Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü

Melyik víztisztítót válasszam?

melyik víztisztítót válasszamA legjobb víztisztító megtalálása összetett feladat, ami nagy körültekintés és némi tájékozottságot igényel. Ugyan nem kell műszaki szakembernek lenni a lemegfelelő otthoni vízszűrő kiválasztásakor, de valóban egy minimális felkészültséget igényel. Persze erre azért van szükség, hogy csalódásmentesen tudjon választani a víztisztítás után érdeklődő a sok víztisztító márka és típus között.
Érdemes jól és a megfelelő terméket kiválasztani, mert a minőségi víztisztító berendezések akár 20-30 évig, vagy az után is jól végzik a dolgukat megfelelő karbantartás és szűrőcsere esetén.

Már az elején fontos leszögeznünk, hogy most az ivóvíztisztító berendezésekkel foglalkozunk, tehát a vezetékes csapvíz megtisztítására szolgáló, az ivó és főzővíz megtisztításáért felelős berendezésekről lesz szó. Ha már ezt a tartalmat olvasod, akkor feltételezhető, hogy a szolgáltatott vezetékes csapvíznél jobbat szeretnél otthonodban elérni. Az otthoni víztisztító berendezések pont ezt a feladatot végzik, hiszen a bemenetük a vezetékes csapvíz, amit különböző vízszűrési eljárásokkal tesznek jobbá.

Hogyan válassz víztisztító berendezést?

Minden felhasználási hely és ügyfél más és más elvárásokkal rendelkezik, de általánosságban elmondható, hogy a következő pontok jelentős viszonyítási pontot biztosítanak és megkönnyítik a megfelelő víztisztító kiválasztását.

Vízszűrési minőség meghatározása

Ez a legfontosabb adat, hiszen itt válik el, hogy milyen szűrési eljárásra helyezzük a hangsúlyt.
Ez természetesen azt is jelenti, hogy megfogalmazódik az érdeklődőben az is, hogy milyen szennyeződéseket kíván eltávolítani a bemeneti csapvízből.
(Minden olyan anyagot, ami nem H2O az szennyeződésének tekintjük)

Beszerelési hely és mindennapos működtetés

Itt át kell gondolni, hogy hova kerül a vízszűrő.Az egyszerű, asztali csapra szerelhető víztisztítók esetében nincs nagy mozgástér, hiszen azokat a mosogató csaptelep kimenetére (20/22 külső, vagy belső menteses standard) kell felcsavarni egy vízáramlát útját szabályzó közdarab (szelep) segítségével.Beépített víztisztítók esetén el kell helyezni a mosogató alatt, vagy a konyhaszekrény egyéb részeiben a berendezést, valamint befúrni a mosogató tálcába / konyha pultba a tisztított víz csapolására szolgáló csapot (egy 12mm-es furat segítségével)Amennyiben ozmózis víztisztítót választunk, akkor a lefolyó is megfúrásra kerül, hogy oda öblítsen a membrán. Valamint gondoskodni kell a 220V-os csatlakozásról is, amennyiben ez szükséges a berendezés működéséhez.

Vételár és folyamatos fenntartási költségek

víztisztító árTermészetesen a projektre szánt anyagi keret is jelentős súllyal vesz részt a választási folyamatban. Itt érdemes őszintén meghatározni azt a vételárat, amit még hajlandóak vagyunk a vízszűrőért kifizetni.
Ezek mellet számolni kell a víztisztító évenkénti karbantartás és szűrőcsere igényével, hiszen MINDEN ÉVBEN ki kell cserélni az aktuálisan esedékes vízszűrő egységeit.

Szerintünk ennek a három pontnak a megfelelő használatával csalódásmentesen lehet egy hosszú-hosszú éveken át megfelelően működő víztisztító berendezés kiválasztani.

 

Tovább a kedvezményes csomagajánlatainkhoz

 

 

A legolcsóbb víztisztító legendája

Még a konkrét ajánlatok elött ki kell térnünk az otthoni ivóvíztisztító berendezések árára.
Tapasztalatunk szerint érdemes a termék kategória felső részét megcélozni, hiszen így kerülhetjük el a csalódást.

Példa: Az ügyfél 100E forint nagyságrendbe gondolkodik (ez az átlag ozmózis víztisztítók esetén), de szeretné a legolcsóbban megúszni ezt a kiadást. Ezért egy 70E forintos csináld magad dobozos bérrendezést választ, hiszen ez a legolcsóbb. Ebben még nincs benne a beszerelés, sem nyomásrásegítő motor, csak a csupasz gép. Ezzel sem lenne semmi baj, da mentközben derül ki, hogy nem ilyen bekötése van, hanem olyan, valamint beszerelés után a víztisztító gép nem képes ellátni azt a feladatot, amire az ügyfél szánta. Valamint gyenge, vagy ingadozó víznyomása van és nagyon sok selejtvizet termel a víztisztító. stb…
Minden esetben csalódás lesz a vége. Az ügyfél csalódott, pedig a legolcsóbb víztisztítótól csak ennyit várhatna el. Tehát mint minden más estben is az otthoni ivóvíztisztító választásnál esetében is igaz, hogy hosszú távon nem éri meg a legolcsóbbat választani.

Ha egy kicsit megemeli az ügyfél a rászánt összeget 150E forintra, akkor kedvezmény érvényesítése esetén kaphatott volna szakszerű beszereléssel (Budapest-Pest megye) egy nyomásra segítős, emelt membrán kapacitású, vezérléssel ellátott modern víztisztítót teljeskörű garanciával és folyamatos karbantartással. Ezzel pedig a legkényelmesebben veheti használatba a fejlett vízszűrő berendezést és folyamatos nyugalmat is kap.
Tehát ha már eljutottál ide, hogy jobbá akarod tenni az otthoni vezetékes ivó és főzővíz minőségeset, akkor nem érdemes a legolcsóbbat választanod.

 

Tovább a kedvezményes csomagajánlatainkhoz

 

Vízszűrő berendezések fő kategóriái.

Azt hinnéd, hogy olyan sok víztisztító van, hogy nem is tudsz választani, de ez nem igaz. Ha nagyon le akarjuk egyszerűsítani a dolgot, akkor mindössze 3 típust különböztetünk meg. Persze szeletelhetnénk több száz részre is (akár szűrő egység elhelyezkedés függően is), de tulajdonképpen ez a három fő kategória létezik. Ha már ezekbe be tudjuk illeszteni az elvárásainkat, akkor már a döntés jelentős részével készen is vagyunk.

 

Csapra szerelhető asztali víztisztító

Ezek a legegyszerűbb ivóvíztisztító berendezések. A vízszűrő kancsók fölé lehet mégis pozícionálni, hiszen a vízszűrő betétjük nagyságrendekkel nagyobb kapacitásra képesek. Egy vízszűrő kancsó esetében 150-250 liter víz lassan csepeg le, míg a csapra szerelhető víztisztítók esetében nagyon gyorsan jön létre a vízszűrés és akár elég csak évente cserélni a szűrőbetétet.

Fő vízszűrő közege az aktívszén és a PP mechanikus szűrő egység. Tehát ezek e berendezések a bemeneti víz külső paramétereit javítják. Azokat, amiket érzékelünk. Ilyen az íz és szagélmény.
Mivel a klór jelentős részét eltávolítják, valamint a mechanikus lebegőanyagokat is, ezért már ennek a vízszűrési minőség használatával látványos eredményt érhetünk el.

 

 

Előny:  Alacsony vételár, alacsony szűrőbetét költség, minimális karbantartási macera, látványos, de alacsony minőségű vízszűrés, nagyon gyors csapolási sebesség, kicsi helyigény, nem igényel beszerelést
Hátrány:
  Helyet foglal a konyhapulton, nem minden mosogató csapra csatlakozható, sokszor nem esztétikus, gyenge minőségű vízszűrés

 

Egyszerű beépíthető víztisztító

Ezek a vízszűrő berendezések a mosogató alatt vagy a konyhaszekrény egyéb részében kapnak helyet. Minőségében a csapra szerelt társaikhoz hasonlatosak, hiszen itt is az aktívszén és a PP mechanikus vízszűrésen van a hangsúly. Fejlettebb kivitelek több lépcsőben végzik a vízszűrést. A legjobb minőségű beépített vízszűrők ultraszűrő egységgel is rendelkeznek, ami akár 0,01 mikronos résméretű vízszűrést is lehetővé tesz, így növeli nagyban a berendezés szűrési minőségét.

A beépíthető, pult alatti verziók minden esetben rendelkeznek egy tisztavíz csapteleppel, amit a mosogató tálcába / konyhapultba kell beszerelni.

 

 

Előny:  Kedvező vételár, kevés karbantartási macera, látványos vízszűrési képesség (pláne az ultraszűrős modellek esetében), nagyon gyors csapolási sebesség, kevés helyigény
Hátrány:
 
Beszerelés igényes, nem távolít el minden szennyeződést

 

Fordított ozmózis víztisztító berendezés

Ki ne hallott volna az ozmózis, RO, vagy az ozmózisos víztisztító kifejezésekről. Ezek mind hivatalosan a fordított ozmózis elvén működő félig áteresztő membránt tartalmazó ivóvíztisztító berendezéseket jelentik. A víztisztítás ÁSZAI, hiszen összetett felépítésüknek köszönhetően a leghatékonyabb vízszűrést képesek végezni. Mivel azonban nagyon összetett rendszerek, ezért rengeteg tévhit és legenda veszi őket körül, ami sokszor a hozzá nem értésre vezethető vissza.

Több fázisban távolít el MINDEN szennyeződést 0,0001 mikron nagyságrendig. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ezek a berendezések a legbiztonságosabb tisztított, szűrt ivóvizet képesek biztosítani.
Ennél a kategóriánál lehetne tagolni alkategóriákra (tartályos, átfolyós, nyomásra segítős, stb…), de a vízszűrési minőség állandó. Mivel annyira kicsi a szűrés résméret, ezért folyamatos tisztítás közben membrán öblítés szükséges. Ezzel a folyamattal gondoskodunk az ozmózis membrán megfelelő tisztításáról és öblítjük ki a megszűrt szennyező anyagokat is a rendszerből. Így kapunk tökéletes vízszűrést.

Előny:  A legjobb minőségű vízszűrés amit csak el tudunk érni, beépített rendszer
Hátrány:
  Magasabb vételár, mint a gyengébb vízszűrési képességű modellek esetében, macerásabb karbantartás, hibaelhárítás szakembert igényel, lassabb csapolási sebesség, gyakran 220V-os csatlakozást igényel

 

Prémium minőségű ivóvíztisztító csomagajánlatok

Szerintünk az ivóvíztisztítás felelősség. Ezért kínálunk kiemelt csomagajánlatunkban olyan továbbfejlesztett berendezéseket, amiket mi szerelünk be és tartunk folyamatosan karban. Ezek mellett teljeskörű garanciát vállalunk. A csomagajánlatok érvényesek Budapest és Pest megyékben.