Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Miért jobb vizet inni, mint üdítőt?

A vízivás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ennek ellenére sokan mintha magát a VÍZ szót nem hallanák meg. Az ugyanis a legtöbb embernek megvan, hogy sokat kellene inni, de nem vizet isznak, hanem a különböző műanyag üdítőket, amiket a boltokban lehet kapni. Némelyiknek már a színén is lehet látni, hogy mindenféle természetességet nélkülöz, és legtöbben tudjuk is, hogy ezek nem jók, mégis ezeket választjuk a tiszta víz helyett. De vajon mi ennek az oka?

 

 

 

A víznek nincs íze

Ez a leggyakoribb kifogás. De muszáj, hogy legyen íze? Ízük van az ételeknek, gyümölcsöknek, miért kéne, hogy a folyadéknak is legyen, amit beviszünk a szervezetünkbe? Sajnos azonban nagyon úgy tűnik, hogy az emberek nagy része igényli ezt, ezért választják inkább a színes, műanyag, cukros, ezernyi mesterséges anyagot tartalmazó üdítőket és szörpöket ahelyett, hogy tiszta vizet innának. A probléma megoldására már lehet ízesített vizeket kapni, de igazából ezek sem annyira jók, mint a tiszta víz. Bár tény, az üdítőknél lényegesen jobbak.

Sokat számít a reklám

Persze a reklámok is folyamatosan az üdítőket helyezik előtérbe, nem csoda, ha megkívánjuk őket. Valójában nem is azzal van a probléma, hogy iszunk ilyeneket, hanem azzal, hogy sokan szinte kizárólag ilyeneket isznak, kvázi helyettesítik a vizet vele. Persze a megfelelő folyadékbevitel szempontjából ez még mindig jobb, mint a semmi, inkább üdítőt igyunk, minthogy egyáltalán ne igyunk. A gond az, hogy sok olyan anyagot viszünk be a szervezetünkbe, amire semmi szükségünk nem lenne.

Hogy mást ne mondjunk, ezek az üdítők teli vannak cukorral, így nem elhanyagolható mértékben hizlalnak. Persze erre sokan legyintenek, mondván, nem az ivástól fognak elhízni – pedig de! Nem is hinnénk, hogy mennyit számít, hogy mit iszunk! Mindemellett ezek teli van adalékanyagokkal, amik hosszútávon kifejezetten ártalmasak is lehetnek számunkra. Mindent összevetve, a megfelelő tisztaságú víz jobb választás lehet – az üdítőket pedig hagyjuk meg alkalmakra.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog