Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü

Víztisztító PurePro 105-106

Az eltérés a 105 és a 106-os modellek között az, hogy a 106-os eggyel több egységet tartalmaz mint a 105-ös. Tehát az alap 5 lépcsős ozmózis víztisztítóra (ami a 105-ös) kerül egy kiegészítő egység és így kapjuk meg a 106-os, azaz hatlépcsős ozmózis víztisztítót. Kiegészítő egység lehet példáúl ásványi anyag visszasózó, pH lúgosító ásványi egység, biokerámia vízenergizáló (PI víz észítő), UV baktericid lámpa. A 106-os szám után található betű megadja a hatodik egység típusát. Az "M" a minerál, azaz az ásványi anyag visszapótló, a "pH" a lúgosító, a "BIO" a biokerámia és az "UV" a UV fertőtlenítő lámpát jelzi a típusszámban.

Ez a víztisztító felépítmény minden idők legtöbbet eladott víztisztító típusát képviseli. A függőlegesen elhelyezett vízszűrőházak és a bennük lévő univerzális 10"-os szűrőbetétek stabil előszűrést és védelmet biztosítanak az ozmózis mebránnak. Aktívszén utőszűrője pedig biztonsági vegyi szűrést végez a 12 literes víztartályból csapolt vízre, így növelve a tisztított víz élvezeti értékét. 80 GPD-s ozmózis membránja már kevesebb selejt vizet képez és gyorsabban tölti fel a tartályt régi társával (50GPD) ellentétben. Ezt a megnövelt átfolyási kapacitást SUPER névvel jellemezzük a berendezés típusszámában. Nyilt felépítésének kösznhetően, szinte korlátlanúl bővíthető bármely vízkezelő egységgel, így akár többfajta kiegészítővel is bővíthetjük a víztisztítonkat.

Víztartályos modellek esetében, mint ennél a modellnél is a legfontosabb a bemeneti víz nyomása. Alap esetben minimum 3-3,5 BAR stabil víznyomásra van szükségünk. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor nyomásrásegítős modelt kell választani. A nyomásresegítős modelleket "P" betüvel különböztetjük meg a normál, modellektől. Ezeknél a nyomásresegítős modelleknél fontos, hogy 220 Voltos ellátásra van szükségük, hiszen azzal müködtethető a nyomásresegítő motor. Amennyiben háztartásunk víznyomása ingadozó, illetve nem éri el stabilan a 3 BAR-t, akkor mindenképpen a nyomásresegítővel szerelt modellt válasszuk.

Gyakran használt kiegészítők:

  • ásványi anyag visszasózó egység
  • pH lúgosító egység
  • UV lámpa a tökéletes, baktériummentes ivóvízért

Szűrőbetét cserék:
Mint minden a víztisztításban, ez csak hozzávetőleges érték, mert nagyban függ a bemeneti víz minőségétől és a felhasznált víz mennyiségétől.

  • Évente szükséges az előszűrők és utószűrő betétek cseréje. Ez a négydarabos szett. (SZETT4)
  • Évente szükséges az esetleges kiegészítők cseréje is, mint példáúl a visszasózó, lúgosító, vagy éppen az UV izzó cseréjére is.
  • 2-3 évente szükséges az ozózis membrán cseréje. Ez nagyban a bemeneti víz keménységétől függ, valamint attól, hogy időben lecserélésre kerültek az előszűrő betétek, hiszen azok védik meg a membránokat a nagyobb szennyeződésektől.

Amennyiben a víz minősége és a tisztított víz mennyisége megkívánja, akkor szükséges félévente az előszűrőket lecserélni (SZETT3).

 

Rendkívűl kedvező ár Viszonylag magas selejtvíz képződés (4/1-től)
Alacsony fenntartási költségek Macerásabb szűrőbetét csere
Univerzális csatlakozási méretek Viszonylag nagyobb helyigény
Korlátlan bővíthetőség Erősen nyomásfüggő (3 BAR alatt nyomásrásegítő szükséges)
Álatalános szűrőbetétek (10")  
80 GPD-s SZUPER ozmózis membrán (kb.: 320 liter/napos összes víz hozam)  
A legelterjetebb ozmózis víztisztító tipus  
Alacsony alakatrész szükséglet.  
   

 

 

 

Most már csak választania kell a modellek közűl!

Tartalomhoz tartozó címkék: landing