Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Biztonságos-e a forrásvíz?

A vízivási szokások elég eltérőek abból a szempontból is, hogy ki milyen vizet szeret. Vannak, akik simán megisszák a csapvizet, mások a palackos ásványvízre esküsznek, de olyanok is vannak, akik forrásvizet isznak a természetesség jegyében. Legutóbbi csoportba tartozók hozzáállása valóban nagyon természetbarát, hiszen csak egy nagyobb üvegre, hordóra, vagy néhány palackra van szükség, amiket folyamatosan lehet újratöltögetni. A tisztasággal kapcsolatban viszont nem egy emberben merülnek fel aggályok. Vajon honnan tudjuk, hogy a forrásvíz tényleg tiszta? Hiszen az is keresztülfolyik mindenen, természetes víz, kerülhetnek bele szennyeződések.

 

Ellenőrzik őket

Az ihatónak nyilvánított forrásvizeket természetesen időről időre azért ellenőrzik, hogy biztosan ne lehessen senkinek komoly baja tőlük. És itt a hangsúly azon van, hogy komoly: mivel ugyanis valóban természetes vízről van szó, nem mentes minden szennyeződéstől. Ezt egyes emberek szervezete jól tolerálja, és valóban minden probléma nélkül tudják fogyasztani ezeket a vizeket akár nagyobb mennyiségben is. Mások azonban nem ilyen szerencsések, és a természetesen előforduló forrásvizek fogyasztása hányást, hasmenést is kiválthat. Ettől még a víz iható, komoly gondot nem okoz, egyszerűen csak nem mindenki szervezete tud könnyen megbirkózni a természetesen belekerülő, apróbb szennyeződésekkel.

De akkor mégis mit igyunk?

Jó néhány embernek okoz komoly dilemmát, hogy mégis milyen vizet fogyasszon akkor? Az ásványvizeket sokan nem szeretik a palack miatt, illetve azért, mert bizalmatlanok, úgy érzik, nem lehetnek biztosak abban, hogy tényleg az van benne, amit feltüntetnek a címkén. A csapvíz ellen általában az íze a kifogás, valamint a rengeteg vegyszer, amit éppen azért raknak bele, hogy ihatóvá tegyék. Egyik sem tökéletes megoldás, ellentétben a tisztított csapvízzel. Csak egy apró kütyüt kell felszerelni a csapra, és máris tiszta, kellemes ízű vizet kapunk, ami mentes az említett vegyszerektől. Az egészségünknek kétségtelenül ezzel tesszük a legjobbat, ráadásul környezetbarát megoldás, és az ára is hamar megtérül. Ilyen példáúl az egyszerűen a mosogató csapra szerelhető víztisztító.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog