Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Főzni is jobb tiszta vízből

Amikor a vízfogyasztási szokásokról van szó, nagyon sokan elmondják, hogy nem szívesen isznak csapvizet, részben az íze, részben pedig a benne lévő vegyszerek miatt. Tudjuk, hogy ezek a vegyszerek teszik ihatóvá a természetesen előforduló vizeket, ettől függetlenül nem biztos, hogy annyira jó, ha megisszuk őket. Jogos tehát a csapvíztől való tartózkodás, de vajon az ásványvíz jobb? Vannak, akik úgy gondolják, hogy nem, mivel nem is nagyon tudhatjuk, mi van valójában a palackban. Persze azért a többség nem ilyen szkeptikus, de az ásványvizek árát, és a palackozásuk során végzett környezetszennyezést nézve, ezt sem szívesen választják. Ilyenkor jön jól, ha van a házban víztisztító berendezés, ami a csapból folyó vizet tisztítja meg, és teszi biztonságosan ihatóvá.

 

Evésnél is ennyire figyelünk?

Látható, hogy sok ember meglehetősen válogatós, amikor a vízivásról van szó. De mi a helyzet az evéssel? Ételeink jó részének elkészítéséhez vízre van szükség. Bár a forralás miatt a legtöbb káros anyag kimegy belőle, azért arra egyáltalán nem vehetünk mérget, hogy semmi olyan nem marad a vízben, amit nem szeretnénk elfogyasztani. Főleg, hogy mire felforraljuk mondjuk a levest, már egy ideje úszkálnak benne a zöldségek, amiknek így volt idejük magukba is szívni valamicskét a vegyszerekből. Ha a vízivás terén válogatunk, és vannak igényeink, a főzés terén sem lenne szabad alább adni! Sokkal biztonságosabb, hogy ha az is tisztított vízből történik!

Az egészség megfizethető!

A víztisztító ellen a leggyakoribb kifogás, hogy drága. Ez annyira azért nem állja meg a helyét: igaz, hogy bele kell fektetni néhány ezer forintot, és vannak fenntartási költségei is, de nagyon hamar visszahozza az árát, ezért abszolút megéri használni. Azoknak, akik szeretnének odafigyelni az egészségükre, és tudatosabban étkezni, szinte kötelező, mert a víztisztító ehhez nagyon sokat hozzá tud tenni, és ha a főzéshez is használják, még hamarabb megtérül. Nem kell többé aggódni sem a csapvízben lévő vegyszerek miatt, sem pedig amiatt, mert ki tudja, mi van a palackos vízben.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog