Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Felejts el mindent, amit a víztisztításról tudsz.

Felejts el mindent, amit a víztisztításról tudsz.

Talán a legjobb cím az lett volna, hogy felejtsd el azt a sok butaságot, amit a háztartási ivóvíztisztító berendezésekkel kapcsolatban hallottál, vagy olvastál.
Sajnos már több éve igaz az, hogy egy leendő víztisztító vásárlóval nem nulláról kell kezdenünk az educálást, hanem mínusz húsztól. Ez annak köszönhető, hogy a víztisztítás és vízszűrés eléggé egyszerű ahhoz, hogy szinte mindenki értsen hozzá (vagy legalábbis tájékozottnak tűnjön), viszont eléggé összetett ahhoz, hogy néhány rossz információval meg tudják kavarnia az érdeklődőket.

Erre alapozva sok hozzáértő foglalkozik a témával, illetve csak amatőr szinten kapargatja a felszínét, beérve pár lopott dezinformációval, amit egy másik hiteltelen publikációból csent el. Sajnálatos módon ezek a lelkes amatőrök többet ártanak a háztartási ivóvíztisztításnak mindent gondolhatnánk, de ennél nagyobb bajok is lehetnek.

 


Észrevettük azt, hogy az érdeklődők eléggé „felkészültek” és célirányosan kérdeznek bele olyan témákba, ami szerintük valós, vagy egyáltalán releváns az ivóvíztisztítással kapcsolatba. Ugyan furának tűnik, de talán ez a jobbik verzió, hiszen a rosszabb esetben ezt az egészet víztisztítósdit egy nagy lufinak és félrevezetésnek tartja. Persze ez is csak azért lehet, mert hosszú ideje csak azt hallani, hogy Magyarország vezetékes vízellátása menyire kiváló, hiszen a csapvízzel nincsen semmi probléma. Ami sajnos nem így van!

 

 

A legritkább esetben se hallgasson ezekre!

 

Összeszedtük azokat az általános "forrásokat", amelyek szerintünk nem adnak hiteles információt azoknak, akik a háztartási ivóvíztisztítás iránt érdeklődnek. Nem vettük hozzájuk azt az általános csodavárást, amit néha tapasztalunk H2O-val kapcsolatban. Ide tartozik az oxigénnel, hidrogénnel és tudom is én, hogy még mivel dúsított vizek, na meg az örök sláger, a PI víz. 
Nézzük tehát azokat a forrásokat, amikre ne hallgasson, ha jót akar...

 

 • Blogok, amik a víztisztításhoz is értenek.
  Egy blogtól megszokhattuk, hogy mindenhez ért, miért pont a víztisztítás lenne ez alól kivétel. Azokban a blogokban, ahol általában a víztisztítást szükség szerütlennek tartják, általában nem tematikus foglalkoznak a témával.
  Ugyan ez is egy blog, ami víztisztító berendezésekkel és ivóvíztisztításról dolgokról publikál. Nem vennénk a bátorságot ahhoz, hogy sütemény receptekkel, egészséges életmód tanácsokkal, vagy makramé fortélyokkal kapocsaltosan közöljünk bejegyzéseket. Ez azért van, mert nem értünk hozzá. Úgy gondolom, hogy a víztisztító berendezésekhez pedig eléggé ahhoz, hogy rávilágítsunk pár félreértésre és félrevezetésre, valamint megkönnyítsük azok dolgát, akik víztisztító vásárláson gondolkodnak.

 • Fórumok és gyakori kérdések.
  Szinte ez a legveszélyesebb információ gyűjtő forrás, akármelyik termék, vagy „dolog” esetében. Itt aztán tényleg láthatatlan emberek írogatnak, általában hatalmas sületlenségeket. Amikor pedig már elfogytak az érveik, akkor kezdődik a személyeskedés, vagy az egymás helyesírási elemzése.
  Persze mint mindenben, itt is lehetnek kivételek és véletlenül találni értékes releváns információt, amikor egy szakember tényleg veszi a fáradságot arra, hogy azt megossza másokkal. Általában valamilyen irányban elfogulatlan és felkészületlen emberek puffogtatják az álláspontjukat, amit arra alapoznak, hogy máshol hallottak valamit.
  Nem hiszem, hogy bármelyik téma is olyan kevésbé fontos legyen, hogy ilyen „információkra” kellene építeni. Ezek sokszor ugyanis olyan tanácsok, amelyeknek semmilyen alapja nincsen.
  És még ide tartoznak azok a jó szándákú szomszédok és családtagok is, akik miért pont ne a háztartási ivóvíztisztításhoz értsenek, hiszen elolvastak egy bulvármagazinban valami cikket róla. 
   
 • Vezetékes víz PR
  Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy víztisztító berendezések vezetékes ivóvíz nélkül nem működnek, tehát annak megléte szükséges. Ha elismernék, hogy hasznosak a víztisztító berendezések, akkor az szerintük azt jelentené, hogy nem jól végzik a munkájukat, ami az esetek nagy részében nem igaz.
  Tény az, hogy szép számmal jelennek meg a médiában olyan hírek, amelyek arról szólnak, hogy Magyarországon a vezetékes vízellátás koránt sincs olyan szinten, mint amilyenen látni szeretnék és az kommunikálják a lakosság felé. Ezt erősíti meg vásárlóink folyamatos visszajelzése is, hiszen azért vásárol víztisztítót, mert megelégelte azt a vezetékes vízminőséget, amit szolgáltatnak, illetve a csapjából folyik.

 • Megtévesztő kereskedők
  Ezt a csoportot sajnos több csoportba lehet sorolni, hiszen van aki a saját tudatlansága miatt rak fel olyan butaságokat a weboldalára, ami nem igaz, valaki viszont szándékosan téveszti meg a leendő vásárlóit. Az első talán még bocsánatos, hiszen egyszerű felkészületlenség, a második, viszont szimpla becsapás, ami miatt már volt dolga a GVH-nak víztisztítókkal.
  Ezen a héten is bele lehetett botolni olyan hírbe, ahol azt közölték, hogy nem gyógyít a polarizált fény, sem a víztisztító. Nos, a polarizáltfényhez nem értek, de a víztisztítókhoz talán annyira igen, hogy nyugodt szívvel kijelentsem, hogy TÉNYLEG NEM GYÓGYÍT! Ki mondta ezt a badarságot???!!!
  Egy víztisztító csak annyira „gyógyít” mint a mosogatás, mosás és személyes higiénia. Belátható, hogy vannak összefüggések az egészséges életmód és a víztisztító között, de nem gyógyászati segédeszköz. Ezért nem is értem, hogy miért ragaszkodnak néha GYEMSZI engedélyhez víztisztítók berendezésekkel kapcsolatban.

 

 

 

De akkor kinek lehet hinni?

 

Nem kell vegyésznek lenni ahhoz, hogy valaki eljusson addig, hogy megrendeljen egy számára is megfelelő víztisztító berendezés, hiszen egy a leendő autó vásárlók csak töredéke autószerelő. Így van ez mindennel, mért pont esetünkben lenne ez máshogy?
A leendő víztisztító vásárlónak csak annyira kell értenie a témához, hogy milyen minőségű szűrt ivóvizet szeretne kapni. Nagyon mellé nyúlni nem tud.

Persze vannak evidenciák, mint például, hogy hol szeretné elhelyezni a készüléket, mekkora rendelkezésre álló víznyomás, stb... Ezeket pedig csak a felhasználó tudja pontosan. Ezért sincsen olyan berendezés (akár autók esetében sem), ami mindenkinek ugyan annyira megfelel.

Higgyen magának! Ne engedje félreveszteni magát, a háztartási ivóvíztisztítás jó és hasznos dolog, ami gyökeres változást hoz az életébe. Jelentősen növeli a lakása komorját a mellett, hogy gazdaságilag is logikus döntés, az egyéb elterjedt alternatívákhoz képest.

Válassz akármelyik víztisztító berendezést, biztosan jól választ, hiszen megtisztítja a rendelkezésre álló vizet. Az már csak a víztisztító típusától/szűrési minőségétől függ, hogy milyen mértékben, melyik paramétere lesz tisztább a víznek. DE TISZTÁBB LESZ!

 

Ha rossz lenne, akkor nem lenne.

Ugyan a pár évig el lehetne ténferegni ártalmas gagyikkal, de több tíz évig biztosan nem. Pláne akkora mennyiségben, mint amekkorát a víztisztítók és a víztisztítási termékek piaca tesz ki. Ha ezek a berendezések nem használnának, mi több (ahogy néhányan gondolni szeretnék) ártalmasak lennének, akkor miért vásárolnák az emberek?!
Rendben, én is tudom, hogy tulajdonképpen mindent el lehet adni, ha már a feleslegességénél és az ártalmasságnál járunk, akkor példának hozható a palackozott víz, ami a legnagyobb mennyiségben vásárolt élelmiszer hazánkban.

Az igazság az, hogy SOHA senkinek nem lett semmiféle problémája attól, hogy szűrt vizet fogyasztott. SOHA nem fordult még elő, hogy egy víztisztító vásárló megbánta volna, hogy víztisztítót vásárolt (maximum csak az, hogy rosszul mérte fel a helyzetet, ezért a neki nem megfelelő típust választotta ki). SOHA nem fordult elő típus visszahívás (amit a gépkocsiknál és a mobiltelefonoknál megszokhattunk). SOHA nem okozott negatívumot az egészségre, nem úgy, mint a vezetékes csapvíz és a palackos ásványvíz esetében már láthattunk ilyet. Például a fertőzött dömsödi csapvíz, vagy a fekáliával fertőzött palackos ásványvíz.

A víztisztítók ellen mindig valamilyen mondvacsinált butaságot hoznak fel, mint például azt, hogy a hasznos ásványokat kiszűri. Ez mondjuk csak a legösszetettebb ozmózis víztisztító rendszerek esetében van így, ahol a szűrési minőség olyan finom, hogy szinte mindent kiszűr, ami nem H2O. Tehát H2O marad hátra, amiről ugye nehéz elképzelni, hogy ártalmas lenne. (Ezt igazolja az, hogy közel tíz éve fogyasztok napi 3-4 liter ozmózis vizet. Nálunk az egész család ezt issza, és amióta a lányomat megszületett, ő is.) Ha ez nem így lenne, akkor az ozmózis víztisztító gyártók, abbahagynák a gyártást, mert ki az az elvetemült, aki akkor is issza a tisztított vizet, amikor tudja, hogy ártalmas.
Az meg már más lapra tartozik, hogy a vízből 10-15%-nyi ásvány szívódik fel a szervezetbe, tehát felhasznosulás nem valami meggyőző. A tiszta vízzel szemben különben sem az az igény, hogy mennyi mindent tartalmazzon (az a táplálkozásé és egyéb táplálék kiegészítőké), hanem az, hogy vegyszermentes és tiszta legyen. 


Ez csak egy butaság volt, amit víztisztító berendezésekkel szemben lehet hallani, Ebből tökéletesen látszik, hogy nem valami felkészült ez az álláspont, mint ahogy a többi hasonló álláspont sem. TEHÁT HAZUGSÁG!

Amennyiben pedig önnek olyan a szervezete, hogy képes jó hasznosulással ásványi anyagokhoz jutni vízen keresztül, akkor ne ozmózis víztisztítót válasszon, hanem mást, ami csak a klórt és a mechanikus szennyeződéseket szűri meg.

Végeredményként látható, hogyha annyira rossz és felesleges lenne, akkor bizonyára nem lenne rá akkora igény, amekkora van. Magyarországon a vezetékes víz PR és az ásványvíz marketingnek köszönhetően még nem akkora, mint külföldön.

 

 

A víztisztítás nem hit kérdése, hanem egyszerű kémia! Nem kell többet belegondolni, mint ami, viszont amire képes, azt el kell ismerni!

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog megtévesztés