Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Miért jobb a tisztított víz, mint az ásványvíz?

Amikor vízivásról beszélünk, legtöbben automatikusan ásványvizet értünk alatta. Nem csoda, a csapvíz hiába iható, sok helyen borzalmas íze van a hozzáadott vegyszerektől, és hát érthető módon sokan a vegyszert sem isszák meg szívesen. Sokkal biztonságosabbnak tűnik a bolti, palackozott ásványvíz fogyasztása. Biztonságosabb is, a gazdaságosságával kapcsolatban azonban már merülhetnek fel kételyek. Nem is hinnénk ugyanis, hogy évente mennyi pénzt költ egy család ásványvízre, ha azt vesszük alapul, hogy a család minden tagja azt issza. Ennél sokkal olcsóbb, és nem mellesleg környezetkímélőbb megoldás a tisztított csapvíz – ennek ellenére nincs minden háztartásban víztisztító, ami valószínűleg az ismeretek hiányából fakad.

 

 

Hogy ezt orvosoljuk, összeszedtük, miért jobb a tisztított csapvíz az ásványvíznél.

  • Mert mindig van otthon. Ezzel nem lehet vitatkozni, a csapot mindig ki lehet nyitni, míg a palackozott ásványvíz elfogyhat, ha elfelejtünk venni. A tisztított csapvíz mindig friss, kellemesen hűvös, és bármikor hozzáférhető. Mondhatnánk úgy is: egy gonddal kevesebb, amivel napi szinten foglalkozni kell.
  • Mert olcsóbb. Igen, a víztisztító berendezésbe egyszer be kell ruházni, aztán a karbantartása is kerül valamennyi pénzbe, de ez elenyésző ahhoz képest, hogy ásványvízzel mennyi pénzt „iszunk meg”. Az időről, amit megspórolunk azzal, hogy nem kell boltba szaladgálni vízért, nem is beszélve.
  • Mert ez csak víz. Ha megnézed egy ásványvíz címkéjét, láthatod, hogy a vízen kívül még rengeteg anyag található benne. Ezek nem ártalmasak, de nem is szükségesek. Ha azonban nagy mennyiségben fogyasztod ugyanazt a márkát mindig, egy-egy ásványi anyagot túladagolhatsz. Ez a veszély nem fenyeget, ha tisztított csapvizet iszol, abban ugyanis semmi nincs pluszban.
  • Mert nem terheled vele a környezetedet. Az rendben van, hogy az ásványvíz ártalmatlan, a csinos kis műanyag palack, amiben árusítják, már kevésbé. Igen újrahasznosítják, mármint azokat, amelyek a szelektív hulladékgyűjtőbe kerülnek. És mi van a többivel? Az út szélén eldobált üvegekkel? Ráadásul már maga a palackok gyártása sem éppen környezetkímélő. A tisztított csapvíz esetében nincs palack, legfeljebb az a pár darab, amiben vizet viszünk magunkkal otthonról – és amit folyamatosan újra felhasználunk.
Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog