Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ár:
178.550 Ft

EconomySoft 30 központi vízlágyító 3/4"-os vezérlőfejjel

Ár:
178.550 Ft
Az EconomySoft 30-as típusú vízlágyító berendezés a 3 - 5 m3 vízfogyasztású háztartások vizének lágyítására alkalmas, amennyiben a víz keménysége 15 német keménységi fok körül van. Ha a vízkeménység az átlagosnál magasabb, előfordulhat hogy ennél nagyobb teljesítményű  berendezés lesz Önnek a megfelelő.

központi vízlágyítók nagyobb lakások és családi házak teljes vízhálózatának lágyítását végzik. Annak függvényében, hogy mennyi a család vízfogyasztása és milyen keménységű az adott ház vize, könnyen kiválasztható az a vízlágyító, amely a lehető leggazdaságosabban tudja a vizet lágyítani.

.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

A vízlágyítók működési elve:

Az ioncserélős vízlágyítók egy ioncserélő gyanta segítségével a vízben lévő oldott kalcium és magnézium ionokat nátrium ionokra cseréli. Ezzel a technológiával nem oldatban tartjuk a víz keménységét okozó ásványi sókat, hanem kivesszük a vízből, így semmilyen körülmények között nem tudnak kicsapódni. Így akár 0 keménységű, teljesen lágy vizet is elő lehetne állítani, azonban az ÁNTSZ állásfoglalásának megfelelően a berendezést úgy állítják be a szakembereink, hogy 5 német keménységi foknak megfelelő víz menjen a hálózatba.

Karbantartási igény: A vízlágyítóban lévő gyanta nátrium tartalma időnként lemerül, így szükséges annak utánpótlása. Ezt regeneráló sótablettával bárki elvégezheti, mivel csak bele kell önteni a tartályba a sót. A sótabletta 25 kg-os kiszerelésben kapható. A regeneráláshoz csak kifejezetten erre alkalmas nagy tisztaságú só alkalmazható, ellenkező esetben a berendezés meghibásodhat.

Karbantartási költség: A havi karbantartási költség a havi vízfogyasztásnak a függvénye. Általánosságban elmondható, hogy kb. 0,5 - 1 kg sót használ el a berendezés 1 m3 víz lágyításakor, ami egy 10 m3 vízfogyasztásnál kb. 1000 - 2000 Forintot jelent. Ez függ természetesen attól is, hogy milyen keménységű vizet kell a berendezésnek lágyítania.

FONTOS INFORMÁCIÓ: A vízlágyító beépítése a bejövő hideg vizes ágra történik. A készülék elhelyezése fagy és vízmentes helyen lehetséges (vízaknában csak nagyon ritkán), ahol a közelben szennyvíz- és elektromos kiállás található.

Beszerelés*: Az EconomySoft vízlágyítók beszerelését javasoljuk vízvezeték-szerelőre bízni, mivel a törvényi előírás szerint gerincvezeték megbontását csak ilyen jogosultsággal rendelkező szakember végezhet. Ennek ára függ attól is, hogy milyen bonyolultságú szerelés, és milyen méretű és mennyiségű anyagigénye van. Általánosságban elmondható, hogy a teljes vízlágyító rendszer (kiegészítőkkel együtt) beszerelésének költsége bruttó 30 000- 50 000 Ft között van. Javasoljuk, hogy a szerelést bízza a mi szakembereinkre, mivel ők rendelkeznek megfelelő jogosultsággal és napi szerelések miatt jelentős tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen.

.

Csatlakozók 3/4"-es csatlakozók a be- és kijövő oldalon egyaránt.
Vezérlőfej típusa idő és mennyiségvezérelt
Beépítési méretek 690 x 340 x 520mm (magasság, szélesség, hosszúság)
Gyanta liter 8 liter
Átfolyás sebesség 0,8 - 1,2 m3/h
Származási hely Magyarország
Minőségi tanúsítvány 72544-5/2021/KTEF.

Paraméterek

Csatlakozók 3/4"-es csatlakozók a be- és kijövő oldalon egyaránt.
Vezérlőfej típusa idő és mennyiségvezérelt
Beépítési méretek 690 x 340 x 520mm (magasság, szélesség, hosszúság)
Gyanta liter 8 liter
Átfolyás sebesség 0,8 - 1,2 m3/h
Származási hely Magyarország
Minőségi tanúsítvány 72544-5/2021/KTEF.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!