Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Mindenre jó víztisztító

Mindenre jó víztisztító

Gyakran keresnek meg olyannal, hogy szeretnének egy víztisztító berendezést, amit a háztartás bemeneti vízbekötésére kötve, az megtisztítja minden káros anyagtól és még lágyítja is a vizet. Nagyon gyorsan lelövöm a poént, nem létezik ilyen berendezés. Pontosabban háztartási viszonylatban nincsen ilyen reálisan működtethető rendszer.

Az érthető, hogy a leendő vásárló minden vízminőségi problémára egy berendezést szeretne használni, de mivel nincsen még olyan okos telefon, ami el is mosogat (pedig az még okos is), ezért itt sem ésszerű keverni a szezont a fazonnal. Esetünkben a központi víztisztítást, a vízlágyítást és az ivóvízszűrést.

 

 


 

A csalódások elkerülése végett fontos tisztán látni abban a kérdésben, amire csak a leendő víztisztító tulajdonos tud megfelelően válaszolni. MIT AKAR ELÉRNI A MEGSZŰRENDŐ VÍZZEL, azaz mire akarja használni azt a berendezést, ami vízzel érintkezik.

Érthetetlen, de a víztisztítást hazánkban nagyságrendekkel megelőzi a vízlágyítás, ami azt jelenti, hogy fontosabbnak gondolják a berendezések „egészségét” mint a saját magukét az emberek. Érdekes dolog ez akkor, amikor rendszeresen informálódhatunk a vezetékes csapvíz hibáiról és tudatában lehetünk annak is, hogy a palackos ásványvizek feleslegesen terheli meg a szervezetet. 

Ugyan a víz lágyítása valóban hasznos dolog, de gyakran keverik a víztisztítással, ami tulajdonképpen valamilyen vízszűrési eljárás. A vízlágyítás nagyon leegyszerűsítve a vízből kiveszi/kicseréli a vízkövet (kalcium és magnézium ionokat) általában valamilyen gyantás egység segítségével, amit sóoldattal regenerálnak. A víztisztítás (vagy vízszűrés) pedig nagyon kisarkítva azt jelenti, hogy valamilyen SZENNYEZŐDÉSTŐL megtisztítják a bemeneti vizet, valamilyen szűrési eljárással. Mi ezzel foglalkozunk! Ahhoz, hogy jól végezzük a munkánkat és az ügyfelünk is elégedett legyen ahhoz elengedhetetlen meghatározni, hogy mit akarunk eltávolítani a vízből.

 

 

Megoldás a szakaszolás.

A mindent, ami káros felkéréssel csak ivóvíztisztítók esetében tudunk mit kezdeni és igény/nyomásérték szerint egy ozmózis víztisztító ajánlani a leendő vásárlónak.
Az egész háztartás vizéből minden szennyeződést eltávolítani felesleges pénz pazarlás, mert a WC-t lehúzni (mondjuk ozmózis) szűrt vízzel több, mint értelmetlen.

Megoldásként azt tanácsoljuk, hogy „helyi” szinten kezeljük a problémát, illetve tisztítsuk valamilyen formában az vizet.
Vezetékes vízhálózatokon a következő kombináció az ajánlatos:

 • Mechanikus lebegőanyag szűrő
  Ezzel a 100 mikronos szűréssel védjük a berendezéseket és csaptelepeket, valamint a váratlan dugulásokat is megelőzhetjük.
   
 • Klórmentesítő zuhanyszűrő
  A zuhany gégecsövére helyezve nagy hatásfokkal szűri meg a klórt és vegyületeit. Ezzel csökkenti a bőrkiszáradást és növeli a tusolási élményt.
   
 • Mosógép/mosogatógép lerakódás gátló
  Ez a kis termék nagyszerű hatásfokkal kíméli meg a mosó/mosogatógépet a vízkőtől. Fenntartása nagyságrendekkel olcsóbb, mint egy központi vízlágyítónak. Nem kell többé begyszerekkel megoldani ezt a problémát!
  (Ugyan nem foglalkozunk vízlágyítással, de ez a termék annyira jó és reális áru, hogy nem tudtuk kihagyni a választékunkból.)
   
 • Ozmózis ivóvíztisztító berendezés
  A legnagyobb vízbiztonság és a legjobb vízminőség annál a víznél a legfontosabb, amit a szervezetünkbe töltünk, vagy éppen ételeket készítünk belőle. Az ozmózis víztisztító berendezések erre nagyszerűen alkalmasak.

   

Jól látható, hogy csak olyan víz maradt tisztítatlanul, amit nem is kell megtisztítani (pl.: WC).
Ezzel a szakaszolásos módszerrel, nagyságrendekkel csökkentettük a berendezések árát és azok folyamatos üzemeltetési költségét is.

A példánkban szereplő, szinte teljes körű víztisztítást és enyhe vízlágyítás biztosító összeállítás ára csupán 72870.-Ft. Havi fenntartási költsége hozzávetőleg 1400.-Ft. Ezek mellett a költségek mellett érdemes elgondolkodni talán neked is, hogy mennyire kifizetődő és hasznos.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog