Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Újévi fitnesz fogadalom

Újévi fitnesz fogadalom

Lassan itt az újév és itt van vele az újévi fogadalmak ideje is. Az edzőtermek már várják az egy hónapos tagokat (bocs a kitartóbaktól), akik talán még a 10 alkalmas bérletüket sem edzik le. Jön az életmódváltással kapcsolatos vitaminok, táplálék kiegészítők és káros szokásokról leszoktató készítmények szezonja. Ezeket is csak 1 hónapig fogod használni, de legalább jó drágán vetted. Hiába, szinte minden pénzt megér, hogy tavaszra jó alakod legyen, vagy leszokj a dohányzásról. 
Szerintünk először inkább a háztartásoddal kellene kezdeni a változtatást és a legalapabb dologgal. Reformáld meg úgy az otthonod, hogy ténylegesen és gyökeresen változtassa meg az életed, amiből biztosan csak profitálni fogsz.

 

 


 

Na, ja, nem ítélkezem, hiszen személy szerint én is voltam már „egy hónapos” versenyző, aminek meg is fizettem az árát (mert ezek az időszakok eléggé költségesek ám). - Ha ráérsz, számold össze, hogy az utóbbi években mennyi pénzt sikerült értelmetlenül elköltened ilyen és ehhez hasonló dolgokra. Garantálom, hogy meglepődsz! Ha meg nem, akkor fogadj el egy piros pontot tőlem. -
Rosszul mértem fel, hogy mi kell nekem és nem számoltam a lehetőségeimmel sem (idő és energia szint), habár több sportágban kipróbáltam magam és nem állt messze tőlem az a tevékenység sem. Ez pedig egyenes út afelé, hogy csalódottak legyünk, a motiváció lanyhuljon és abbahagyjuk az életmód változtatás. Ez az esetek nagy részében 1-3 hónap lejátszódik. Tehát ez a csoda sem tarthat sokáig, hiszen csodák nincsenek!

 

Az alapok alapja a víz.

Tulajdonképpen eddig is tarthatna ez a bejegyzés, mert ezzel az állítással senki sem tud és nem is akar vitatkozni. A legnagyobb mennyiségben szervezetünkbe bevitt élelmiszer a víz, illetve annak kellene lennie. Ha már ilyen nagy mennyiségben fogyasztjuk (2-3 liter naponta ivásra), akkor bizonyára az sem mindegy, hogy ez az élelmiszer milyen tisztaságú.

víztisztító diszkont blog kényelmes

Ugyan hazánk vezetékes vízellátása többnyire (sajnos nem mindenhol!!!) egészségügyi határértékeken belül mozog, de ez csak tájékoztató jelleggel bír annak, aki tényleg tiszta és egészséges vizet akar közvetlenül a szervezetébe tölteni.
Érdekes az, hogy a drágább csaptelepeket és konyhai berendezéseket, valamint egyéb készülékeket valamiféle szűrővel védünk, míg a legdrágábbat nem óvjuk. Megelégszünk azzal, hogy vegyszereket és egyéb szennyeződéseket tartalmazó vizet fogyasztunk a vezetékből, ami több kilométeren keresztül vezeti a vizet minimum 24 órán keresztül a lakásunkba, miközben a földre esett ételt nem akarjuk már megenni. Ugyan kissé sarkos a példa, de sajnos igaz, habár tudom, hogy nem elégszenek meg ezzel a minőséggel, mert a legtöbbet eladott élelmiszer a PET palackos ásványvíz. Ezeknek a vizeknek pedig évről-évre NÖVEKSZIK a forgalma.

Fura dolog ez egy olyan országban, ahol annyira jó minőségű a vezetékes csapvíz, mint nálunk! Értehetetlen, hogy miért fizetnek az emberek éves szinten TÖBB MINT SZÁZEZER forintot olyanért, ami a csapból is folyik a saját otthonukban. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy így megközelítőleg 1000X többet fizetnek, akkor igencsak elgondolkodtató a dolog anyagilag is. Ez erősen ellentmondás szagú!

 

 

 

Valódi életmódváltás itt kezdődik!

Az életmódváltás attól életmódváltás, hogy megváltoztatja az életedet és kizökkent a napi rutinodból. Vásárolhatsz akármennyi „csodaszert”, ha nem változtat semmit a régebbi életeden, akkor az nem segít az életmódváltásban.

Mi nem a cégalapításról, edzésről, meditálásról és a vitaminok hatásáról fogunk írni (da azok is hozzájárulnak az életmód megváltozásához), hanem a háztartási ivóvíztisztításról.  Igen, ez is jelentősen képes változtatni azoknak az életmódján, akik még nem rendelkeznek egy ilyen hasznos készülékkel. Ezek a változások pedig tényszerűek és mérhetőek, azaz valósak.

 

Most felsorolunk pár olyan változást, ami egy víztisztító berendezés tulajdonos életmódjában bekövetkezik.

 

 1. Macera mentesebb lesz az élete.
  Ez is egy mérhető dolog és szerintem talán a legfontosabbak közé is tartozik. Ugyanis nem kell még egy dolgot vásárolni nagy mennyiségben. Ha képes lennék otthon megtermelni magamnak az összes táplálékomat macera mentesen, akkor bizonyára megtenném, pláne úgy, hogy egy fillérrel sem fizetek többet érte, mint most, sőt még pénzt is megtakaríthatnék.
  Tulajdonképpen egy jól kiválasztott víztisztító berendezést valami hasonlót ad nekünk, ahol a palánta a vezetékes csapvíz.
   
 2. Olcsóbb ivó és főzővíz.
  Éves szinten egy 4 fős család közel 200.000.-Ft-os költ palackos vízre. Ez így leírva eléggé mellbevágó, de ebbe még nincs benne az a vízmennyiség, amiből főz. Ugyan találkoztam már olyan háziasszonnyal, aki ásványvízből főzött, de ezek száma elenyésző.
  A legkedvezőbb üzemeletetési költségű berendezésünk havi 250, míg a legdrágább csúcsmodellünk havi becsült szűrőbetét költsége is csak 2500.-Ft. Tehát a prémium megoldásunkkal is a tizedére csökkentheted ezt a kiadásodat.
  Gondolj csak bele, ha azt mondanám, hogy megfelezem, az üzemanyag költséged akkor érdekelne? Szerintem igen!
  A víztisztító több mint 90% takarít meg számodra, ha még mindig palackos vizeket vásárolsz. A 90%, pedig már a csúcs ozmózis víztisztítónk becsült havi szűrőbetét költsége, aminél csak kedvezőbb áru van, így a 90% még tovább fokozódik.
  HOPPÁ! Nem volt benne feltételes mód!
   
 3. Egészségesebb lesz az, amit megiszol és az is amiből főzöl.
  Ésszerű, hogy amit megtisztítunk (esetünkben tulajdonképpen szűrünk) az tisztább, vagyis egészségesebb is lesz a kezdeti állapotnál. Nekem minit egy eléggé gyanakvó embernek, az, hogy nem vagyok kiszolgáltatva holmi határértékeknek (amiket változtatnak) ivóvíz terén eléggé nagy nyereség. Engem ugyanis nem érdekel az, hogy valakik szerint mennyi szennyező anyagot és esetlegesen mérgező vegyületet lehet bevinni a szervezetembe. Tulajdonképpen kikérem magamnak azt, hogy mások döntsenek arról, hogy én mennyire mérgezzem magam. Mert akármennyire is határérték alatti egy bizonyos szennyeződés (ha még csak 1 lenne…) attól még szennyeződés, amitől meg akarom magamat és a családomat is kímélni, hiszen vannak erre a feladatra gyártott berendezések. Esetünkben ezek az ozmózis víztisztítók, amelyek mindent kiszűrnek a vezetékes csapvízből, ami nem tisztán és biztonságosan H2O. Ha valaki szerint pedig a tiszta H2O nem egészséges, az nagyon gyorsan menjen vissza az iskola alsó tagozatába.
  Ha valaki szerint a minimum klórral szennyezett ivóvíz jobb, mint a klórmentes, akkor neki nem tudok semmit mondani.

  Persze vannak a víztisztításban is nagy mágusok, akik a víz gyógyító DNS-étől kezdve a rákgyógyítási képességig mindent bevetnek azért, hogy elsózzák a túlárazott gagyiaikat. Sajnos van ilyen, mint minden ágazatban, kedve a pénzügytől át az autógyártásos az élelmiszeriparig. Őket majd megkeresi a fogyasztóvédelem, vagy a GVH, esetlegesen egyéb szervek.
  A tiszta ivóvíztől nem leszel halhatatlan, de még sebezhetetlen sem. Csupán annyi fog történni veled, hogy TISZTA lesz a legnagyobb mennyiségben bevitt élelmiszered. EZ NEM ELÉG?
   
 4. Környezetkímélő és pont.
  Ugyan sorra jelennek meg olyan cuki cikkek, ahol megmutatják, hogy PET palackból milyen „praktikus” dolgokat lehet készíteni, de ez nagyságrendileg sem a PET újrahasznosítása. Mennyiségben sem tudja feldolgozni ez az ipar a kidobott PET palackokat. Egész szigetek úszkálnak már ilyen hasznos anyagokból az óceánokban, ami biztosan nem tesz jót az élővilágnak és a környezetünknek. Mint látható az újrahasznosítás csak 20-30%-os, míg a fogyasztás növekvő. Ez valódi katasztrófahelyzetet teremt, akármennyire is próbálkoznak néha a nagyobb gyártók 20-25%-ka újrahasznosított palackkal. Aranyos, értékeljük a törekvést, de látható az arányok elcsúszása a környezett szennyezés irányába.

 

Ha ezek után még ecsetelnem kell, hogy miképp változtatja meg az életed egy víztisztító berendezés, akkor sajnos valamit rosszul csináltam.
Kezd tehát az alapoknál és először a háztatásod életét változtasd meg, ez által garantáltan pozitív irányba fog változni a TE életed is. Ha „csak” a fenti 4 előnnyel számolsz, már akkor is bőven profitáltál ebből az egészből.

 

Ha még nem rendelkezel otthon víztisztítóval, akkor szerintünk két dolgot tehetsz.

 

 1. Tanácsot kérsz tőlünk ITT, hogy az igényeidhez képest melyik legtöbbet eladott és legkedvezőbb árú víztisztítónkat ajánljuk neked.

   
 2. Lejjebb görgetsz és TE választasz a legtöbbet eladott víztisztítóink közül.

Válaszd bármelyiket is, biztosan csak előnyei lesznek! Takaríts meg időt, pénzt és energiát, miközben véded a környezetet is. NINCS SEMMI MELLÉKHATÁS!

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog