Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Milyen víztisztítót szeretne?

Milyen víztisztítót szeretne?

Naponta rengetegen találnak meg azzal, hogy víztisztítót szeretnének. Van, aki a munkahelyre, van, aki az otthonában szeretné a vizet tisztítani. Sorra kapjuk a felkéréseket víztisztító ügyben, ami ugyan megtisztelő, de nem tudunk némelyik érdeklődéssel mit kezdeni. Egészen az olyantól, aki az esővizet tisztítaná, egészen addig, hogy az egész házat vízellátását tisztítsuk.

Íme 2 klasszikus:

- A ciszternából büdös víz jön, pedig van előtte egy szűrő. Mitől van ez?
- Nem tudom.
- Hogyhogy? Azt hittem értetek hozzá, mert ezzel foglalkoztok.
 

A másik eset, amikor az egész ház vízét szeretnék tisztítani.

- Rajtunk nem áll, de mit szeretne megszűrni a vízből?
- Minden szennyeződést.
- Milyen szennyeződés jelent problémát?
- Nem tudom.
- Akkor mit vár tőlem? Milyen szűrőt ajánlhatnék, ha azt sem tudom, hogy mit kell megszűrnie?!

Nem tudom, hogy miért hiszik azt, hogy minimális információ alapján maximális pontosságú és valós megoldást tudunk ajánlani. Ha meg ajánlok egy terméket és az őnála nem teljesít j (értsd: úgy ahogy ő elképzelte), akkor meg bennünk van a hiba, mert ez neki nem úgy jó mint esetlegesen másnak lenne.

Sajnos rossz a sorrendben történik a gondolkodás, ha víztisztító berendezésekről van szó.

Ez a legnagyobb probléma, ami sajnos a víztisztítós informálódást övezi. Ugyani az érdeklődők rossz sorrendben kezdik felépíteni magukban a saját víztisztító igényüket. Tipikus erre a problémára az ozmózis víztisztító rendszerek. Ott már rég arról gondolkozik az érdeklődő, hogy visszasózás kell-e, a helyett, hogy azon gondolkozna, hogy az ozmózis szűrési minőség kell-e neki. Na, innen indul egy kis kurzus az ásványi anyagok felszívódásáról és a visszapótolt ionok arányáról a vízátfolyás sebesség függvényében. Igen, ezek is dolgok, de nem fontos és meghatározó jelentőségű dolgok víztisztító berendezés választásakor.

Nem minket, hanem saját magát vezeti meg az érdeklődő, egy tök egyszerű témában, ahol csak a helyes sorrendre kellene figyelni, mint bármi másnál is.

Szerintem a helyes sorrend a következő, ha víztisztító berendezés választásán gondolkozik.

 1. Hova?
  Mosogatóra köthető, beszerelhető modellek közül lehet választani. Itt már nagyjából be lehet határolni a víztisztító típust.
 2. Milyen szűrési minőségben?
  Nem csak ozmózis rendszer van. Önnek kell meghatározni, hogy mit szeretne megszűrni a vízből. Persze ha mindent és csak a H2O kell, akkor pont az ozmózis víztisztító lesz az ideális választás.
 3. Mennyiért?
  Vétel és fenntartási ár is fontos. Akkor ugyanis nincs sok értelme víztisztítót vásárolni, ha nem cseréli benne elhasználódás függvényében a szűrőbetéteket.
 4. Van-e extra igény?
  Ilyen például az ozmózis víztisztító berendezéseknél a visszasózó egység.

Ugye milyen rövid volt?! Ezekre kell válaszolni és nem érheti csalódás. Utolsó volt a sorban az, amiről a gyakran a legelején gondolkoznak és természetesen megrekednek az adott témában.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog