Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ozmózis víztisztító, vagy inkább más?

Mostanában sokakban merül fel, hogy víztisztító berendezést vásárolnak. Mielőtt megrendelik a víztisztítót otthonra, biztosan belefutnak az "ozmózis víztisztító“ megnevezésbe. Sokaknak ez semmit sem mond, míg többeknek azt jelenti, hogy mindent megszűr a vízből, még az ásványi anyagokat is. Naná, hogy persze, hiszen eléggé fura lenne, hogy az arzént megszűri, viszont az ásványokat benne hagyja, ami nagyságrendekkel nagyobb. Itt nincsen intelligens mosópor hatás, csak totális (98%-os) vízszűrés.
Csak egy kicsit kell jobban szemügyre venni ezeknek a berendezéseknek a leírását és világosan látszik, hogy jelentős eltérések és lényeges vízszűrésbeli differenciák mutatkoznak. Mind ezt úgy, hogy nagyságrendi különbség nincsen az ozmózis és az egyéb, de még nem ozmózis beszerelhető víztisztító berendezések fenntarthatósága között.

Ez a bejegyzésünk nem az ozmózis víztisztítás rejtelmeiről szól és nem is ilyen berendezéseket elemzünk ki, hanem összehasonlítjuk az „egyéb“ beszerelhető víztisztító berendezésekkel, amelyek ugyan be kell szerelni a mosogató alá, de még nem ozmózis rendszerű víztisztító berendezések.

Erre azért is van szükség, mert minap egy leendő apuka érdeklődött telefonon és már a rossz megrendelése után korrigáltuk egy megfelelő (ozmózis víztisztító) berendezésre az egyszerűbb választását. Ugyan az ozmózis rendszerek drágábbak (ez vitathatatlan), de ezért maximálisan meg is dolgoznak...

A leendő apukának ugyanis az volt a megoldandó feladata a víztisztásággal kapcsolatban, hogy olyan berendezést rendeljen, ami megszűri a hormonokat és az esetleges gyógyszermaradványokat is. Erre pedig kizárólag csakis ozmózis víztisztító berendezést szabad választani, akárki akármit is mond! Természetesen mondhatnánk azt, hogy válassza az egyszerűbb és olcsóbb beszerelhető megoldást, hiszen a legritkább esetben sem fogja hormonokra és gyógyszermaradványokra tesztelni. De mi van ha mégis a vezetékes vízhálózaton szembesülünk ezekkel az "apró méretű" szennyeződésekkel??? Na, akkor bánná meg, hogy nem a legbiztonságosabb víztisztító választotta...

Többször hangot adtam már annak, hogy szerintem a víztisztító berendezések (és ez az egész víztisztzítósdi otthon) igazán azoknak az embereknek való, akik gyanakvóak és szkeptikusok. Ők ugyanis nem feltétlen hiszik el a közléseket, amelyek a vízszolgáltatótól jönnek és bizalmatlanok. Nem hajlandóak beletörődni az egészségügyi határértékekbe, mert nem látják be, hogy miért kellene beletörődniük abba, hogy mások mondják meg nekik, hogy mennyire koszos/fertőzött ivóvizet igyanak.

Az ozmózis víztisztító berendezéseket nekik találták ki! Itt nincs apelláta, mindent megszűr (98%-ban) ami nem tisztán H2O. Az, hogy a H2O nem lenne egészséges, arról még nem halottam...

De semmi baj azzal sem, ha valakinek az ozmózis víztisztítás túl sok. Nekik is van megoldás arra, hogy ne cipekedjenek több ásványvizes palackot. Számukra az "egyéb" víztisztító berendezéseket javasoljuk, amelyek az utóbbi időben a legnagyobb fejlődést mutató ivóvíztisztító kategória.