Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Az ozmózis víztisztítóból keserű víz jön

Ennek a "hibának" megoldása szinte a legegyszerűbb. Összesen két lehetőség (illetve három),  lehet, ami okozhatja ezt a valóban kellemetlen hibát. Ez a hiba általában friss ozmózis víztisztító vásárlóknál szokott előfordulni, de lássuk is, hogy miért.

Túl savas víz jön az ozmózis membrán után

Mivel az ozmózis víztisztítás lényege az, hogy a 0,0001 mikronos keresztmetszeten préselődik át a víz, ezáltal minden ásványi anyag kiszűrődik a vízből. Ez jól is van így, hiszen csak ezzel a módszerrel garantálható az, hogy az ásványi anyagok mellett minden káros anyagot is felfogjon. Egy szitához tudnám hasonlítani, ami adott mértig mindent felfog, illetve nem enged át. MINDENT, minden hasznos és minden nem hasznos szennyeződést is. Itt nincsen "okos mosópor" effektus, hogy csak azokat szűrje meg, amik valóban nem kellenek. Ha az a cél, hogy maradjon ásványi anyag a vízben, akkor ne ozmózis víztisztító berendezést válasszon, vagy ha feltétlen ragaszkodik az ozmózisos rendszerhez, akkor kössön utána ásványi anyag visszasózó egységet.

Tehát a megoldás az, hogy az utőszűrő után, utolsó egységnek, ásványi anyag visszasózót használjunk. Ez visszapótol bizony mennyiségű és összetételű ásványokat és ennek hatására emelkedni fog a víz pH értéke.

 

Utószűrő kiengedése

Lehet, hogy előfordul nagyon ritkán, hogy az aktívszén utószűrőből az aktívszén el kezd szivárogni. Ez hiba! Nagy valószínűség szerint új berendezésnél ez nem fordul elő, viszont már üzemelő ozmózis víztisztítónál előfordulhat. Ennek a megoldása az, ha lecseréljük. Kellemetlen az ilyen eset, de előfordulhat.

 

...az emberi változó

Elérkeztünk a kettőből a harmadik okhoz, ez pedig maga a kedves fogyasztó. Az ízérzet nagyban függ ugyanis szervezetünk pH szintjétől, méregtelenítési fázisától, sőt az ízléstől is. Sok esetben tapasztalható volt, hogy az elején kesernyésnek érzett tisztított víz, pár hét után már nem volt keserű. Az ozmózis víztisztítóban nem változott semmi, hanem a felhasználóban. Ehhez még az is hozzájön, hogy néha "szoknia kell" a felhasználónak a valóban tiszta víz ízét.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog