Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Fura színű, opálos a megtisztított víz jön az ozmózis víztisztítóból

Amikor beszerelésre és beüzemelésre kerül egy ozmózis víztisztító berendezés, akkor lehet néha találkozni ezzel a hibával. Tulajdonképpen ez nem is hiba, a víztisztító működik, csak a megtisztított víz vizuális jellemzője nem olyan mint amilyenre számítottunk. Megoldás is van és nagyon egyszerű.

A probléma oka

Ez kizárólag ásványi anyag visszasózós modellek esetében jelentkezik, tehát a tényleges ok az ásványi egységben keresendő. Nem a hiba, hanem az ok! Mint minden vízszűrő egységnek, az ásványi anyag visszasózónak is "be kell mosódnia". Fura ez a kifejezés, mégis ez szemlélteti a legjobban a folyamatot. Mivel ásványi ágyon halad át a víz az ásványi egység belsejében ezért szembesülhetünk kezdetben kissé nagyobb ásványi anyag kiáramlással. Ez az ami megszínezheti a már megtisztított vizet. Ez a víz fogyasztható, semmi problémát nem okoz.

A probléma megoldása

"Az idő mindent megold"! Leszámítva ezt a közhelyes kijelentést, ha nem is mindent, de ezt a problémát mindenképp. Nem történik más, mint az, hogy az ásványi anyag visszasózó egység "poros" része kimosódik a betétből. ENNYI!

Ha mégis fenn áll az elszíneződés 2 hét után is, akkor tájékoztassa a forgalmazót. Több mint valószínű, hogy ki kell cserélni a visszasózó egységet. Ezt a forgalmazónak ingyen illik kicserélnie.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog