Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Milyen víztisztítót vegyek?

Milyen víztisztítót vegyek? Amennyiben felvetődött ez a kérdés már önben, akkor minden bizonnyal nagy segítséget jelent a több éve bevált kategorizálásunk és a víztisztító piramis. Ha ivóvíztisztító berendezések után érdeklődik, akkor ezt a bejegyzést feltétlenül olvassa el, ugyanis gyors áttekintést adunk a víztisztító berendezések típusaival kapcsolatban. Ez pedig jelentősen hozzájárul, hogy az önnek megfelelő víztisztító berendezést válassza és ne legyen csalódott.

Nincs rossz víztisztító, csak önnek nem megfelelő.

 

Ha egy jó hasonlattal akarnék élni, akkor az autókhoz hasonlítanám a víztisztító berendezéseket. Ugyan nem annyira impulzívak és még a szomszéd sem vet irigykedő pillantásokat rá, de úgy ahogy az autóknál is széles a választék és tudunk rosszat választani, épp úgy mint a víztisztító berendezések tekintetében. Gyorsulhat egy autó nagyon sportosan, ha nem fér bele a babkocsi, mert a csomagtartóba egy zsebkendő is szűkösen fér csak el. Illetve hiába fér el az egész család, anyósostul a kocsiban, ha a gyorsulási versenyen mindenki lehagy minket.

Remélem ezzel az autós példával megfelelően szemléltettem azt ami a víztisztító berendezések rákfenéje, miszerint is nekünk (illetve a leendő vásárlónak) kell eldönteni, hogy mire akarjuk használni a víztisztítót. Ok, az tiszta, hogy víztisztításra, de ez hasonló paraméter, mint az autóknál az, hogy helyváltoztatásra szeretnénk egy autót, ha és legyenek kerekei. Rendben!

Tehát el kell dönteni, hogy milyen szűrési minőséget, hova és mennyi pénzből kívánunk beszerezni. Ha ezekre megfelelően specifikusan és körültekintően válaszol, akkor már nagyot nem tud hibázni. Vannak viszont olyan paraméterek és egyéb jellemzők, amelyekkel egyértelműen nem kell tisztában lennie egy víztisztítás után érdeklődőnek. Ha még idáig nem körvonalazódott ki, akkor ebben ad nagy segítséget ez a bejegyzésük.

Ugyanis hosszú évek óta kategóriákba soroljuk az ivóvíztisztító berendezéseinket, hogy könnyebben lehessen közülük választani. Az alábbi infógrafika nyújt gyors áttekintést az ivóvíztisztító berendezések kategóriáiról.

Esetünkben az ivóvíztisztító berendezések a fontosan, ezért most csak velük foglalkozunk.
Mint látható a fenti infógrafikán, az ivóvíztisztító berendezések nagy részben valamilyen aktívszén, vagy aktívszén és mechanikai szűrő kombinációi alap szinteken. Ezeknél a típusoknál javarészt a felszerelés/beépítés határozza meg a berendezést, valamint a szűrés lépcsők. A beépíthető modellek már bővíthetőek, így maga szűrési minőség és a szűrt víz jellemzői is szinte végtelenül variálhatóak (de nem minden esetben éri meg).

A másik nagy részt az ozmózis rendszerű (tulajdonképpen fordított ozmózis víztisztító a becsületes nevük) víztisztítók adják. A tartályos ozmózis víztisztítók esetében a legfontosabb az, hogy nyomásérzékenyek. Ez azt jelenti, hogy nagyon “finnyásak” a bemeneti víz nyomására. Ez nem baj, csak körültekintést igényel. Ez azt jelenti, ha a rendelkezésre álló vezetékes víz nyomása nem éri el a 4 BAR-t, akkor minden esetben nyomásrásegítős modellt kell választani, hogy az ozmózis rendszer működéséhez elegendő nyomás álljon rendelkezésre és optimálisan működjön. Ha megvan a 4 BAR, akkor a normál ozmózis víztisztító modell is megfelelő, mert ezzel a nyomással szépen fog működni. Itt jegyezném meg, hogy sok csalódott ozmózis víztisztító vásárló pusztán azért csalódott, mert rosszul mérte fel a víznyomását.

A háztartási ivóvíztisztító berendezések közül a legjobb vízszűrést és ezáltal a legnagyobb biztonságot az ozmózis víztisztító berendezések garantálják. Ez az ozmózis membránjuknak köszönhető, ami szinte minden káros anyagot kiszűr a vezetékes ivóvízben esetlegesen fellelhető szennyeződések közül. Ha szeretnéd TE is a legnagyobb vízbiztonságot otthona, akkor nézd meg webáruházunk ozmózis víztisztító kínálatát.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog