Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ozmózis víztisztító

2019. 09. 06. 14:28:12

 

Az ozmózis víztisztító berendezések a háztartási vízszűrők csúcsát képviselik. Felépítésük és működésük sokkal összetettebb, mint az egyszerű aktívszenes berendezések esetében. Amennyiben kihagyjuk a tudományos magyarázatot, akkor felhasználói szinten elég annyit tudni az ozmózis víztisztító berendezések működéséről, hogy a nagyobb vízszennyeződések előszűrése után egy ozmózis membrán segítségével 0,0001 mikronnál nagyobb anyagokat eltávolítja a bemeneti vízből. Ez a szűrési résméret hozzávetőleg 95-98%-os vízszűrést végez, aminél nincsen jobb szűréssel előállított tisztított víz. Az ozmózis membránok védelmére előszűrők (aktívszén, mechanikai) gondoskodnak. A membrán után pedig találhatunk még egy aktívszenes szűrőegységet is. Az ozmózis víztisztító rendszerek velejárója a technikai, azaz selejt víz elvezetés. Erre azért van szükség, mert 0,0001 mikronos résméret annyira apró, hogy ha nem öblítenénk ki, akkor nagyon gyorsan bedugulhatna a berendezés legértékesebb része, az ozmózis membrán.A fenti adatokból kiderülhet az is, hogy az ezek a víztisztítók MINDENT, azaz MINDENT megszűrnek a bemeneti vízből. Ennek hasznát veszik a hadi és űr iparban (zárt láncú anyagcsere), illetve természetesen a háztartási és az ipari víztisztításban.

 

2017. 10. 12. 17:42:04

Az ozmózis víztisztító berendezések (azaz pontosabban a fordított ozmózis víztisztító) jelenleg a leghatékonyabb háztartási vízszűrő rendszerek. Mivel azonban összetettebbek, mint más, nem ozmózisos víztisztító rendszer, ezért több kérdés is szokott kialakulni velük kapcsolatban.

Általánosságban elmondható, hogyha víztisztító, akkor az esetek túlnyomó részében erre, a legfejlettebb vízszűrési rendszerre szoktak gondolni. Tény az is, hogy a legtöbb félreértés és áltudományosság is ezekkel a víztisztítókkal kapcsolatosan alakult ki.
Sajnálatos dolog, hogy ezek miatt választanak rosszul (vagy egyáltalán nem választanak) a háztartási ivóvíztisztítás után érdeklődők, akik otthonukban szeretnék megoldani a biztonságos ivóvíz ellátását.

2016. 07. 01. 13:56:12

Sokan, amikor megtudják, hogy az ozmózis víztisztító berendezésekből egy vezetéket a lefolyóba kell bekötni, elkezdenek gyanakodni. Akkor pedig végkép felháborodnak, ha megtudják, hogy a megtisztított ivóvíz mellé bizony valamennyi veszteség is társul selejt víz formájában.

Most bemutatjuk, hogy miért nem érdemes ezen aggódni, valamint azt is, hogy ez a sokak szerint negatívúm, tulajdonképpen pozitívum és ez teszi a legbiztonságosabb vízszűrő rendszerré az ozmózis víztisztító berendezéseket.

2016. 06. 22. 11:25:52
Az ozmózis víztisztító berendezések esetében az ozmózis membrán a fő szűrő egység. Ez azt jelenti, hogy a tényleges vízminőségért az ozmózis membrán felel, ami 0,0001 mikronos résmérettel szűri a megtisztítandó vizet. Ez viszont annyira finom szűrés, hogy a nagyobb szennyeződések (lebegő anyagok, és egyéb vegyi szennyeződések, klór) előszűrése feltétlenül fontos. Ez azért lényeges, mert előszűrés megléte nélkül az ozmózis víztisztító berendezés legdrágább egysége (ozmózis membrán) nagyon rövid életű lenne. Tehát a jó minőségű előszűrés megléte minden ozmózis víztisztító tulajdonos elemi érdeke.
2016. 06. 22. 11:22:23

Ozmózis víztisztító berendezéseket eredetileg fordított ozmózis víztisztítónak nevezték, hiszen fordított ozmózis segítségével tisztítják a rajtuk átfolyó vizet. Azért nevezik mégis simán ozmózis víztisztítónak, mert a köznyelvben ez terjedt el, feltételezhetően a rövidsége miatt. Jelenleg ez a leghatékonyabb víztisztítási/vízszűrési eljárás amit egy háztartásban biztosítani lehet. A szűrés szinte tökéletes minőségéért az ozmózis membrán felel, ami 0,0001 mikronos résméretű vízszűrést biztosít a feltekercselt szűrőközegének köszönhetően.

2016. 06. 22. 10:48:13

Sokszor kapunk megkeresést kisebb irodáktól és intézményektől, amelyben árajánlatot kérnek 10-15 fős munkahely ivóvíz ellátására / víztisztításra. A mi fő profilunk a háztartási/lakossági víztisztítás és ezért a választékunk is így lett kialakítva. Viszont van egy berendezésesünk, amelyet nyugodt szívvel tudunk ajánlani egy ekkora vízkapacitási igényre. Ha ön csak otthonában szeretné a legjobb ozmózis víztisztítónkat, akkor is érdekes lehet, mert ez a berendezésünk egy tartály nélküli, átfolyós rendszerű ozmózis víztisztító berendezés. Becenevén PurePro M800DF víztisztító. Ha olyan ozmózis víztisztító berendezést keres, amivel a legkevesebb a vesződség, akkor ezzel a modellel mindenképpen számolnia kell.

2016. 06. 21. 11:03:44

Mostanában sokakban merül fel, hogy víztisztító berendezést vásárolnak. Mielőtt megrendelik a víztisztítót otthonra, biztosan belefutnak az "ozmózis víztisztító“ megnevezésbe. Sokaknak ez semmit sem mond, míg többeknek azt jelenti, hogy mindent megszűr a vízből, még az ásványi anyagokat is. Naná, hogy persze, hiszen eléggé fura lenne, hogy az arzént megszűri, viszont az ásványokat benne hagyja, ami nagyságrendekkel nagyobb. Itt nincsen intelligens mosópor hatás, csak totális (98%-os) vízszűrés.
Csak egy kicsit kell jobban szemügyre venni ezeknek a berendezéseknek a leírását és világosan látszik, hogy jelentős eltérések és lényeges vízszűrésbeli differenciák mutatkoznak. Mind ezt úgy, hogy nagyságrendi különbség nincsen az ozmózis és az egyéb, de még nem ozmózis beszerelhető víztisztító berendezések fenntarthatósága között.