Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > >

Friss hírek

Félreértések amiket jó ha tudsz a otthoni víztisztításról


Ha valaki víztisztító berendezésre gondol, akkor egyszerre több dolog is eszébe juthat, ami sokszor hamis információkon, vagy régi beidegződéseken alapul. Most ezeket a kifogásokat vesszük sorra, amik nagymértékben félreértéseken, vagy félrevezetéseken alapul.

- A víztisztító / vízszűrő drága
- Nagy helyen fér csak el.
- Sok ügynök házal vele, így biztos átverés.
- Eltávolítja a hasznos ásványi anyagokat.
- Beteg lehetek a használatától, mert vissza fertőződhet.
- Nem is kell tisztítani a vezetékes vizet, ezért biztos ez is egy átverés.

és sorolhatnánk még a neten keringő rész/áligazságokat, valamint műkedvelő amatőrök félreértésein alapuló butaságait. Sajnos minden esetben nem valódi információt közölnek, csupán egy valahol elejtett információnak a félreértelmezésére reflektálnak és egy silány véleményt fogalmaznak meg. Ezért a véleményért pedig semmi felelősséget nem vállalnak jogilag.

 

Ozmózis víztisztító berendezés kisokos

 

Az ozmózis víztisztító berendezések a háztartási vízszűrők csúcsát képviselik. Felépítésük és működésük sokkal összetettebb, mint az egyszerű aktívszenes berendezések esetében. Amennyiben kihagyjuk a tudományos magyarázatot, akkor felhasználói szinten elég annyit tudni az ozmózis víztisztító berendezések működéséről, hogy a nagyobb vízszennyeződések előszűrése után egy ozmózis membrán segítségével 0,0001 mikronnál nagyobb anyagokat eltávolítja a bemeneti vízből. Ez a szűrési résméret hozzávetőleg 95-98%-os vízszűrést végez, aminél nincsen jobb szűréssel előállított tisztított víz. Az ozmózis membránok védelmére előszűrők (aktívszén, mechanikai) gondoskodnak. A membrán után pedig találhatunk még egy aktívszenes szűrőegységet is. Az ozmózis víztisztító rendszerek velejárója a technikai, azaz selejt víz elvezetés. Erre azért van szükség, mert 0,0001 mikronos résméret annyira apró, hogy ha nem öblítenénk ki, akkor nagyon gyorsan bedugulhatna a berendezés legértékesebb része, az ozmózis membrán.A fenti adatokból kiderülhet az is, hogy az ezek a víztisztítók MINDENT, azaz MINDENT megszűrnek a bemeneti vízből. Ennek hasznát veszik a hadi és űr iparban (zárt láncú anyagcsere), illetve természetesen a háztartási és az ipari víztisztításban.

 

Milyen víztisztító berendezést vásároljak?

 

Ha már valakiben megérett az elhatározás, hogy víztisztító berendezést szeretne otthonra vásárolni, akkor utána rögtön adódik az a kérdés, hogy melyiket. Rengeteg féle ivóvíztisztító kapható a webáruházakba, amelyek jelentős tudásbeli és árkülönbözettel rendelkeznek. Ebben a bejegyzésünkben próbálunk a teljesen laikus érdeklődőknek iránymutatást adni, amely garantálja, hogy a víztisztító ne csalódás, hanem a legjobb háztartási berendezés legyen. Mivel rengeteg telefonhívást kapunk, a “melyik víztisztítót válasszam” kérdéssel, ezért értelemszerű ennek a cikknek a megszületése. Ugyan szívesen segítünk mindenkinek, de mi is ezen pontokon megyünk végig, hiszen ha ezekre tudható a válasz, akkor már meg is oldottuk a melyik víztisztítót válasszam problémát.


 

Beszéljünk őszintén a mostani akcióról! (2018.05.)

Amikor egy cég eszméletlen nagy árengedményt ad, annak lehet több oka. Sok évig küzdöttem a fekete péntek és a hozzá hasonló akciók ellen, de be kellett adni a derekamat. Ha működik egy stratégia, akkor bizony nincs mit tenni, be kell állni a sorba és változtatni az állásponton.

Magam részéről nem szeretem a hatalmas akciókat, mi több, gyanúsnak találom. Lehet, hogy valami érték csökkentett vacakot akarnak rám sózni, aztán dörzsölik a markukat és soha nem is látom a „céget”, akármilyen hasfájásom van a termékével kapcsolatban. Én már csak ilyen vagyok…

Mennyibe kerül egy víztisztító?

A vételár minden termék/szolgáltatás esetében fontos és a vásárlási folyamat egyik meghatározó motívuma. Nem lehet ez másképpen a víztisztító berendezések esetében sem. Ebben a cikkben bemutatom, hogy mennyibe kerül (reálisan) egy víztisztító berendezés, illetve azt is, hogy miért kerül annyiba amennyibe kerül. Szó esik továbbá arról is, hogy mennyit nem szabad fizetni egy ilyen termékért és melyik az az értékesítési csatorna, amiről folyamatosan csak negatív visszajelzéseink vannak. Így tehát ez a cikkünk is megérdemli a figyelmet, ha érdeklődsz a téma iránt és nem akarsz rosszul járni.

Ozmózis víztisztító berendezések választása

Ha háztartási ivóvíztisztítás után érdeklődik, akkor bizonyára az ozmózis víztisztító, vagy az ozmózisos víztisztító megnevezés biztosan felbukkant már ön előtt is. Már az elején tisztáznunk kell, hogy az ozmózis víztisztítókat tulajdonképpen fordított ozmózis víztisztítónak hívják, csak ez a hosszúsága miatt nem terjed el a köztudatban. Oldalainkon általában ezért csak „ozmózis víztisztítóként” hivatkozunk rá.

Az ozmózis víztisztító berendezések minden bizonnyal a legjobb víztisztítók, amit egy háztartásba ivó/főzővíz ellátásra lehet használni, de mivel összetett rendszerek, ezért a legtöbb kérdést is vetik fel. És ide még nem számoltuk azt, amikor rengeteg álhír, tévhit és félrevezetés üti fel magát az internet bugyraiban, sőt, egyes „tudományos” körökben is, ahol a szerves és szervetlen anyagokat össze szokták keverni (amit pedig nagyon nem kellene).

Most igyekszünk elmagyarázni az ozmózis víztisztító egyedülállóságát és reméljük ön is kedvet kap a jelenleg a legbiztonságosabb szűrési eljárást biztosító háztartási ivóvíztisztító berendezés megszerzésére. 

A hidrogénes víznek (ami tulajdonképpen molekuláris hidrogénben gazdag víz) rengeteg előnyös tulajdonsága van. Nemzetközi tanulmányok és kutatások igazolták mér ezeket a pozitív hatásokat, ami placebo kísérleteken is több szőr bizonyított. Nem csodaszer és nem szabad semmilyen gyógy/gyógyszeres kezelést abbahagyni miatta. Az a kutatásokból kiderül, hogy VALÓBAN TÁMOGATHATJA A GYÓGYULÁST és jelentős szerepe is lehet a megelőzésben.
Mi ezeket a forrásokat vettük alapul, amelyek minden kételkedőt meggyőznek a hidrogénben gazdag víz hatásairól (így nem is kívánunk magyarországi „szakemberek” értetlenségére alapozni egy fontos kérdésben): Itt a témában írt cikk >>

 

Amikor először hallottam a hidrogénben gazdag vízről, azt hittem, megint csak egy átveréssel állok szemben. Aztán elkezdtem kicsit kutakodni, utánajártam a dolognak. Végül arra jutottam, hogy valóban rengeteg potenciál van a hidrogénes vízben, hiszen már számos tanulmányt írtak róla (ugyan nem magyar nyelven, mert valahogy hozzánk minden később érkezik meg valamiért).

Mivel pedig olyan mennyiségű pozitív állítás áll a mellett, hogy egészségügyi okokból is érdemes hidrogénben gazdagabbá tenni az ivóvizet, ezért fél évet szántam arra, hogy a legjobb (hatékony és megfizethető) megoldást biztosítsam az érdeklődőinknek.

A témára jellemző, hogy szinte csak Magyarországon vannak olyan emberek, akik a vezetékes csapvíz megtisztítását boszorkányságnak vélik. A hidrogénnel dúsabbá tételét pedig egyenesen istenkáromlásnak élik meg. Ebben a cikkben megmutatom, hogy mekkora butaság ez.
NOS, távol áll tőlem, hogy ezekkel a beidegződésekkel felvegyem a harcot, de most hitelesen és hivatkozásokkal (mivel a témában a fentiek miatt elenyésző a megbízható forrás, ezért angol nyelvű) támasztom alá, hogy miért lehet mindenki számára „érdekes” és hasznos az, ha a csapvizet hidrogénnel dúsabbá teszi. A cikk nagy része a selfhacked.com által készített anyag magyar fordítása.

 

5-10 évre visszatekintve, nem volt annyi hír a vezetékes csapvíz (ivóvíz) minőségével kapcsolatban, mint idén. Ugyan az USA-ból már tavaly megérkezett a figyelmeztetés, amiben a magyar csapvíz rossz minőségére hívták fel a figyelmet, de ez még szerintem is kissé túl van mozogva. Tehát ki tudja, hogy miért, idén felszabadultak azok az információ források, amelyek hosszú évekig hallgattak, vagy csak a vezetékes csapvíz kivallóságát zengték.
Sajnos begyűrűzött a hozzá nem értés, a hibás technológia választás és ki tudja, hogy még mi minden ebben az egész ivóvízminőség káoszban, ami lassan kezd kibontakozni. Volt hír gazdagon, alig győztem kapkodni a fejem. Ugyan egy ideig kiraktuk ezeket a fecebook oldalunkra, de aztán annyi információ gyűlt fel, amit jobbnak láttam így, egy teljes cikkben megírni.

Hát igen, a csúf helyre a csapvíz került már megint, ha ismered a filmet…
Ez a bejegyzés most nem arról szól, hogy vízügyi szakemberek képébe dörgölöm az általuk szolgáltatott vezetékes „ivóvíz” minőségét (na meg annak egészségtelenségét), habár megérdemelnék, és rengeteg helyen lenne rá okom. Van még ember, aki elhiszi, hogy az egész országban szolgáltatott csapvíz kiváló és nem röhögi közben el magát? Ha van is, az nagyon lojális!

Most hagyjuk a vízügyesek szerencsétlenkedését (na persze akinek nem inge az ne vegye magára) és nézzük meg azokat a választásokat, amikkel találkozhatsz a mindennapi életben, ha ivóvízről van szó.