Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Víztisztító berendezések költségei

Akármit is vásárolunk (vagy csak tervezzük a vásárlását) szeretnénk tudni, hogy milyen költséggel jár a fenntartása. Ez azért fontos, mert hosszabb távon szeretnénk üzemeltetni/használni. Ez egy autónál kézenfekvő, hiszen viszonylag rövid idők telnek el a tankolások között, de érdekes megfigyelni, hogy mennyi mindennek van “üzemeltetési” költsége, mint például egy szőnyegnek is, amit pár évente el kell vinni tisztíttatni.

Már az elején tisztázni kell a legfontosabb víztisztítókkal és az  üzemeltetésükkel kapcsolatos kitételt, hogy csak abban az esetben rendeljen víztisztító berendezést, amennyiben folyamatosan gondoskodik a berendezés szűrőbetéteinek kicseréléséről és a megfelelő karbantartásról. Ezt a mondatott tovább tartott leírni, mint amennyit tulajdonképpen ez jelent. Tehát arról van szó, hogyha már rendelkezik víztisztítóval, akkor minimum évente ki kell cserélni benne a vízszűrő egységeket. – ozmózis rendszerű víztisztító berendezések esetében az ozmózis membránt 2 évente kell kicserélni – Másképp fogalmazva, hamarabb le lehet cserélni a vízszűrő egységeket, de az ajánlásban meghatározott intervallum után nem tudjuk 100%-ban garantálni a biztonságos ivóvízminőséget.
Fontos viszont megjegyezni azt is, hogy ezek az információk csak tájékoztató jellegűek, hiszen a vízben több ezer olyan “változó” van, ami nagyrészt meghatározza egy vízszűrőbetét élettartamát/kapacitását.

Egy egyszerű példával élve, az autóknál is megadnak egy úgynevezett “gyári fogyasztási” értéket, ami (az elmúlt időszak információit figyelembe véve) gyakran nagyon messze áll az igazságtól.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog