a mondat tökéletesen ráhúzható a háztartási ivóvíztisztítás témakörére is.
Van egy felhasználó, aki elhárítja egy eszköz segítségével azokat a meglévő szennyeződéseket, amelyeket a szervezete TÁMADÁS-ként érzékelne, holott ez a vízszolgáltatók kötelessége lenne.

A képen Eyal Yalinovval vagyok a Krav Maga vezető instruktorával X évvel ezelőtt.JAJ, hányszor hallottam már azt, hogy nem állhat mindenki mellett rendőr, ami igaz is. De, csak azért mert nem áll mellettünk rendőr, még nem kell megelégednünk azzal a helyzettel, amit kapunk. 
Ez azt jelenti, hogy nem kell kiszolgáltatottnak lennünk senki és semmi irányában.
Ha kicsit is ismered az önvédelmi sportokat, akkor tudod, hogy akkor vagy a legjobb bennük, ha nem kell alkalmaznod. Az általam hőn szeretett, de már x éve nem gyakorolt krav maga-ban van egy kitétel. ÉRJ HAZA BIZTONSÁGBAN! Eléggé meglepő egy ilyen mondat ettől a brutális rendszertől, de tényleg így van.

Nem a kivagyiság és az erőfitogtatás a lényeg. Sok emberrel megismerkedtem a sport által, volt köztük ilyen is, meg olyan is. Ezeknek az embereknek a döntő többsége igen szerény és csak a gyakorlásból használja a „képességeit” edzésen. Csak a legvégső esetben bonyolódik konfliktusba, inkább igyekszik elkerülni azt.

Az, hogy nem mindennap kell ellenséges hordákon átverekedni magát az embernek és leforgatni egy akciófilmet hazafelé, nem azt jelenti, hogy felesleges az önvédelem gyakorlása. MERT MI VAN, HA MÉGIS KELL?!

A fő pont a védekezésnél, már a megelőzésnél kezdődik. Nem kerülök (illetve próbálok) olyan helyzetbe, ami esetleges atrocitáshoz vezet.

A képen Eyal Yanilovval a KRAV MAGA
vezető instruktorával X évvel ezelőtt.

 

 

És most lássuk a víz tisztaságát és önvédelmét.

Az emberek jelentős része, attól fél, amit nem lát és nem ismer. Kiszolgáltatottá és sebezhetővé válik. (próbáld ki hogy becsukott szemmel közlekedsz 1-2 percig) Ez a jogosultság és kötelesség kérdése a 2012 C törvényből. Személy szerint SENKIT nem teszek jogosulttá, hogy helyettem döntsön a testi épségem illetőleg. Ugyan vannak szolgáltatók, akiknek ez kötelessége, de ugye nem állhat minden háztartás mellett egy vízügyi szakember (mint ahogy rendőr sem), aki folyamatosan analizálja a szolgáltatott ivóvíz minőséget és próbál VALAMIT tenni, ha az nem megfelelő számunkra.

Tehát nem a bugyuta és változásra képes egészségügyi határértékeket, hanem az ÉN ÉRDEKEIMET tekinti irányadónak. Ez a különbség a vezetékes vízszolgáltató által szolgáltatott és a között az ivóvíz között és az otthonodban, egy víztisztító berendezés ákltal előállított, tisztított ivóvíz között.

 

Egy másodpercig NEM ÉRDEKEL, hogy mennyi klór, nitrit és arzén nem ártalmas még. NEM ÉRDEKEL a kifogás és a mentegetőzés akkor, ha valamit közvetlenül lenyelek napi 3-4 liter mennyiségben.

 

Ezt a gondolkodásmódot vallók értik át a háztartási ivóvíztisztítás igazi hasznát.

Tehát azért kell neked is víztisztító otthonra, mert:

  • TE akarod kezedben tartani a tisztítási folyamatot.
  • A TE igényidnek megfelelő vizet akarsz otthon.
  • Nem bízol a szolgáltatott víz minőségben.

 

Ha biztonságról van szó, akkor nálam nincs pardon. Nem hat meg a vezetékes víz PR és az sem, hogy miért késnek évek óta a vízminőség javító programok, vagy miért rosszabb a szolgáltatott víz minősége a minőségjavító program után. (Barcs)

Hidegen hagy, hogy mennyi „szakember” játssza a butuskát és az is, hogy maximális lojalitástól fűtve mekkora arcpirító hülyeségeket mondanak. Lepereg rólam, hogy valaki nem figyelt az iskolában, most meg olyanokat nyilatkozik az arzénról és az ásványi anyagoktól, amelyek az igazsággal köszönő viszonyban sincsenek. NEM ÉRDEKEL! 

 

Ez a TE feleőséged!

Ugye nem lepődtél meg? Amióta felnőt vagy minden a TE felelőséged, miért pont az ivóvíz tisztasága lenne ez alól kivétel. A TE felelősséged, hogy mennyire hiszel a vezetékes víz tisztaságában és a palackos víz egészségességében. Te döntesz! Csak annyira tisztítsd meg a vizedet, amennyire akarod. 

Semmi gond nincs azzal, ha nem akarod magad nagyobb biztonságban érezni és nem használsz otthonodban víztisztító berendezést. Bzonyára nem fogsz megsemmisülni, ha nem tisztított vizet iszol, mint ahogy attol sem, ha nem veszed meg a legújabb okostelefont. Semmi gond, TE döntesz! 
Biztos vagy benne, hogy át akarod engedni a kontrollt ezen a területen akárki másnak aki valamit mond, de ha aztán nem úgy van, akkor bocs...
Biztos vagy benne, hogy nem lehetne JOBB nálad is a szolgáltatott vezetékes víz minősége?
Biztos vagy benne, hogy a háztartási víztisztítás csak lehetőség, nem pedig ésszerű védekezés?

Ha biztos vagy benne, akkor jó neked és ne is gondolkozz azon, hogy víztisztítót vegyél. 

 

Ha rám hallgatsz, menj mindig biztosra és járj edzésre!

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog csapvíz