Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hírlevelek

Nekem van kávéfőző vizem… de még BABA vizem is van.
A műanyag palackos ivóvíz használatát csak katasztrófa helyzetben, vagy nagyon rövid távon, instant megoldásként tudom értelmezni. Minden más helyzetben, azaz hosszútávon és kiépített vízhálózat esetén a használata irreális és logikátlan.

Tehát tényleg együtt tudok élni a gondolattal, hogy egy hosszabb kirándulásra palackos vizet visznek. Az valahol mégis egy standard. Olyan lehet mind a 3 napi hidegélelem becsomagolva egy dobozkában. Gyors megoldás és valamiféle igény kielégítésére alkalmas RÖVID TÁVON. Tehát RÖVID TÁVON!!!

A víztisztítás mindig is egy kemény biznisz volt.
Bizony, a víztisztítással történő foglalkozás Magyarországon soha nem volt egy hálás feladat. Mindig értetlenkedéssel és nem ritkán hatalmas ellenállásokkal találkoztam, ami már nevetséges. Olyan emberekkel kellett volna meggyöznöm, akik arra építik az ellenérveiket, hogy én azért mondom ezt, mert ebből élek. Valóban igazuk van, ezt csinálom már 17. éve és tapasztaltam már egy két dolgot.

Volt olyan telefonon érdeklődő, aki azzal nyitotta a beszélgetést, hogy „Győzőn meg!” Persze elzavartam, mert nem akarok senkit sem győzködni arról, hogy mennyivel jobb választás a csapvíznél, nem akarok én egy átlátszó műanyag palackban vizet eladni neki. Ugye érted az iróniát?

Éppen egy ozmózis víztisztító beszerelés közepén jártam, amikor azt kérdezi az ügyfél:
- És erre amúgy van igény?
Múlt hét óta sok minden történt és ha nem vagy benne a sztoriban (semmit sem vesztettél) akkor azt érdemes tudnod, hogy viszonylag sokat konzultálok állatorvosokkal.
Értsd jól! Idáig nem beszéltem egyáltalán velük, de most beszéltem legalább öttel.
Ezen a héten szerdára voltunk előjegyezve Zénó kutyámmal ivartalanításra, aki 7 hónapos rottweiler fiú. A tenyésztő azt mondta, hogy még időben „kapjuk el” mielőtt rossz viselkedési formák alakulnak ki.
Oké, Ő ért hozzá, csináljuk…

Már nem vállalok Budapest és Pest megyén kívüli kiszállást, de ez egy kivételes alkalom volt, amit 3 hónapja görgetek magam elött.
Két ozmózis víztisztító beszerelést is megcsináltam Karcagon egy testvérpárnál.
Az első helyen már volt bekötve egy régi egyszerűbb aktívszenes berendezés, amit már nem használnak egy ideje, mert borzasztó büdös víz jött belőle.

Jaj, ezt hányszor láttam leírva egy-egy FB posztom alatt, amikor az ivóvíztisztító berendezések előnyeit ecsetelem.
Munkám során sokszor találkozom olyan érdeklődőkkel, akiket nagy buzgalommal beszélek le a víztisztító vásárlásról. Régebben ez nem így volt...

Minap egy beszerelésen voltam és nagyon kellemetlen helyzetbe kerültem. Kész is voltam a bekötési pontok létrehozásával, amikor az ügyfél a hátam mögűl megkérdezte, hogy megfúrtam a lefolyót is?


Persze. válaszoltam, hiszen ez az ozmózisos víztisztítás velejárója, illetve az, hogy van selejt víz elfolyás a lefolyóba.

Láttam, hogy vörösödik a feje, mert erről neki nem szólt senki semmit.
Nekem egyértelmű volt, hogy Ő ezt tudja, neki viszont nem volt egyértelmű.
Tanultam ebből is és most már minden ilyen típusú víztisztító leírásába belinkeltem azt a legfrissebb bejegyzésemet, amit ezen a tapasztalaton fel buzdulva írtam meg.

Itt tudod Te is elolvasni

Sokan közülünk hajlamosak vagyunk különféle vitaminokra és táplálékkiegészítőkre sokat költeni, úgy gondolva, hogy ezek nélkülözhetetlenek az egészségünk szempontjából.

De vajon tényleg mindannyiunknak szüksége van ezekre a drága tablettákra és kapszulákra?

2010 magasságában történt meg az eset, amiből sokat tanultam (de nem csak én).
Egy egyszerű aktívszenes szűrőbetétet vásároltak, aminek a gyár által megadott kapacitás értéke 6000 liter. A vásárló viszont akkurátusan lemérte a mennyiséget, de csak a fele literszámot tudta megfelelően megtisztítani a szűrővel. Természetesen hívott is és előadta a problémát. Én köpni nyelni nem tudtam, mert részemről egyértelmű, hogy egész más megszűrni 6000 liter csapvizet, mint 6000 liter saras vizet (tehát eltérő minőségűt).
Januárban belendül az edzőterem és a táplálékkiegészítő üzlet.
Sokan súlyvesztést és egészségesebb életmódot fogadnak maguknak az újévre, ezért ezeknek most nagyon megy a szekér. Nincs is ezzel baj
Az év eleje tökéletes alkalom arra, hogy új szokásokat honosítsunk meg életünkben. Az egészségünk javításának egyik legegyszerűbb, mégis gyakran alábecsült módja a vízfogyasztás növelése. A tisztított ivóvíz rendszeres fogyasztása nemcsak hogy hozzájárul a testünk optimális hidratáltságához, hanem pozitív hatással van közérzetünkre is. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, hogyan vállalhatunk szerepet ivóvízellátásunkban és miként integrálhatjuk ezt az egyszerű lépést egy egészséges újévi változás részeként.
Szilveszter éjszakája egy csodálatos alkalom, amely világszerte számtalan hagyomány és szokás révén telik meg ünnepléssel. A gasztronómiai élvezetek és a különleges szilveszteri ételek, az újévi fogadalmak és a pezsgő bontásának pillanata teszik felejthetetlenné ezt az estét. Miközben a tüzijáték tippek segítenek fényűzőbe öltöztetni az éjszakát, addig a szilveszteri bulik hangulatának megteremtéséhez már csak a jó társaság kell. Ebben az írásban betekintést nyújtunk ebbe a varázslatos atmoszférába.

Nem is olyan régen voltam kint egy baráti házaspár ismerősénél, aki új lakást vett a közelünkben. A lakás mellé járt egy beépített ivóvíztisztító is. Az én feladatom pedig az volt, hogy elvégezzem rajta a szűrőcseréket és működőképes állapotba hozzam.
Amikor beléptem a lakásba már messziről észrevettem, hogy ballonos vizet rendelnek és a vizesballon tetején még kacsa csőrös adagoló is van.

Amikor megkérdezik tőlem, hogy mivel foglalkozom, akkor általában csak azt válaszolom, hogy víztisztítással. Ez természetesen nem volt mindig így, de nagyon örülök, hogy egymásra találtunk ezzel a nagyon érdekes témakörrel.
Itt sorolhatnám, hogy miről szól ez az egész és puffogtathatnám a szakszavakat, de ennek semmi értelme számodra (szerintem).