Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ezért nem mindegy, mit iszol!

A folyadék nagyon fontos a szervezetünknek, ezt mindannyian jól tudjuk, hiszen szükséges az alapvető funkciók működéséhez. Sokan azonban úgy vannak vele, hogy tökmindegy, mit isznak, csak igyanak valamit. Ennek a felfogásnak köszönhető az ezerféle üdítő, ízesített ásványvíz, gyümölcslé, szörp stb. a boltok polcain. Legtöbben tisztában vagyunk vele, hogy nem annyira jó, ha ezeket isszuk, azt azonban nem igazán tudjuk pontosan, hogy miért – és valószínűleg ezzel függ össze az, hogy nem igazán vesszük komolyan. Pedig tényleg nem jó a szervezetünknek, bár az igaz, hogy a szükséges folyadékot megkapja. Vele együtt azonban sok mást is, amit nem biztos, hogy jó ötlet bevinni.

 

 

De mégis, mi bajunk lehet ezektől az italoktól?

  • Elhízás. Az elhízás Magyarországon gyakorlatilag népbetegség, minden második ember rendelkezik némi túlsúllyal. Az üdítők cukortartalmát elnézve, csodálkozunk ezen? Annyi ember van, aki odafigyel, mit eszik, próbál sokat mozogni, mindeközben pedig ész nélkül issza az üdítőket, amik telivannak cukorral, aztán csodálkozik, hogy nem tud lefogyni. Ha rendszeresen fogyasztunk nagyobb mennyiségben üdítőt, az bizony lehet felelős a zsírpárnákért.
  • Mesterséges anyagok. Színezékek, tartósítószerek, ízfokozók – ne áltassuk magunkat, ezek mind jelen vannak az üdítők zömében. A szervezetünknek semmi szüksége nincs rájuk, de legalább szép színes löttyöket láthatunk a polcokon, amik finomak, és jó sokáig elállnak még kibontott állapotban is.
  • Függőség. Nem a szó szoros értelmében, nem okoznak az italok függőséget. Azonban kellőképpen édesek ahhoz, hogy a szomjunkat legfeljebb átmenetileg oltsák, és jó sokat megigyunk belőlük, ezáltal még többet vásároljunk.

Mi a helyzet az ízesített ásványvízzel?

Egy fokkal jobbnak tűnik, azonban nem több, mint egy ügyes marketingfogás. Ezek ugyanolyan üdítők, mint a színesebb társaik, csak épp ásványvízként vannak eladva, feltételezve, hogy a tudatosabb vásárlók is megveszik Aki biztosra akar menni, a tisztított csapvízzel jár a legjobban.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog