Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ez változik, ha elég tiszta vizet iszol!

A vízivás fontosságát annyiszor emlegetik, hogy mindenki kívülről fújja. Egy felnőtt embernek alkattól függően, 2-4 liter vízre lehet szüksége napi szinten. Ezt majdnem mindenki tudja, ennek ellenére elég sokan vallják be pironkodva, hogy bizony meg sem közelítik ezt a mennyiséget. Nem szándékosan, egyszerűen elfelejtenek inni, vagy éppen nem is kívánják a folyadékot szinte egész nap. Ez azonban nem a legjobb a szervezetnek, hiszen az minden egyes nap folyadékot veszít, amit bizony pótolni kell, ivással, valamint folyékony ételek bevitelével. Ha eddig nem ittunk rendesen, és hirtelen elkezdünk erre figyelni, hamar érezni is fogjuk a változást.

 

 

 

De mi is történik pontosan?

  • Több lesz az energiád. A dehidratáltság egyik jele, hogy levertnek, fáradtnak érzed magad, minden látható ok nélkül. Ha odafigyelsz arra, hogy rendesen igyál, az egyik első dolog, amit észre fogsz venni, hogy ez a fáradtság eltűnik, sokkal aktívabb, energikusabb leszel, így a napjaid is kellemesebben telnek majd.
  • Felpörög az anyagcseréd. A lassú anyagcsere is lehet az egyik következménye annak, hogy nem iszol eleget, ugyanis ahhoz is bőven kell folyadék. Éppen ezért elegendő folyadékbevitel hatására ez felpöröghet. Kellemes mellékhatás lehet, hogy ha rendelkezel némi túlsúllyal, beindulhat a fogyás, a túlsúly oka ugyanis nagyon sok esetben a túl lassú anyagcsere.
  • Megszabadulhatsz a bőrproblémáktól. Sokan vannak, akik már mindenféle csodaszert kipróbáltak a bőrproblémáik eltüntetésére, sikertelenül, de a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele segített. Ahhoz, hogy a bőrünk tudjon regenerálódni, a méreganyagok távozhassanak, kell víz, ennek hiányában szaporodhatnak a bőrhibák.
  • Kevesebb ráncod lehet. Sokszor az apró ráncok, szarkalábak egyszerűen azért vannak, mért vízhiányos a bőr. Hidratáló krémek helyett érdemesebb figyelni, hogy eleget igyál, és máris üdébbnek, fiatalabbnak tűnhetsz. Persze a végtelenségig nem lehet késleltetni az öregedést, de távol tarthatjuk, amíg nincs itt az ideje.
Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog