Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Régen sem volt ilyen egy ősember szerint.

Régen sem volt ilyen egy ősember szerint.

Sokszor megkaptam már azt az ellenvetést a víztisztító berendezésekkel kapcsolatban, hogy „régen sem volt, mégis milyen jól megvoltunk nélküle”. Ez mondjuk csak részigazság, mert külföldön sokkal elterjedtebb ezeknek a víztisztítási termékeknek a használata, mint nálunk. Persze ott is vannak bizonyos lobbi csoportok, akiknek nem érdeke az, hogy a vezetékes ivóvizet tisztábbá tegyék a felhasználók otthonaikban. Tudod azok a cégek, akik homokot adnak el a sivatagban és vizet műanyagpalackban, holott folyik a csapból.

 

 


 

Akik még mindig hisznek a „régen sem volt, mégis milyen jól megvoltunk nélküle” kissé ostobának hangzó kitételben, bizonyára ezt a zsengémet sem olvassák, hiszen régen sem volt számítógép (és internet). Meg LED TV, mobiltelefon, automata mosógép, ja meg internet sem. Gyerekkoromban még autónk sem volt és mégis sikerült túlélnem. Ez is bizonyítja, hogy az ember sok mindent kibír, pláne ha nem is tud róla, hogy neki szüksége lehet valamire, ami megkönnyíti a dolgát/életét.

Hasonlatos ez a közvilágításhoz. Ugyan 1558-ban Párizsban valósították meg a folyamatos közvilágítást, nálunk csak 1777 november 9.-én gyújtották meg Budán az első utcai lámpát, de csak 1790 január elsején indult el a folyamatos közvilágítás. Bizonyára akkor is voltak olyanok, akik azt mondták, hogy régen sem volt, mégis milyen jól megvoltunk nélküle. Ezek a bölcs emberek feltehetően azoknak a rokonai, akik a kerék megjelenésével még a mamutvadászatot sírták vissza. Ők meg azoknak az elv barátai, akik a tüzet csak parasztvakításnak gondolták (noha akkor még ezeket a szavakat nem is ismerhették).

Kissé mulatságos ez a történelmi visszagondolás, de belátható, hogy mindig voltak olyanok, akik megkérdőjelezték egy találmány életképességét. És láttuk, hogy mi lett belőle! (Emlékszel, amikor még a személyi számítógéppel házaltak a mára már ikonokká vált újítók és mit mondtak nekik? Azt, hogy az elképzelésük nem életképes és butaság!)
Sorra jelennek meg azok az újítások, amik régen sem voltak (hiszen újítások) és jelentősen megkönnyítik az őket használók életét. Ha valakinek van lehetősége, akkor használja őket, ha pedig nem tartja szükségszerűnek, akkor ne használja. 
Édesanyámnak sincsen számítógépe, de az én életemet nagyban megkönnyíti, nem is beszélve arról, hogy munkaeszközöm.
Bevallom viszont, hogy anyukám használ konyhai robotgépeket, amiket 50 évvel ezelőtt el sem tudott képzelni. Mára meg nagyban megkönnyíti az életét.

Környezett szennyezés és vízminőség ügyében is sok változás volt az elmúlt pár tíz évben. Tehát nem ártana ezekre a „fejleményekre” és tényezőkre hatékonyan reagálni.
Víztisztítók esetében ez annyit jelent, hogy nem kellene tovább szennyezni a környezetet felesleges PET palackokkal és jó lenne egészségesebbé tenni a csapból folyó vizet is. Nem kell egészségügyi határértékeket puffogtatni, mert a tisztább mindig jobb, mint a nem tisztább. 

 

 

Miért kell víztisztító otthonra?

Gyorsan szögezzük le, hogy nem kell víztisztító otthonra. Semmit sem muszáj megvenni, akármennyire is „nyomul” egy cég azzal, hogy az ő terméke mennyire elengedhetetlen és nélkülözhetetlen. Mindenki maga dönti el, hogy issza közvetlenül a csapból folyó vezetékes csapvizet, műanyagpalackos ásványvizet vásárol, vagy jelentősen megkönnyíti az életét és víztisztító használ. Ha nem akar valaki komfortosabb háztartást, vagy egészséges ivóvizet, akkor még véletlenül se gondolkozzon azon, hogy víztisztító berendezésre pazarolja a pénzét. 

Abban viszont biztos lehet, hogy a leginkább megtérülő „befektetései” közé fog tartozni egy jól kiválasztott ivóvíztisztító berendezés. Lást az alábbi ábrát.

Nem sok értelemét látom viszont annak sem, hogy valaki „beadja a derekát” és vásárol egy víztisztító berendezést, de soha nem cserél benne vízszűrő egységet. Ebben az esetben ugyanis az a szerencsétlen és elhanyagolt víztisztító többet árt, mint használ.

 

Kinek való az otthoni víztisztítás?

A víztisztító berendezések és a vízkezelő/vízszűrő termékek azoknak való, akik szeretnék megkönnyíteni az életüket. Ezek mellet nem hajlandóak belenyugodni abba, hogy csak olyan vizet igyanak a csapból, ami bizonyos határértéken belül van. Határérték nélkül szeretnél testük jelentős részét kitevő anyagot közvetlenül a szervezetükbe tölteni.

Ha e mellé még azt is hozzávesszük, hogy ez olcsóbb, mint más alternatíva és a végeredmény sokkal finomabb is lesz a kezdeti állapottól, akkor bizonyára te is egyetértesz abban, hogy a háztartási víztisztítás jó és hasznos dolog.

 

NÉZD MEG ÜNNEPI CSOMAGAJÁNLATAINKAT! Hátha ismersz olyat, aki hasznát veszi :)

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog