Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Környezetkímélő megoldás a víztisztító

A palackozott ásványvizek nagyon népszerűek. Az emberek többsége nem igazán rajong a csapvízért, többnyire az íze, illetve a benne található vegyi anyagok miatt. Pontosan ez adja az ásványvizek népszerűségét: különböző ízvilágúak, különböző ásványi anyag tartalmúak, így mindenki kedvére kiválaszthatja, ami számára megfelelő. Szénsavas, enyhén buborékos, vagy éppen teljesen szénsavmentes is rendelkezésre áll, de furcsa módon annak ellenére, hogy mindegyik víz, nem teljesen ugyanolyan az ízük sem. A praktikus PET palack is nagyon sokat hozzátesz közkedveltségükhöz, hiszen így könnyen hordozhatóvá válnak, ami elég fontos szempont lehet a mindennapokban.

Szemét, szemét hátán

A praktikus PET palackok kapcsán azon elgondolkodtunk már, hogy mennyi szemetet termelünk velük? Rengeteget! Igaz, ezzel nem kell naponta szembesülnünk, de ettől még jól tudjuk, hogy a műanyag nem igazán természetes anyag, márpedig a palackok abból vannak. Ez nyilvánvalóan nem túl környezetbarát megoldás, még akkor sem, ha azt nézzük, hogy manapság a palackok nagy részét újrahasznosítják. Mindig is voltak és lesznek is emberek, akik nem foglalkoznak az újrahasznosítással, és a szelektív szemétgyűjtéssel. Jogosan említhetjük, hogy mi nem ilyenek vagyunk – ettől függetlenül, ha PET palackos vizet vásárolunk, magunk is hozzájárulunk ahhoz, hogy ez az egész fennmaradjon, hogy lehetőség legyen a környezetszennyezésre. Arról nem is beszélve, hogy már ezek gyártása is szennyezi a környezetet.

Van környezetkímélő módszer is

Ha a csapvizet nem szeretjük, de a környezetet is szeretnénk megóvni, jó megoldás lehet a víztisztító telepítése otthonra. Ezzel a kis szerkezettel a csapból tudunk olyan vizet nyerni, ami tökéletesen tiszta és egészséges. Lényege, hogy megszabadítja a vizet azoktól a vegyszerektől, amit a tisztításához használnak – és amiktől olyan borzalmas íze lesz. Bár Magyarországon a csapvíz fogyasztható, nem túl finom, és attól még, hogy iható, a vegyszerek nem biztos, hogy kellenek a szervezetünknek. A víztisztító viszont a nagy részüktől megszabadít. Tiszta vizet kapunk anélkül, hogy szennyeznénk a környezetet a PET palackokkal.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog