Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Te milyen életet élsz?

Te milyen életet élsz?

Napjainkban igen divatosak az okos eszközök, amelyek között megtalálhatóak azok a kütyük, amelyek hasznosak és amelyek csöppet sem. Riasztók és intelligens fűtésrendszerek és az intelligens kapuk bizonyára hasznosak, de rengeteg olyan termék van, aminek én nem sok értelmét látom. Nem is baj ez, hiszen nem az én „kényelemet” kell, hogy szolgálják ezek az eszközök, hanem azét, aki pénzt adott érte.
Akárhogy is tagadnánk, de a legújabb kor után megérkezett az okos kor. 

Tehetünk akármit is, de 2017-ben, már nem úgy élünk, mint 1999-ben. Rengeteg minden változott és változik folyamatosan szinte minden évben. Feltételezhető, hogy 2020-ban pedig már sok minden változott 2017-hez képest. EZ VAN!

 

 

 


 

Az okos otthon mellet ott vannak még azok az eszközeink is, amiket már rutinszerűen használunk. Ilyenek az okos telefonok, okos órák, stb... Már minden annyira okos, hogy butának érzi magát az ember mellette. Tulajdonképpen nem ennek az iránynak a szapulása a bejegyzés célja, hanem egy bizonyos vélekedés lebombázása. Lehet, hogy túlzó ez a megfogalmazás, de megérted, hogy miért gondolom ezt ilyen túlzón.

 

 

Mi szükség van az okos dolgokra?

 

Amikor ezek az okos kütyük kerülnek szóba, szinte mindenkinek felcsillan a szeme, mert érintett, vagy érintett akar lenni. Pont az ő eszközei, vagy otthona ne lenne okos? Az igazat megvallva eléggé impulzívak ezek a dolgok és eléggé sok pénzt vagyunk képesek kidobni értük az ablakon. Vagy mégsem pénzkidobás?

Napjaink legimpulzívabb termékei, amelyeket vesznek mint a cukrot. SŐT! Jobban veszik mint a cukrot. Hosszú sorok kígyóznak egy új APPLE termék első eladási napján és mázli, ha neked éppen jut. De valljuk be, az új modell nem tud annyival többet, mint amennyit zokszó nélkül kifizetnek érte szinte MINDEN ÉVBEN.

 

 

Régen sem volt és mégis milyen jól megvoltunk nélküle.

 

 

Na ez az a mondat, amivel ki lehet kergetni a világból!

Ezzel a kitétel eléggé ósdi, hiszen rengeteg dolog nem volt régebben. Személy szerint elégé tudatlannak és álságosnak tartom. Ezt boncolgatva vissza is mehetünk az őskorba és fel is mászhatunk a fára (illetve ki-ki meggyőződése szerint valahova).

Ezzel az erővel menjünk el egy busman törzsbe és nézzünk kűrül, hogy milyen jól megvannak szinte minden nélkül, de valahogy mi mégsem nagyon vágyódunk közöttük élni. Ők talán még most sem értik, hogy mi az a ház. Istenként néznek ránk, ha kinyitunk egy csapot és jön belőle a víz. Ugye nem kell magyarázni, hogy amiket mindennap rutinszerűen használunk, az számukra érthetetlen. Hagy

 

 

Te hogy akarsz élni?

 

Ennek a modern világnak az az előnye, hogy te döntöd el, hogy milyen eszközt akarsz és milyet nem. Tehát a helyes kérdés nem az, hogy akarod-e, hanem az, hogy melyiket.
Rengeteg olyan eszköz áll rendelkezésre, ami azért van, hogy megkönnyítse az életünket. Ezek megtérülése viszont sok idő és fenntartásuk sem eredményez jelentős megtakarítás. Ugyan időt és energiát takaríthatnak meg (vagy csak a szórakozásunkat szolgálja), de gazdaságilag nem minősülnek kifizetődőnek.

A háztartási ivóvíztisztítás arra a gondolatra épít, hogy egy adott bemeneti vízminőségből, jobb minőségű vizet készítsünk. Csupán annyit teszünk, hogy JAVÍTJUK a rendelkezésre álló vízminőséget.
FONTOS, hogy ez a javulás nem kerül többe, mint egyéb instant megoldások, mint például a palackos ásványvíz, vagy a vízszűrő kancsók használata.

A háztartási ivóvíztisztító berendezések vételára akár pár hónap alatt megtérül és az összetettebb alap rendszerek üzemeltetési is csak 1200.-Ft-os havi szűrőbetét költséggel jár, amit kétéves üzemeltetési időszakból osztottunk vissza.

 

 

Egyszer ez történt velem.

 

Ugyan az okos cuccokhoz semmi köze, de kontúrozza, hogy miért mosolygom azokon, akik túlzottan vitatkoznak a háztartási ivóvíztisztítás ésszerűségével.

4 éve történhetett, amikor egy pár keresett meg minket, hogy ajánljuk nekik víztisztítót. Eljöttek személyesen és elkezdtem bemutatni a kínálatot. Arra lettem figyelmes, hogy pár hölgy tagja ellenségesen és lekicsinylően kezd viselkedni, mintha az utcáról berángatva őket, pisztolyt szorítanék a fejéhez, hogy vásároljon víztisztítót. Nem kifogásosokat mondott, hanem kötözködött. 30 perc elteltével (amit vígig szövegeltem nekik) már én is kezdtem másként kommunikálni, mint egy „átlagos” helyzetben. Csak az tartott vissza, hogy a férfi érdeklődőnek mutatkozott, de megfordult a fejembe, hogy gyorsan és drasztikusan rövidre zárom a helyzetet.

A következő 15 perc még durvább volt a hölggyel. Sorozatosan vonta kétségbe az állításaimat és már kezdtünk belemenni az emelt kémiába. Konkrét kifogása egy ozmózis víztisztító ellen az volt, hogy az megszűri az ő szerinte hasznos ásványokat a tisztított vízből. (Ide tartozik, hogy mostanában egyre több olyan érdeklődővel találkozok, aki tudja azt, hogy vízből nem igazán tud ásványi anyag felszívódni a szervezetbe és ez számomra nagy öröm.)

Csak úgy repkedtek a kalciumok, meg magnéziumok, meg még ki tudja milyen ionok, hiszen a hölgynek nagyon fontos az egészsége.

Az egészség szó többször is megfordult a hölgy szájában, mondom is magamban, hogy oké, akkor érthető, hogy biztosa akar menni. Itt már közel 1 órán tartunk, amit végig beszéltem és mutogattam. Annyi információt és támpontot adtam, hogy egy kisiskolás is el tudná dönteni, hogy melyiket válassza. De a hölgy még mindig nyomja az ásványi anyag mantrát, amit abban a pillanatban untam meg. Már szólásra nyílt a szám, hogy kimondja a varázsmondatot, ami egyben elbocsájtó szépüzenet is ami így hangzik: „Sajnálom, de úgy néz ki, nem tudunk önöknek semmilyen megoldással szolgálni. Viszont látásra!”, de a hölgy megelőzött.
Most kimegyek cigizni, mindjárt jövök.

 

ÁÁÁ!!! Most gondolj ide több lapnyi hatásszünetet.

 

Akkor ott megértettem valamit. Az emberek gyakran hajlítják az igényeiket és még maguknak sem mondanak igazat. Most nem megyek bele ennek a mondatnak a kibontásába, de szerintem mindenki számára érthető az üzenete, amit próbáltam a tőlem telhető legárnyaltabb módon körvonalazni.

 

 

A történet vége az lett, hogy miután a hölgy elszívta a cigijét, visszajött és megvásárolták azt az ozmózis víztisztítót, amit kb. 1 órája ajánlottam nekik. Persze a méla közöny volt felfedezhető a hölgyön, mert hát nem lehet olyan egészséges egy víztisztító, mint a cigi. Ugyan nekem is sok kérdésem lett volna a dohányzás élettani és gazdasági vonatkozásával kapcsolatban, de azokat inkább megtartottam magamnak.

Számomra az alkohol fogyasztás bármilyen mennyiségben és a dohányzás az értelmetlen. Nem tudom felfogni, hogy értelmes emberek, miért fizetnek alsóhangon havonta 30-60 ezer forintot cigire és piára. De talán még ez is beleférne, de ne hintse az igét az egészségességről, kockázatról és megérőségről (ha van egyáltalán ilyen szó).
Itt jegyezném meg, hogy ezek az összegek egy átlag fizetésnek is jelentős százalékát teszi ki.
Ha valakinek arra van affinitása, hogy ilyen butaságokkal mérgezze magát, akkor tegye.

Érdekesnek tartom, hogy sok TROLL kommentet és megnyilvánulást kapok, amikor a víztisztításról kezdek publikálni. Általában az jön vissza, hogy értelmetlen, mert a hazai vezetékes ivóvíz milyen kiváló. Ezzel pont ellentéteset állít az, hogy a legnagyobb mennyiségben eladott élelmiszer, a palackos ásványvíz. Nem akarok értetlen lenni, de ez nekem sehogy sem jön ki. Annyira jó a csapvíz, hogy szinte senki sem issza.

 

 

Iszol valamit?

 

Egy másodpercig sem gondolom, hogy az alkohol fogyasztás (ha már illeszkedik az iváshoz) egészséges lenne. Érdekes, hogy amikor egy szeszesital reklámot látok, akkor értelmesnek látszani akaró TROLLOK miért nem ecsetelik annak a negatív hatásait és esetleges következményeit.
Értem ezalatt a ittas vezetést, romló egészségi állapotot és döntési képességet, valamint szétment családokat. Nagyon érdekes, hogy ott csak a csillogást és a barátságot mutatják be a gyöngyöző sörösüveg árnyékában. Ja, volt olyan megnyilvánulás is, hogy minek víztisztító, amikor ő csak sört iszik. Na, őt csókoltatják a detoxból és várják lassan a válóperes tárgyalásán.

Ok, ezek most egy kicsit túlmozgott inkább vélemények, mint tények, de azért belátható, hogy nagyobb igazságalapjuk van, mint bármely ivóvíztisztítással kapcsolatos aggálynak és kifogásnak.

 

 

Te döntesz mindenben!

 

 

Senki nem fog helyetted elkezdeni diétázni, mozogni, meg úgy alapból egészségesen élni.
Senki nem mondja meg, hogy mire költöd el a pénzed (még én sem), csak te tudod, hogy neked mi a fontos és mi az értékrended.
És senki sem fog helyetted szenvedni, ha rosszul döntöttél. 

 

 

Mi ennek az egésznek a lényege?

 

Az, hogy néha ugyan szeretjük okosnak tekinteni magunk és eszközeinket, de nem minden esetben vagyunk következetesek.

Ugyan körülvesszük magunkat sok olyan dologgal, ami szerintünk fontos, de ezek nem minden esetben hasznosak. Érdekes módon ezekre az okosságokra (na meg a függőségekre) nem sajnáljuk a pénzt. Amikor hosszabb távon kezdünk gondolkozni és ebben egy számológép is segít (ha csak gazdaságilag közelítjük meg a problémát), akkor számos olyan megoldás bontakozik ki, ami talán nagyságrendekkel hatékonyabb és költségkímélőbb, mint a jelenlegi állapot.

 

Ha azt hiszed, hogy most víztisztító vásárlásra buzdítalak, akkor tévedsz. Ugye te sem akartál régebben bunkófont és később simogatós telefont? Ma már nem az a kérdés, hogy akarsz-e mobiltelefont, vagy esetleg számítógépet (ami manapság inkább már laptop), hanem az, hogy MILYET AKARSZ. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog