Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Mit jelent, ha víztisztítód van?

Mit jelent, ha víztisztítód van?

Sok mindent jelenthet az, ha neked is van otthon víztisztító berendezésed. Ma napság ugyanis nem csak egy terméket vásárolunk meg, hanem gyakran hozzá adják (vagy hozzá vesszük) az ideológiát is. Persze több kategóriájú víztisztító létezik eltérő áron és vízszűrési képességgel, de mindegyik berendezésnél a tulajdonosaik meghoztak egy bizonyos döntést, ami nagyon érdekes.

 

 

 

 


 

Miért vásárolnak az emberek víztisztító berendezést otthonra, ha amúgy mindenhonnan azt lehet már hosszú évek óta hallani, hogy hazánk vezetékes ivóvízellátása kiváló. Mi több, víz nagyhatalom vagyunk, és mindenki csodájára jár a vezetékes ivóvíz minőségünknek.
Belátható tehát, hogy ilyen ellenszélben tulajdonképpen felesleges egy olyan berendezés, ami megtisztítja a vezetékes csapvizet, hiszen az már alapból kifogásolhatatlan.

Most megvizsgáljuk azt, hogy ezek ellenére, miért adja a fejét valaki arra, hogy rendeljen magának egy víztisztítót. Megtudhatod azt is, hogy mit jelent az álmoskönyv szerint, ha neked van otthon ilyen hasznos berendezésed és az milyen hatással van az életedre és mindennapjaidra. MERT BIZONY VAN HATÁSA!

 

 

Neked is van TV-d?

 

Mostanában ugyan elég nagy divat kérkedni azzal, hogy „nekem nincsen TV-m”, de most ezt tegyük félre. Nem a televízió műsor nézésére gondolok akkor, amikor azt kérdezem, hogy van-e TV-d. Arról a berendezésről beszélek, amin lehet, hogy internetezel, videojátékozol, filmet nézel, és ki tudja, mit csinálsz még vele.

Egy tárgy (termék) hasznosságát nagyban az határozza meg, hogy mekkora (ha lehet pozitív) hatással van a mindennapjainkra és így az egész életünkre. Vannak olyan termékek, amelyeket nem egyedül használunk, hanem többen, vagy mindenki a családból. Így értelemszerű, hogy az egész család életére valamilyen hatással van.
Szeretnénk azt hinni minden használati tárgyunkról, hogy számunkra és környezetünknek is hasznos, de amikor már megint nem álltunk fel a TV elől egész szombaton, akkor kell rájönnünk, hogy nem mindegyik háztartatásunkban található berendezés szolgál ki minket teljes körűen. Egy szórakoztatóelektronikai berendezés ugyan nem arra való elsősorban, hogy egészségesebben éljünk, de ez csak kiragadott példa volt.

Bizonyára neked is vannak olyan dolgaid, amiket valamikor megvettél és azóta sem használod, illetve olyanod is lehet, ami a ténylegesen inkább az idődet fecsérli, mint egy TV. Isten óvjon viszont attól, hogy a 20. század szent Grálját szapuljam (TV), ezzel a példával csupán rávilágítani szerettem volna, hogy milyen dolgokra szoktak az emberek sok pénzt és időt pazarolni.

 

 

Miről szól, ha van víztisztítód?

 

Amikor megismerkedtem a háztartási ivóvíztisztítással, nem is hittem, hogy mennyire képes hatást gyakorolni a mindennapi életemre. Ha csak egyszerű felhasználóként tekintek erre a valóban hasznos berendezésre, akkor is sok pontban másképp viselkedem, mint az, akinek nincs ilyen cucca.

Mennyire fura dolog az, hogy egy egyszerű konyhai termék így befolyásolja az életünket, amit lehet, hogy te nem is gondoltál át. Most rendszerezve mutatom be számodra azokat a pontokat, amelyek szerintem fontosak, vagy fontosak lehetnek.

 1. NEM ÉRDEKEL EFFEKTUS
  Szerintem ez a legfontosabb, amit egy víztisztító berendezés használatakor magadénak mondhatsz. Egy korábbi cikkemben márt írtam erről (itt találod), illetve arról a gondolkodásról, hogy egy víztisztító tulajdonost (persze szűrési minőség függően) nem kell, hogy érdekelje a valamilyen hivatalban, valakik által kitalált egészségügyi határérték. Ez az engedélyezett szennyeződés bevitel legyen inkább az övék. Ha használsz otthoni ivóvíztisztítót, akkor ez a mesterséges határérték eltűnik, hiszen szennyeződésmentesen juthatsz ivóvízhez.
   
 2. EGÉSZSÉGES IVÓVÍZ
  Mivel határérték közömbös és szennyeződésmentes ivóvizet használsz (ivásra, főzésre) ezért rengeteg olyan problémától megkíméled magad, amivel a szűrést nem végző, de vezetékes vízhálózatot használó lakosságnak esetenként kell. Ilyen a nem megfelelő mennyiségű mechanikus szennyeződés, klór és egyéb a csőrendszerből kioldódó szennyeződés, ami nem feltétlen használ az egészségünknek és semmi hasznossággal nem viszonyulnak a szervezetünkhöz.
   
 3. FINOMABB ÉTELEK ÉS ITALOK
  Ezt az előnyt már a legegyszerűbb víztisztító berendezéseknél is jól lehet érezni, hiszen ott az aktív szén és PP mechanikus szűrőréteg biztosítja a szennyeződésmentesítést. Ezekkel a berendezésekkel is hatékonyan lehet KLÓRMENTESÍTENI a vezetékes csapvizet, tehát az ételek és italok igazi íze és zamata érvényesül.
  Nem véletlenül használnak ilyen és ezekhez hasonló szűrőegységeket a vendéglátó ipari egységekben (még a gyorséttermekben is) valamint a kávézókban.
  Az italok mellett otthon még érdemes szem előtt tartani az ételeket is, hiszen azokat is szűrt, tisztított vízzel érdemes készíteni. Palackos vízből viszonylag kevesen főznek otthon, de már hallottam róla.
   
 4. TÉNYLEGES KÖLTSÉG MEGTAKARÍTÁS
  Egy négytagú család évente 175.200.-Ft-is el tud költeni palackos ásványvízre. Ehhez napi csupán 2 liter ivóvizet vettünk 60.-Ft/liter áru ásványvízzel. Ha te ennél olcsóbb vizet használsz, akkor is érezheted a nagyságrendet. Azért nem veszed észre alkalmanként, mert napi szinten szinte fel sem tűnik ez a költség, de így levezetve ez eléggé rémisztő.
  Ha hozzáveszem még azt is, hogy ebből még nem is főztél, akkor pedig ténylegesen nem mutatkozik jó alternatívának az, hogy műanyagpalackokba cipeld haza, ami a csapból is folyik.

  Egy csúcsminőségű tisztított vizet előállító ozmózis víztisztító berendezés becsült ÉVES SZŰRŐBETÉT KÖLTSÉGE CSAK 11250.-FT. Hoppá, mégsem 175.000.-Ft. Szóval ezt értem az alatt, hogy ténylegesen költségcsökkentő.

 5. MACERAMNETESSÉG ÉS IDŐSPÓROLÁS
  Szeretek egy beruházást IDŐ-PÉNZ-ENERGIA hármasából megvizsgálni. Az előző pontban érintettem a PÉNZ részét ennek az egész víztisztítósdinak, most viszont egyszerre két legyet is lecsapok.
   
 6. KÖRNYEZETVÉDELEM
  És akkor mi van, kérdezheted. A környezetvédelem a jövő „sportja”, de azt már most lehet látni, hogy a PET palackos ásványvíz nagy katasztrófával fenyeget. Arról nem is beszélve, amikor csak azért mész bolt, hogy vegyél palackos vizet.

 

Ugyan volt szó a felsorolásban arról, hogy TÉNYLEGES KÖLTSÉG MEGTAKARÍTÁSsal járnak a háztartási ivóvíztisztító berendezések, de itt érdemes egy kicsit elidőznünk még.
Azok a berendezések és termékek, amiket azért veszünk, hogy megkönnyítsék valamilyen szinten az életünket, azok javarészt plusz költséggel járnak. Tehát a kényelem és egyéb számunkra fontos tényezők FELÁRASsok, viszont esetünkben nem.

 

 

Mit jelent, ha van otthon víztisztítód?

 

Ha neked is van már víztisztító berendezésed otthon, akkor csak csodálkozva nézel azokra, akik a boltban rogyásig pakolják a kocsijukat palackos ásványvizekkel. Te nem hatos zsugor vizekkel edzel, mert ha súly alatt akarsz edződni, akkor nem a boltban teszed ezt.
Talán nem is jársz annyit vásárolni, mert minek, minden van otthon, és csak vízért nem pattansz be a kocsiba azt remélve, hogy lesz parkolóhely, amikor visszafelé jössz legalább 18 kg plusszal.

Ha neked van víztisztító berendezésed otthon, akkor bizonyára több vizet is iszol, hiszen a tisztított ivóvíz finomabb, mint a nem tisztított. Feleslegesen nem terheled a szervezeted olyan ásványi anyagokkal, amikre nincsen semmi szükséged, valamint nem is szívódnak fel a szervezetedben, csak a vesédet terhelik kizárólag.

Ha neked van víztisztító berendezésed otthon, akkor csak a legritkább esetben iszol már szűretlen csapvizet. A klór és egyéb szennyeződésektől ugyanis annyira el vagy szokva, hogy rosszul leszel, ha csak belegondolsz abba, hogy belekortyolsz szűretlenül a csapvízbe. Naná, mert nem vagy már hozzászoktatva a rossz minőséghez, mert te már a jobbat választottad.

Ha neked van otthon víztisztító berendezésed, akkor piszkosul sok pénzt NEM DOBSZ KI AZ ABLAKON. Azt a több mint százezer forintod másra is tudod költeni évente, amit a víztisztítód otthon megtakarít neked úgy, hogy előtted végzi a munkáját.

Ha neked is van otthon víztisztító berendezésed, akkor véded a környezeted. Egy kicsit, de tettél azért, hogy az óceánokban visszaszoruljanak azok a szigetek, amelyek javarészt PET palackból vannak.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog praktikus