Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Vízszolgáltatók és a víztisztító, na meg a PET palack

Vízszolgáltatók és a víztisztító, na meg a PET palack

Ha most azt hiszed, hogy a vízszolgáltatókat fogom szapulni, akkor nagyon tévedsz. Ugyan jó pár éve folyamatosan nyújtogatom segítő kezem feléjük, de ők sorozatosan rúgnak bele a háztartási ivóvíztisztító berendezésekbe. Ez a felállás pedig kissé unalmas és egyirányú, mert vezetékes csapvíz nélkül nem tud működni a víztisztító berendezés. Most tehát előállok egy kompromisszumos megoldással, amiből mindenki csak profitálhat, még a környezetünk is.

 


 

Akik régebb óta követik a „munkásságomat” azok jól tudják, hogy hányszor kellett szembesülnöm azzal, hogy valaki valahol valami butaságot ír a víztisztító berendezésekről és az általuk készített ivóvíz minőségével kapcsolatban. Volt egy időszak, amikor sorra jelentek meg „információk” arról, hogy a víztisztító berendezések nem hogy hasznosak, hanem egyenesen ártalmasak is az azt használók egészségére. Készültek mindenféle teszteknek mondott valamik (HVG nagy víztisztító tesztje például ilyen), ahol ugyan elfelejtettek időközönként szűrőbetétet cserélni a nyavalygás víztisztítóba, de a belőle nyert vizet laboratóriumba vizsgálgatták. SZUPER!
Munkatársaimmal a mai napig értetlenkedve nosztalgiázunk az ilyen és ehhez hasonló butaságokon egymást cukkolva, hogy „Érted te ezt?”.
Aztán megjelentek azok a cégek is, akik szokatlan értékesítési modelleket alkalmazva árulták a portékájukat, víztisztítónak csúfolva. Ilyenek bizonyos MLM és házalós üzletkötős modellek, ahol csak abban lehetsz biztos, hogy aránytalanul többet fizetsz, mint amit kellene. ARÁNYTALANUL!!!

Több mint valószínű, hogy ezeknek köszönhetően ez a termék (mármint szerencsétlen víztisztító) bekerült a csodamatrac, csodalámpa, csoda edénykészlet Bermuda háromszögébe. Jöttek a csodavárások és a félrevezetések, ami minden kicsit is hozzáértőt nagyon bosszantottak. Itt nem szeretnék más butasága miatt magyarázkodni, de azt leszögezhetem, hogy a tisztított víz nem gyógyítja a rákot és nem támassza fel a holtakat sem. Innen is üdvözölök minden ez ügyben GVH bírságolt kuruzslót.
Na, itt már el kezdett rángatózni az ujjam a klaviatúra fölött, hogy rendbe tegyek a fejekbe sok minden félreértést. Ekkor indítottam el munkatársaimmal a Víztisztító GURU projektet, ami azóta is érthető nyelven tálalja a háztartási ivóvíztisztítással kapcsolatos dolgokat. Ebben a munkában vegyésztől kezdve szerviz technikusokig bezárólag többen is részt vettünk. Nyugodtan merem állítani, hogy segítségünkkel, sokkal több ember értette meg az ivóvíztisztítást és választott neki megfelelő víztisztító berendezést. Tudom azt is, hogy publikációinknak köszönhetően rengeteg embert óvtunk meg a csalódástól és az aránytalanul magas összegek kifizetésétől.

 

De valami még nem tiszta!

Ugyan a lakossággal már sikerült valamilyen mértékben megértetni a víztisztítókkal kapcsolatos dolgokat (vagy csak szeretném ezt hinni), de a legmeghatározóbb piaci szereplővel nem sikerült megértetni, hogy nem ellenük küzdünk. Ki sem találnád, de ők a vezetékes vízszolgáltatók.

Hosszú évek óta, foggal-körömmel védik azt az álláspontukat, ahol feleslegesnek titulálják a víztisztító berendezések használatát és az ezzel foglalkozó kereskedőket pedig egyenesen sarlatánnak tekintik. Valóban vannak kamu víztisztító berendezések a piacon (most kapásból ötöt is tudnék mondani), de nem feltétlen kellene mindig velük példálózni. Attól még hogy a kínai piacon 3000.-ft-ért vásárolt háromcsíkos sportcipőn nem az van rajta, hogy ADIDAS, hanem ADIOS, azért nem az eredeti márka a felelős, hanem az, aki azt a gagyit eladta (na meg megvette).

 

ÉRDEKES! Víztisztító berendezések esetében a rosszabb általában többe kerül…

 

Tehát mi is elzárkózunk miden olyan cégtől, akik megtévesztő kommunikációt alkalmaznak víztisztító berendezéseikkel kapcsolatban. Be kellene látni, hogy a világon mindenhol elterjedt háztartási ivóvíztisztítás talán hazánkban is ésszerű lehet. Nem gondolom, hogy a világon mindenhol még mindig nagy HIPE-nak számító otthoni ivóvíztisztítás csak hazánkban ne lenne ésszerű és kifizetődő megoldás a lakosság számára. Tudom, hogy nem lehet annyira felvágni vele, mint a legújabb LED TV-vel, de azért eléggé praktikus és hasznos dolog, ami a háztartásod komfortszintjét emelheti.
Az igazság az, hogy talán nem is tudunk olyan háztartási berendezést, ami nem viszi, hanem hozza a pénzt. Na, nem pénznyomdaként kell erre gondolni, de ha megnézzük azokat az előnyöket, amelyekkel egy víztisztító használatával szembesülhetünk, akkor belátható, hogy egyéb alternatívákhoz képest egy jól kiválasztott ivóvíztisztító nagy haszonnal jár.

 

  • Olcsóbb a tisztított víz előállítási költsége, mint az ásványvíz literje.
  • Nem kell hazahurcolnod és utána elcipelned a PET palackokat.
  • Jelentősen megóvod a környezeted egy felesleg ártalomtól.

 

Az a jó PET palack, amit nem kell újrahasznosítani!

Ezt a kijelentést egy kedves megrendelőnktől csentem. Nagyon jól rávilágít arra, hogy ugyan szelektíven gyűjtjük a PET palackokat (vagy nem), de ezt az egész macerát és felesleges idő-pénz és energia ráfordítást megúsznánk, ha nem is lenne (vagy nem annyi) PET palack. Tehát ha csökkentenénk valamilyen mértékben ezt a változót az egyenletben.

Ugyan manapság a környezetvédelem már nem annyira szexi, mint pár évvel ezelőtt, de talán hosszútávon mégiscsak fontos lehet. Ésszerültelnül és feleslegesen szennyezzük olyannal a környezetünket, amit nem is kellene használnunk, mert FELESLEGES. A PET palackos ásványvizeknek gúnyolt termékek eladási adatai pedig évről-évre növekvő tendenciát hoznak. Az ásványvizes piac pedig nem csinál mást, mint homokot ad el a sivatagban. Egy olyan terméket kínál megközelítően ezerszer (1000x !!!) drágábban, ami a csapból is folyik. Használata tehát jóval túlmutat a „nem éri meg” besoroláson, mert az ARÁNYTALANUL magas árhoz sok vesződség (macera) és jelentős környezetszennyezés is társul. Ugyan vannak próbálkozások a PET palackok környezetkímélőbbé tételére (NA idei kampányában), de ez is csak -20%-os környezetszenezettséget ígér.
Lehet érezni, hogy az ásványvizes szakma is szembesül azzal a problémával, amit ők okoznak. Ha tetszik, ha nem, de ezek a PET palackok hatalmas veszélyt jelentenek mind a környezet, mind pedig a pénztárcákra. Nem is beszélve arról a kidobott időről, amit a palackos vizek beszerzésével és pakolászásával töltünk…


Ezeknek az ásványvizeknek a vásárlása rendkívül költséges és még annál is környezetszennyezőbb. E mellé még jelentős macerával is jár a logisztikája.

 

Ugyan néha előbukkannak hibák a vezetékes vízhálózaton, de tulajdonképpen a csapvíz minősége határértéken belül van, tehát fogyasztható. Ez hatalmas dolog például az indiai „ivóvízhez” képest. Persze lehetne még sorolni azokat az országokat, ahol még az elégséges szintet sem üti meg a vezetékes vízszolgáltatás. Nálunk azonban nem így van.

Amennyiben neked arra van igényed, hogy finomabb és vegyszer mentesebb vizet fogyassz otthonodban macera mentesen, környezet kímélően és garantáltan olcsóbban, mint a palackos vizes „megoldás”, akkor lehet, hogy el kellene gondolkoznod azon, hogy egy megfelelő víztisztító berendezéssel szereld fel a háztartásod.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog