Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Tévhitek a víztisztítókról

Annak ellenére, hogy nagyon hasznosak, és sokat lehet velük spórolni, a háztartásokban is alkalmazható víztisztító berendezések még nincsenek igazán elterjedve Magyarországon. A hírük azonban már sokfelé eljutott, de korrekt információk hiányában elég sok tévhit terjeng a használatukkal, hasznosságukkal kapcsolatosan. Ez leginkább azért probléma, mert jó néhány embert elriaszthatnak a teljesen alaptalan állítások, akik egyébként jó ötletnek tartanák a víztisztítót, és szívesen használnák.

 

De milyen tévhitek is terjengnek a víztisztítóról?

  • Drága. Ez egy elég tipikus ellenérv, ha valaki le akar beszélni egy másik embert bármiről, gyakorlatilag az első érv, amit fel fog hozni, hogy drága. Annyi igazság van benne, hogy a víztisztítóért fizetni kell egy összeget, ami nem mindenki számára mondható alacsonynak (de vannal olcsóbb modellek is). Ha azonban továbbgondoljuk egy kicsit a történetet, rájöhetünk, hogy a víztisztító segítségével nagyon sokat lehet spórolni például az ásványvíz vásárlásán, így elég hamar visszajön az ára. Az egészségről nem is beszélve...
  • Fölösleges. A tiszta víz fölösleges? Szervezetünk működéséhez alapvető fontosságú, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot vigyünk be minden egyes nap. Persze mondhatnánk, hogy jó lesz a csapvíz, vagy akármilyen víz is, de biztos, hogy olyasmit szeretnénk inni, aminek a minőségében, tisztaságában nem lehetünk biztosak? A legnagyobb kincsünk az egészségünk, és a tiszta víz ivásával sokat is teszünk érte!
  • Nem csinál semmit. Elég meglepő érv, de sokat puffogtatják. Honnan tudjuk, hogy a víztisztítónk tényleg tisztítja a vizet? Nos, ezt számos teszt bizonyítja – ezek nélkül nyilvánvalóan nem is lehetett volna piacra dobni a terméket. De ha másnak nem hiszünk, higgyünk magunknak: ha megkóstoljuk a vizet, már az ízén lehet érezni, hogy nincs benne az a rengeteg vegyszer, ami a csapból folyó vízben alap esetben benne van.
  • Sokat kell vele bajlódni. Ez nem igaz. A beszerelést akár a vásárló is könnyedén elvégezheti, épp úgy mint a szűrőcseréket. Ha pedig megakad valamelyik folyamt közben, akkor a felkészült ügyfélszolgálat garantáltan megoldja a problémát távsegítséggel.
Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog