Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Melyik víztisztítót érdemes megrendelni?

Melyik víztisztítót érdemes megrendelni?

Természetesen azt, amelyik olcsó és jó, de az sem baj, ha ingyen van :)
Naponta rengetegen keresnek meg minket azzal, hogy víztisztító berendezést szeretnének vásárolni, de el vannak bizonytalanodva. Ez nagyrészt köszönhető annak, hogy sok internetes oldalon hatalmas nagy butaságokat írnak. Természetesen szinte mindenről írnak sok butaságot, nem csak a víztisztításról, de valahogy az emberek nehezebben választanak víztisztítót, mint autót. Ez tényleg így van, nem vicc!

 


 

Amikor egy leendő vásárló felkeres minket valamilyen módon, akkor nem nulláról, hanem jobb esetben csak mínusz húszról kell indulnunk vele. Jobb esetben! Rosszabb esetben csak raboljuk egymás drága idejét és zsákutcákba és félreértésekbe vezetjük egymást, amiből biztosan nem lesz elégedett ügyfél. Az elmúlt években jó érzékkel tanultam meg felismerni azokat a zsákutcákat, amikbe nem szabad sem magunkat, sem az érdeklődőt bevinni, mert tényleg felesleges. (A zsákutca alatt olyanokra gondolok, mint: „olyan víztisztítót szeretnék, ami a ház teljes vízellátását megtisztítja és biztonságossá teszi fúrt kútról).

Ugyan mindenre van megoldásunk és víztisztító rendszer összeállításnál csak a fantáziánk és a megrendelő pénztárcája szabhat határt, de pontosan tudom, hogy nem fogja neki megérni. Nem azért mert egyszer viszonylag sok pénzt kell érte kifizetnie, vagy, mert nem engedheti meg magának, hanem azért, mert hosszútávon nem kifizetődő az üzemeletetése. Én sem venném meg! Ha pedig ez igaz, akkor nem is ajánlhatom jó szívvel.

 

Fórumok és blogok útvesztői.

Az előbb már írtam arról, hogy vannak olyan zsákutcák, amiket már messziről felismerek és gyorsan visszaterelem (vagy próbálom) a leendő vásárlót a jól bevált és már bizonyított berendezések mezsgyéjére, ami eléggé vékony. Nem is hinné, hogy mennyi változóval és lehetséges buktatóval kell számolni egy víztisztító vásárlás előtt. Habár nagyságrendekkel kevesebbel, mint egy okos telefon esetében. (Meglepő, de hamarabb rendelnek meg az interneten látatlanba több százezer forintos telefont, mint egy 25000.-Ft-os víztisztítót). Tökéletesen megértem őket, nem akarnak rossz döntést hozni és csalódni. Ki akar?

Ezért el kezdenek információkat gyűjteni. Ez rendben is van, hiszen minket is sokan először csak informálódás miatt keresnek fel. Megértem, hogy ezek a víztisztító berendezések nem annyira impulzívak, mint a legújabb kamera, vagy tévé, de hasznosságukat tekintve nagyban növelik a háztartás komfortszintjét és megkönnyítik mindennapjainkat. Ezek az előnyök pedig bizonyára vetekednek azzal, hogy minden évben a legújabb iphone-t vásárolja meg valaki.

Arra buzdítok mindenkit, hogy alaposan tájékozódjon, mielőtt megrendel bármi is, viszont alaposabban nézze/válogassa meg azokat a forrásokat, amelyeknek az információira alapozni fog. Ez a legnehezebb! Már nem az információt kell kiválasztani, hanem meg kell szűrni, hogy melyik igaz és melyik nem. Ez azért is problémás esetünkben, mert víztisztítás ügyben rengeteg szakbarbár és költségvetési szervezet is megnyilvánul (vezetékes víz PR folyamatosan bizonygatja a vezetékes csapvíz tisztaságát, viszont rengeteg infó van az ellenkezőjéről. Ezek média megjelenéseit itt tartjuk számon). Eléggé kellemetlen ugyanis az, amikor vízügyi szakemberek keverik a szerves és szervetlen arzén hatásait (ez csakis a nagyfokú lojalitásnak tudható be). Eléggé problémás tehát ezután kiválasztani az az orgánumot, ami elfogulatlanul közöl tényeket.

Bizonyára azért ez a meggyőződésem, mert víztisztító kereskedelmével foglalkozom. Ez egy minket először olvasónak talán meg is fordul a fejében, de itt jegyezném meg, hogy minden megnyilvánulás az ügyben elfogult a saját álláspontjával szemben. Én is azért tudok ilyen bejegyzéseket írni, mert tulajdonképpen abból élek, hogy víztisztító berendezéseket vásárolnak a cégemben. Ha gyöngyfűzéssel foglalkoznék, akkor feltehetően nem töltenék ennyi időt a háztartási ivóvíztisztítással, kapcsolatos dolgokkal, szakirodalommal és információkkal.

Nagyon veszélyes az, amikor valaki hatalmas magabiztossággal beszél/ír olyan dolgokról, ami nem igaz. Kezdve a víz DNS-étől egészen addig, hogy a lúgos víz gyógyítja a rákos megbetegedést.

Maximálisan megértem tehát, hogy valaki nem az, hogy nem tud, hanem nem is mer víztisztítót választani. Meg tulajdonképpen minek is neki, amúgy is megjelent a legújabb iphone :)

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog