Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Csapvíz problémák

Ugyan Magyarországon a vízszolgáltatók szerint kiváló a vezetékes csapvíz minősége, a gyakorlatban ez sajnos eléggé messze áll a valóságtól. Ebben a rovatunkban a médiában megjelent híreket osszuk meg azokkal, akik még azt hiszik, hogy a vezetékes csapvíznél nincsen jobb.

A bejegyzésk FORRÁS megjeleölést tartalmaznak, amellyek néha megszüntek. Érdekesnek tartjuk, hogy egyes hírportálok miért távolítják el a vezetékes csapvíz minőségéről szolló negatív híreket. 

Ezt a rovatot válaszként hoztuk létre a víztisztító berendezéseket ért folyamatos vádak miatt, amit vízügyes "szakemberek" találtak ki. Olvasva az alábi híreket rájöhetünk, hogy a folyamatosan hangoztatott kiváló vízminőség még korántsem életszerű hazánkban, hiszen rengeteg probléma van vel.

Kétségbeesetten igyekeznek segítséget kérni a győrszentivániak a Facebookon, itt is igyekeznek felhívni a döntéshozók figyelmét problémájukra. Ugyanis már napok óta barna víz folyik csapjaikból, s annyira szennyezettnek tartják azt, olyan erős az elszíneződés, olyan sok a leülepedő anyag a vízben szerintük, hogy a biztonság kedvéért már nemcsak a főzéshez, az iváshoz, hanem a mosakodáshoz, a mosáshoz is ásványvizet vásárolnak. Lapunknak egy olvasónk két beszédes, a helyzetet jól mutató fotót küldött el és csak annyit írt: „Győrszentivánon barna víz folyik a csapból, többen is szembesültünk ezzel a jelenséggel."

FORRÁS

A településen annyira rossz a vízellátás, hogy a nyári estéken már se fürödni, se inni nem tudnak a helyiek.

FORRÁS

"A jelenlévők egymás után a jelenlegi ivóvíz minőségéről mondták el véleményüket, hiszen az ivóvízminőség javító program nem azokat az eredményeket hozta, amit elvártak. A víz büdös, sokszor nincs víznyomás."

Még az szerencse, hogy a spontán ott tartozkodó vízügyes szakember megnyugtatta a kedélyeket. Elmagyarázta, hogy ez csak átmeneti állapaot és gőzerőkkel dolgoznak a probléma megoldásásán. 
Szerencsére nem azt mondta mint egy másik "szakértő", aki a vízben található arzént nem tartotta károsnak, mert sajnos nem figyelt kémiaórán ls összekeverte a szervest a szervetlennel. Tehát csak remélni lehet, hogy egyszer, valamikor a vezetékes vízszolgáltatás hazánkban is európai szinvonlaú lesz (jelentsen ez bármit is). Ugyanis már nagyon régen ezzel kábítják a "szakeberek" (tudod, akik nem mindíg figyletek kémiaórán) a vezetékes csapvíz fogyasztókat.

FORRÁS

Mondanám, hogy óvatosan, a Pilisi Parkerdő Zrt. is plakátokon figyelmezteti a szennyezettségre a pilisszentkereszti forrásoknál sorban állókat, de mintha Update Norbinak beszélnének a dietetikusok.

FORRÁS

Büdös a víz és az íze is rossz, amióta az új, nagyéri kútból kapják a vizet - erre panaszkodnak többen Pitvaroson. Volt, aki azt hitte, hogy cukorbeteg lett, mert acetonosnak érezte a vizet. A minősége viszont megfelel az előírásoknak.

FORRÁS

Ez egy eléggé vicces helyzet! Ja és drága is, na meg a félrevezetésről se feledkezzünk meg...

FORRÁS

Itt szembesülhetünk azzal, hogy a vízszolgáltatók mniért védik annyira a mundért és miért magyarázzák még mindíg (egyre kevesebb sikerrel) a saját igazukat.
Mert milliárdok lettek eltapsolva a vízminőség javítására, ami gyakran mégsem javólt. Naná, hogy ezt magyarázni kell.

FORRÁS

Nem megfelelő minőségű, vegyszerszagú a csapvíz a szombathelyi Markusovszky Kórház egyik épületszárnyában, ezért a betegek palackos ivóvizet kapnak - közölte az intézmény gazdasági igazgatója ma az MTI-vel.

FORRÁS

TISZAFÖLDVÁR Büdös, ihatatlan vízre panaszkodnak a tiszaföldváriak, akik nem csak inni nem tudnak és akarnak a vízből, de szerintük még fürdésre is alkalmatlan. Vajon mi okozza a kellemetlen szagot? Ennek jártunk utána.

FORRÁS

A szakemberek szerint minden rendben van. Hát ha én is ott lennék "szakmber", akkor szerintem is biztos minden rendben lenne?!

FORRÁS