Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Te is félsz a fogorvostól?

Te is félsz a fogorvostól?

Mindig féltem a fogorvostól! Rettegtem, már ha csak arra gondoltam, hogy bemegyek egy fogorvosi váróba. Falfehérség fogott el, amikor megpillantottam azt a széket, ahol bizonyára kínvallatásnak leszek kitéve. Inkább elárulom a titkos kódot, csak menekülhessek innen minél messzebb. Megőrültem, ha az orvos elkezdte pakolászni a szerkentyűit. És az a szag… ÁÁÁ

 


 

Pár évvel ezelőtt rászántam magam, hogy rendbe hozatom a fogsoromat és nagy levegőt véve kiadtam feleségemnek a feladatot, hogy találjon egy jó fogorvost. Már ezt a döntést is elég nehézkesen „szültem” meg, de meghoztam és reménykedtem benne, hogy megúszom. Persze ritkán hallani olyanról, hogy meghaltak a fogorvosi székben kezelés közben, de én rettegtem ettől az egésztől. A régi idők SZTK-ja elevenedett fel bennem még a kőbányai egészségházban, ahol egy gyökérkezelésnél azt éreztem, hogy az agyamba csikorgatja az a nem is tudom mit. Komolyan mondom, hogy nagyon feszült voltam már csak ettől a döntéstől is.

Az egész gyerekkoromban kezdődött, amikor még az osztállyal mentünk fogorvosi szűrővizsgálatra. 1 héttel a vizsgálat előtt már forgolódtam az ágyamban és tulajdonképpen minden gondolatom azon kavargott, hogy éljem túl a fogorvost. Az osztálytársaimon is hasonlókat láttam és enyhe gyomor émelygéssel elindultunk. De rossz volt!

Feleségem gyorsan talált fogorvost, mert szerinte az övé nekem pont jó lesz. Mindig is felnéztem feleségemre, hogy hogyan tudja rettegés és félelem nélkül végigcsinálni a kezeléseket. Semmi rettegés, csak bemegy és kijön. A hősöm volt, de nem mondtam neki soha. Nekem nem ment volna, de már éreztem, hogy biztosan nem akarok a Mónika Show sztárja lenni.

Eljött a NAGY nap és be voltam csinálva, minek is szépíteni. Akik ismernek, azok tudják, hogy nem vagyok ijedős típus, de erre a napra akármennyire is próbáltam ráhangolódni, nem ment. Feleségemmel a hónom alatt érkeztem meg az előre egyeztetett időpontra. HURRÁ! Kicsi, de reprezentatív váró, ami másképpen nézett ki, mint a kőbányai SZTK. Kis idő múlva nyílt az orvosi rendelő tejüveg ajtaja. Szimpatikus fiatal doki és asszisztens, de az a nyamvadt szék nagyon hasonlít a régi gyötrelmeim színhelyére.

Könnyed beszélgetés a problémák és elvárások feltárásáról, panorámaröntgen és konzultáció. USGYI, CSINÁJUK! Én most már elindulnék haza, de a doki rágja a fülemet, hogy akkor kezdjük is a folyamatot az első kezeléssel, vagy tudom is én, hogy mivel. Feleségem még egy kicsit győzköd és beadom a derekam. Elindul a szék háttámlája hátrafelé és érzem, hogy rossz döntést hoztam. Csak az tart vissza attól, hogy a fogorvosi székestül hazafussak, és fél kézzel lekeverjek egy állast a dokinak, hogy feleségem a hátam mögött ül pár méterrel és biztat. De ciki, pedig annyi mindent végigcsináltam életemben. Vizsgák, katonaság, edzések, versenyek, munka és most kell megszégyenülnöm. Ha üvölteni fogok a fájdalomtól, akkor nagyon kiábrándulok magamból. Mantrázok magamba valamit, amiről már akkor sem tudtam, hogy mi. Nekem mindegy, csak legyen már 1 órával később és menjünk már haza a fenébe, vagy csak el innen bárhová. Fejben elkezdem kifejleszteni azt az időgépet, aminek segítségével ezt megoldhatom… Nem sikerül.

A szurit mindig is bírtam, de nem a számba. Ez csak tényleg olyan volt, mint egy szúnyogcsípés. Megint egy kis duma és jó pofi és indulhat a buli. Valamit mond az asszisztens, a doki meg valamit csinál és így eltelik valamennyi idő. Kétlem, hogy több óra, de talán a pár percnél azért picit több. Valamennyi idő biztosan telik, mert tuti, hogy nem állt meg. Nem szokott még a fogorvosnál sem.

Mondom magamba, hogy kezdhetné már a fő műveletet a doki, mert még elképzeléseim vannak az nap további részére, de lekapcsolja a fejem fölött világító reflektort, vagy ufót, amiből a fény jön a számba. Áramszünet van? Nem, csak vége a „beavatkozásnak”. Azt hittem, hogy el sem kezdte és már vége van. Bizony! A szuri és a doki annyira összevolt hangolódva, hogy tulajdonképpen semmit sem éreztem. Amikor pedig azt mondom, hogy semmit, akkor azt úgy is értem, hogy SEMMIT.

Volt még 8-10 kezelés, amelyekből volt kellemetlenebb és még ennél is "kellemesebb" is. Ha én ezt tudom, akkor előbb keresek fel egy fogorvost és rengeteg fogfájástól és kellemetlenségtől megkímélhettem volna magam.

 

Hogy jön ide a víztisztító?

Na persze úgy, hogy víztisztító berendezésekkel foglalkozom, tehát nekem valahol minden a víztisztításról szól. Hidd el, így van ezzel mindenki, akit érdekel a munkája.
Számodra csak annyi összefüggés lehet az én sztorim és a te jövőbeli választásod előtt (ha még nem hoztad meg), hogy olyantól tartasz, amitől már nem kellene. Nincs mitől félned, mert annyira nagy biztonságot és kényelmet tudunk neked is biztosítani, amiben tuti, hogy nem fogsz csalódni.

Ugyan régebben (még az ősidőkben) sokan próbálkoztak víztisztító (vagy annak látszó) berendezésekkel átverni a nagyérdeműt, de mára ennek már vége. Vége az SZTK érzésnek, nálunk csak profizmust és csalódásmentes választást kaphatsz. Ezt azért merem ilyen magabiztosan kimondani, mert 2007 óta sok problémát oldottam meg én (mint a doki a számban), amihez a legjobb asszisztenciát kapom az egész országban munkatársaim személyében. Ha pedig ehhez hozzávesszük azokat a kőkemény garanciákat, amiket nálunk kapásból megkapsz, akkor csodálkozol rá, hogy miért nem jöttél előbb hozzánk, mint én a fogorvoshoz.

 

Segíts nekem és magadnak!

Töltsd ki ezt az űrlapot, hogy gyorsan és pontosan tudjak neked is segíteni, hogy fájdalom és csalódásmentes legyen a választásod.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog