Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü

Víztisztító PurePro M800DF

A valódi, átfolyós rendszerű, tartály nélküli ozmózis víztisztító.
Sok berendezést látni azzal a paraméterrel, hogy tartály nélküli, átfolyós rendszerű. Ennek akkor van technikailag mondanivalója, amikor ozmózis rendszeről van szó, hiszen egy vízeskancsó is átfolyós rendszerű, mégsem fejt ki nagyobb víztisztítítási hatást a megszürendő vízre. Amennyiben ozmózis rendszerről van szó, akkor viszont fontos, hogy ne tartalmazzon by-pass szelepet, hiszen azzal visszakeverik az előszűrt vizet az ozmózis vízhez, így biztosítják a kellő átfolyási sebességet a tisztított, de visszakevert víznek. Ez egy nagyon "szakbarbár", szakmailag megengedhetetlen és veszélyes megoldás, mert benne hadja azokat a szennyeződéseket (hormonok, gyógyszermaradványok, arzén), amit ki szeretett volna szűrni az ozmózis víztisztító vásárló, hiszen azért szeretett volna ilyen berendezést.

A PurePro 800DF tehát valós, tisztán ozmózis rendszerű, tartály nélküli, átfolyós rendszerű ozmózis víztisztító berendezés, ami nem használ semmiféle "nem megengedett" technikát (pl.:by-pass visszakeverés), mert valós időben képes produkálni a legjobb minőségű ozmózis vízet.  Ennek a berendezésnek nincsen szüksége semmilyen technikai kiskapura, mert képes a tisztán ozmózis szűrésre. Ezt elsősorban a 2 darab 200GPD-s, párhuzamosan kötött membránjainak, valamint az extra erős nyomásrásegítő rendszerének köszönheti. Ezek a paraméterei emelik a háztartási ozmózis víztisztító berendezések elé. Rendkívűl kompakt méretei biztosítják, hogy szinte bárhova, a legkisebb helyekre is be lehessen szerelni. Könnyedén megbírkózik bármely elhelyezéssel, legyen az föggőleges, vagy vízszintes, esetlegesen a falra akasztva.

Bővíthetősége az esztétikus műanyag házban 2 darab hengeres egységgel lehetséges, mert ennyi fér bele biztonságosan a has részébe. Ha UV lámpával is szeretnénék fokozni a víztisztító berendezésünk hatásfokát és biztonságát, akkor az a műanyag borításon kívűl kaphat helyet.

Gyakran használt kiegészítők:

  • ásványi anyag visszasózó egység
  • pH lúgosító egység
  • UV lámpa a tökéletes, baktériummentes ivóvízért

A PurePro M800DF ozmózis víztisztító karbantartása rendkívűl egyszerű. "M" szériás szűrőbetéteinek köszönhetően az elhasznált elő és utószűrőket egyszerüen ki kell csavarni és az új szűrőbetétet pedig visszacsavarni a régi helyére. Nem igényel semmiféle szűrőház karbantartást, hiszen a berendezés egyedülállósága az is, hogy nem tartalmaz szűrőházat, így a karbantartás rendkívűl egyszerű és gyors, szakember nélkül elvégezhető.

Szűrőbetét cserék:
Mint minden a víztisztításban, ez csak hozzávetőleges érték, mert nagyban függ a bemeneti víz minőségétől és a felhasznált víz mennyiségétől.

  • Évente szükséges az előszűrők és utószűrő betétek cseréje. Ez a négydarabos "M" szett.
  • Évente szükséges az esetleges kiegészítők cseréje is, mint példáúl a visszasózó, lúgosító, vagy éppen az UV izzó cseréjére is.
  • 2-3 évente szükséges az ozózis membránok cseréje. Ez nagyban a bemeneti víz keménységétől függ, valamint attól, hogy időben lecserélésre kerültek az előszűrő betétek, hiszen azok védik meg a membránokat a nagyobb szennyeződésektől.

Amennyiben a víz minősége és a tisztított víz mennyisége megkívánja, akkor szükséges félévente az előszűrőket lecserélni (MSZETT3).
Technikai víz kibocsájtása ennek a berendezésnek a legkisebb, mert optimálisan összhangban van a nyomás és a 2 darab nagyteljesítményű ozmózis membránok.

 

Tisztán átfolyós, tartály nélküli rendszer Magasabb vételár
Nagy kapacitás (1600 liter/nap összes vízteljesítmény) Drágább fenntartási költség (kb. 10000.-Ft-al drágább, mint más modelleknél)
Valós idejű víztisztítás  
Kicsi, kompact méret  
A legalacsonyabb selejtvíz hányad (2/1)  
Gazdaságos működés  
Kiváló minőségű, erős nyomásrásegítés  
Továbbfejlesztett szolenoid (elzáró) szelep  
Nem nyomásfüggő  

 

Tartalomhoz tartozó címkék: landing