Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ár:
19.990 Ft

Quell CT/US Disruptor szűrő

Ár:
19.990 Ft
  • A vízszűrés második lépcsője
  • A hosszabb élettartam érdekében PP üledékszűrővel vagy CarbonBlock szűrővel kombinálva ajánlott használni
  • A víz tisztításához az úgynevezett elektroadszorpciós eljárást alkalmazza, amelynek köszönhetően a szennyeződések 99,9 %-át képes eltávolítani.
  • Megszünteti kellemetlen szagokat és javítja a víz ízét
  • Fertőtlenítő antimikrobiális ezüstöt tartalmaz
.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Miért tőlünk vásárolj?

Budapesti és Pest megyei beszerelés és szűrőcsere Garanciával vállaljuk
Technikai támogatás Hívja a +36309017656 -os telefonszámot
Ozmózis ivóvíztisztító specialisták vagyunk 2007 óta

Leírás és Paraméterek

Disruptor™

Disruptor™ – Egy egyedülálló szűrési technológia amely nem hasonlítható össze más technológiákkal. Több szennyeződést távolít el a vízből mint más mechanikus szűrők, viszont nem szűri ki a vízben található ásványi anyagokat.

Kezdetek a NASA-nál

A víz egyre inkább hiánycikk lesz a Földön, azonban az űrben mindig is nagy értéke volt, ugyanis 1 liter víz ára több mint 83,000 dollárra emelkedik amint Föld körüli pályára kerül.

A NASA azon újításai, amelyek lehetővé teszik az űrhajósok számára, hogy ivóvizet nyerjenek saját vizeletükből és izzadságukból és amelyek egy napon képesek kinyerni a vizet a Mars földalatti gleccsereiből sem tudnak valószínűleg elegendő ivóvizet biztosítani az űrben. Ezért a NASA egyik legfontosabb célkitűzése a víz újrafelhasználása és megfelelő tisztítási módszerek kifejlesztése.

A nanoanyagok területén kutató Argonide (USA) és Ahlstrom-Munksjö (Finnország) cégek kifejlesztettek egy egyedülálló, a víztisztítást forradalmasító vízszűrő technológiát, a Disruptor ™ technológiát. Egészen a közelmúltig kizárólag a NASA alkalmazta, azonban néhány éve megjelent a kereskedelmi forgalomban is. A Disruptor ™ szűrőket az Egyesült Államokban gyártják.

Technológia

A Disruptor ™ szűrő egyik rétegét körülbelül 2 nanométer átmérőjű böhmit anyagból készült nano alumínium-oxid szálak alkotják (összehasonlításképpen: egy papírlap 100 000 nanométer vastag). A szálak felülete 500 m2 / gramm.

Nano alumínium-oxid szálak a felfogott baktériumsejtekkel

A kristályos szerkezetű szálak pozitív elektromos töltést produkálnak amikor a víz átfolyik rajtuk. A legtöbb szennyező anyag negatív elektromos töltéssel rendelkezik, ezért a nano alumínium-oxid vonzza és inaktiválja őket. Ezt a folyamatot elektroadszorpciónak nevezik. Ennek a tulajdonságának köszönhetően egyetlen réteg, bár pórusmérete körülbelül 2 mikron, képes eltávolítani a részecskék több mint 99,9% -át. A szűrőközeg pórusmérete az általa eltávolított részecskékhez viszonyítva azt jelenti, hogy a Disruptor ™ eléri a szűrőközeg szemcséjét: gyors áramlás (alacsony nyomásesés) és egyúttal nagy szennyeződés visszatartó képesség.

A Disruptor szűrő hatékonyságát egy aktív szénréteg (a kellemetlen szagok és utóíz eltávolítása érdekében), valamint egy antimikrobiális fertőtlenítő ezüst réteg (a baktériumok elszaporodásának megakadályozása érdekében) növeli.

Mit távolít el a Disruptor a vízből?

A Disruptor ™ egy igazán egyedülálló szűrési technológia, amely a szénszűrőkhöz hasonlóan csökkenti a klórt, megszünteti a kellemetlen szagokat és javítja a víz ízét. Ezenkívül eltávolítja a vízből a kórokozókat és egyéb szennyeződéseket, például baktériumokat, vírusokat, cisztákat, parazitákat, endotoxinokat, gyógyszer maradványokat, nehézfémeket (ólom, vas, réz).

A Disruptor ™ nem szűri ki a vízből az ásványi anyagokat, ezért nem szükséges azokat pótolni, mint a fordított ozmózis során. A Disruptor ™ nem távolítja el a nitrátokat vagy az oldható sókat a vízből, így nem alkalmas tengervíz szűrésére.

Szennyeződések amik fennakadnak a szűrőn

A szűrő felső része használat előtt>

A szűrő felső része használat közben>

A szűrő felső része elhasználódás után>

Disruptor™ szűrési technológia egyéb előnyei

A magas szűrőkapacitás mellett a Disruptor fontos előnye, hogy az úgynevezett gravitációs szűrési módszerrel képes megszűrni a vizet. Ennek köszönhetően kiválóan használható vízszűrő kancsók és palackok szűrőbetétjeként.

Energiatakarékos. A vírusok vízből történő eltávolításához általában ultraszűrést (UF) vagy fordított ozmózist (RO) használnak, amelyeknél a magas víznyomás eléréséhez gyakran áramra van szükség. A magas áramlási sebesség és a magas szennyeződés visszatartó képesség miatt a Disruptor ™ működéséhez nincs szükség áramra, ezáltal kevesebbet kell foglalkozni a karbantartásával és minimalizálja a szűrőberendezések helyigényét is.

Víztakarékos. A membrán szűrési technológiák használata során (ultraszűrés, fordított ozmózis) folyamatosan tisztítani kell a szűrőt, mert az hamar eltömődik, emiatt sok vizet pazarolunk el (1 liter szűrt vízhez hozzávetőlegesen 4 liter vizet használunk el feleslegesen). A Disruptor ™ egy olyan fenntartható szűrési technológia, amely hulladéktermelés nélkül működik, vizet takarít meg ezáltal védi a környezetet.

 

.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!