Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Csapvízzel is lehet élni, nem…?

Az emberek az újdonságokkal szemben alapvetően kissé távolságtartóan, bizonytalanul viselkednek. Ez nem is probléma, hiszen sajnos elég sok ilyen dologról derül ki, hogy átverés, természetes és egészséges, hogy szkeptikusak vagyunk. Sajnos azonban az egészséges kételkedés sokszor inkább ok nélküli elutasításba csap át, ami viszont már probléma, mert sok jó dologtól foszthatjuk meg magunkat ezzel a hozzáállással. A víztisztító már bizonyította jótékony hatásait, és a többség hisz is ebben, de még mindig vannak fanyalgók, akik szerint egy ilyen berendezés fölösleges otthonra. A legfőbb, egyúttal a legnevetségesebb érv, ami el szokott hangzani: „csapvízzel is lehet élni”. Persze lehet, de jó az nekünk?

 

Sátorban is lehet élni…

A fenti mondat nagyjából olyan, mint a csapvizes kijelentés: lehet élni sátorban, csak nem olyan jó, mint egy kényelmes, meleg lakásban. Nos, természetesen lehet inni csapvizet, de ez sajnos közel sem olyan jó a szervezetünknek, mint a tökéletesen megtisztított víz. Belehalni persze senki sem fog a csapvíz fogyasztásába, ha egyszer iható, de miért innánk azt, ha egyszer van lehetőségünk arra, hogy valami sokkal jobbal elégítsük ki a napi folyadékszükségletünket? Ez pont olyan, minthogy nem érjük be egy Trabanttal, ha BMW-t is vehetünk, vagy nem lakunk egy rozzant viskóban, ha van pénzünk rendes házra. És az egészségünkre sem árt odafigyelni!

Mi a gond a csapvízzel?

Nos, az tény, hogy a csapvíz iható, de ettől nem lesz egészséges. Valójában elég sok vegyszert kevernek bele a vízbe, hogy az emberi fogyasztásra alkalmas legyen. Ezek a vegyszerek természetesen nem mérgezőek, hiszen akkor nem tehetnék őket a vízbe, de az teljesen biztos, hogy nem igazán tesznek jót nekünk. Nem ártanak konkrétan, de, egyszerűen megfogalmazva, semmi keresnivalójuk nincs a szervezetünkben. Éppen ezért jobb, ha be se visszük. A víztisztító használatával pedig tökéletesen vegyszermentes, egészséges, biztonságosan fogyasztható vizet kapunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog