Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

PurePro S500-as ozmózis víztisztító betét megoldás.

Akármennyire nagy név a PurePro a háztartási ivóvíztisztító berendezések területén, de még ő is szokott értelmetlen dolgokat csinálni. A hibaelhárítás viszont egyszerű.

A PurePro S500 ozmózis víztisztító egy nagyon felhasználóbarát berendezés. Ez alatt azt kell érteni, hogy az előszűrők cseréje nagyon egyszerű. Nem kell lavorral és törölközőkkel felszerelkezve megközelitenünk szűrőbetét cserekor. Nem kell sz esetleges szivárgástól sem félnünk, hiszen nincsenek szűrőházak és esetlegesen rosszúl meghúzott gumitömitések, stb... Tehát nagyon jó az elképzelés az S500-nál, viszont szembesülünk egy nagyon buta "megoldással".

Az előszűrők sorrendje a következő:

  1. mechanikus szűrő
  2. aktívszén szűrő
  3. aktivszén szűrő
  4. ozmózis membrán (80GPD)
  5. aktívszán utószűrő

A probléma a harmadik szűrőbetéttel van. Tehát az ozmózis membrán elött nem lehet közvetlenül aktívszenes szűrőbetét, mert a használatbavételkor a kimosodó szénpór be is tömíti az ozmózis membránunkat, ami ugye nem valami szerencsés. Ez látható a képen is.

A megoldás esetünkben csak annyi, hogy az első és a harmadik szűrőegységet felcseréljük és máris kivédtük a szénport. Tehát az ebben az esetben ajánlatos szűrőbetét sorrend:

  1. aktívszén szűrő
  2. aktívszén szűrő
  3. mechanikai szűrő
  4. ozmózis membrán
  5. aktívszén utószűrő

Igérjük, hogy megkeressük a PurePro gyárat, hogy számonkérjük ezt a bakijukat, addig is mi már úgy adjuk át a víztisztítókat, hogy ezeket a betéteket felcseréljük.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog