Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Barna és büdös a víz Kiskunlacházán, ásványvízzel főznek a szülők.

Kezdődik lassan a tavasz és előbújnak a problémák a vezetékes ivóvízzel kapcsolatban. Kiskunlacházán minden rendben van a vezetékes ivóvízzel kapcsolatban, csak az a gond, hogy fogyaszthatatlan. Lassan kezdhetünk arra gyanakodni, hogy valami ásványvizes lobby áll a folyamatos vezetékes csapvíz problémák mögött.

Persze válasz is van a vízszolgáltató részéről:

  • Az I. számú kutat bekapcsolták a technológiai szűrésbe, amire eddig nem volt mód. A kút vastartalma magas, ez az, ami éreznek a fogyasztók.
  • A kevert víz összetétele kedvezőtlenül megváltozott.

Persze tudjuk, hogy a szolgáltató részéről mindig van magyarázat. A tény viszont az, hogy a 2016-ban szolgáltatott vezetékes ivóvíz minősége nagyon messze áll attól a minőségtől, amit folyamatosan próbálnak beadni a vízügyi szakemberek a fogyasztóknak. Talán ezért is növekszik minden évben az ásvány és palackos vizek fogyasztása.

Az önkormány vízügyi projekttel kapcsolatos honlapja szerint ez még hónapokig így maradhat.

Csak gratulálni tudunk a rengeteg szakemberek, aki évek óta valamilyen európai vízminőségről beszél. Szerintünk már ők sem nagyon tudják, hogy ez mint jelent, mert a tények bizony nem azt tükrözik, hogy annyira jó lenne a vízminőség, mint ahogy azt állítják.

csapviz.info.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog