Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ez mindig korszerű.

Ez mindig korszerű.

Mennyire bosszantó az, hogy ami tavaly még hiper-szuper volt, az idén már elavult, vagy legalábbis van már nála jobb. Mobiltelefonoknál nagy dilemma, hogy vegyünk-e egyáltalán most, mert félév múlva úgyis kijön egy újabb modell, ami feltételezhetően jobb. Most vegyünk, vagy csak két év múlva, amikor a jelenlegi készülékünk jelentősen „kimegy a divatból”.
Ezt a napjainkban megszokott dilemmát vetjük össze a víztisztító berendezéseknél több tíz év óta tapasztalható ÁLLANDÓSÁGGAL. 
Nem érdemes várni 1-2 évet, a háztartási ivóvíztisztító berendezések ugyanis nem fognak tovább fejlődni, mert elérték a felső határukat.
Kíváncsi vagy melyik berendezést nem lehet víztisztítási minőségben felülmúlni? A bejegyzésből kiderül.

 


Laptopok, tévék, mobiltelefonok napjaink legimpulzívabb termékei. Fél évente jönnek ki az újabbnál újabb modellek, amelyek folyamatosan múlják felül egymást. Természetesen, hiszen ezek a termékek leggyorsabban fejlődő kategóriába sorolhatóak. Tényleg nagy gondot jelent az, hogy megtaláljuk köztük a leginkább értékállót, amit SOKÁIG tudunk használni és a legkevesebbet veszít az értékéből.

 

 

A víztisztító berendezések technológiája állóvíz.

Ez nem rossz, hanem jó hír a leendő és már meglévő víztisztító berendezés tulajdonosoknak. Ugyan a háztartási ivóvíztisztításban is vannak fejlesztések, de ezek javarészt a tisztított ivóvíz kezelésére és kisebb „csiszolgatásokra” határolódnak be, amelyeknek döntő többsége csak külcsín. A piacot megrengető változások nincsenek, így a 10 évvel ezelőtt megvásárolt víztisztító berendezések még ma is korszerűek.

Az otthoni ivóvíztisztítást régóta ezek a típusok képviselik:

 • csapra szerelhető, asztali víztisztító
  Általában egy szűrőegységgel rendelkező, közvetlenül a mosogató csapra „szerelendő” berendez. Jelentősebb vízszűrő hatást gyakorol a klórra, valamint a mechanikus lebegőanyagokra.
  Ajánljuk, ha a lekedvezőbb ár mellett, jelentősen jobb íz élményre vágyik.
  A kategória legnépszerűbb modellje a SPARTA WATER víztisztító.
   
 • beépíthető víztisztító saját csapteleppel
  Ezek a víztisztító berendezések legalább 1 szűrőegységgel, de jellemzően 3-al rendelkeznek. Mivel beépíthető a modell, ezért kiválóan bővíthető kiegészítő egységekkel, vagy a vízszűrés minőségét fokozó kapilláris ultraszűrővel.
  Ajánljuk, ha a beépíthető rendszerre van szükség, esetleges bővíthetőséggel, de még nem szeretne ozmózis víztisztítót.
  A kategória legnépszerűbb modellje a PUREPRO S300 víztisztító.
   
 • ozmózis víztisztító
  Hát, igen! A háztartási ivóvíztisztítás csúcsa. A legösszetettebb víztisztítási rendszer. MINDENT KISZŰR, ami 0,0001 mikronnál nagyobb. Így javarészt csak a biztonságos H2O marad a tisztítás folyamat után. Kiválóan bővíthető.
  Altípusai a normál, nyomásfokozós, átfolyós rendszerű.
  Ajánljuk, ha a legjobb és legbiztonságosabb ivó és főzővíz kell otthonra.
  A kategória legnépszerűbb modellje a PUREPRO 105 ozmózis víztisztító.

 

Kisebb változások és fejlesztések tehát javarészt csak a vízkezelésben van, ami azt jelenti, hogy az a már valamilyen technológiával megszűrt ivóvíz valamelyik paraméterét valamilyen irányba tolja. Ez azt jelenti, hogy a tisztaság (vízszűrési képesség) nem változik, csak az egyéb paraméter.

Tehát amióta elterjedt és hozzáférhető a háztartási ivóvíztisztítás a berendezéseket nagyjából (99%-ban) be lehet sorolni ezekbe a kategóriákba. Talán nem véletlen, hogy a nagyobb gyártók is maximum csak külső (műanyagdoboz, csap, egyéb kiegészítők a tisztítási folyamat után) változtatásokat hajtanak végre. A víztisztító technológia NEM FEJLŐDIK, MERT NEM TUD HOVÁ!

Teljesítményének maximumát az ozmózis víztisztítók adják, míg az egyszerűbb modellek esetében az aktív szén és mechanikus szűrőegységek gondoskodnak a víz tisztításáról.

Az, hogy milyen dobozban, vagy milyen „felesleges” pluszokkal látják el, az már csak tulajdonképpen hozzáépítés, ami a víztisztítási technológián nem változtat. Ilyenek például a WIFI-s víztisztítók, aminek ugyan nem sok értelme van, de legalább jól hangzik. Annyi a hatása, mintha hangfalakat kötnénk szerencsétlen víztisztítóra. Tehát NULLA!

 

Ezek a legelterjedtebb vízkezelési lehetőségek

 • ásványi anyag visszasózás
  Hasznos, ha a víz íz élményét kívánjuk fokozni, mert ugyan ásványi anyag nem fog felszívódni a szervezetünkbe, de víz ízét (az ásványi anyag tartalomnak köszönhetően) pozitívan befolyásolja.
   
 • pH szint növelése (lúgosítás)
  Amennyiben a tisztított ivóvízzel szemben az is elvárás, hogy pH szintje lúgos legyen, akkor erre is van lehetőségünk, ennek az ásványi ágyas egységnek köszönhetően. A víz lúgossága függ a vízátfolyás sebességétől.
   
 • energetizálás
  Ezek általában valamilyen biokerámia egységek.
   
 • ORP szint csökkentés
  Az utóbbi időben talán itt jött ki a legtöbb újdonság. Ezek is ásványi ágyas egységek, amelyek a tisztított víz ORP szintjét drasztikusan csökkentik, ami pozitív a szervezet antioxidáns szintjére.
  Talán azért itt tapasztalható a „legtöbb változás”, mert az ORP szint csökkentése egy ideig csak a lúgosító víz ionizátorok privilégiuma volt. Most egy egységben oldható meg a visszasózás, pH növelés és az ORP szint csökkentése. Persze itt is a vízátfolyás mértékétől függnek mérési eredmények.
  Erre a feladatra mi az Aquafilter AIFIR 200 –as ásványi egységet ajánljuk.

Érdekes észrevenni, hogy ezeket a termékeket az ozmózis víztisztító berendezések után szokták sorba kötni, de bármely beépíthető víztisztító berendezéshez hozzá lehet csatolni.
Itt most nem a kezelő egységek hasznosságán van a hangsúly, hanem azon, hogy ha van rá igény, akkor a víztisztító gyártók legyártják. Tehát ha valakinek az az aggodalma, hogy nincs elég ásványi anyag a tisztított vízben, vagy nem eléggé lúgos, akkor nem kell tovább vacillálnia, van megoldás.

A víztisztításban MINDENRE VAN MEGOLDÁS, csupán a vásárló pénztárcája és a rendelkezésre álló hely szabhat határokat.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog