Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
59.950 Ft

Az ozmózis víztisztító berendezések alap modellje. Stabil fémvázon elhelyezett 5 lépcsős szűrőrendszer, ahol függőleges vízszűrő házakban helyezkednek el az ozmózis membrán védelmére szolgáló előszűrők. Az 50 GPD-s ozmózis membrán után még egy biztonsági aktívszenes szűrőbetét szűri a víztartályból csapolandó vizet a fogyasztás előtt. Korlátlanul bővíthető kiegészítő egységekkel. A csomag tartalmazza a beszereléshez szükséges alkatrészeket és a kerámiabetétes csaptelepet is.
Ajánlott 4 BAR fölötti max. 6 fős háztartásokba.

.
(5)
Finomabb víz íz

Youtube videók

PurePro RO105 Ozmózis víztisztító

59.950 Ft
Kapható választék:
INGYENES BESZERELÉS:
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

ozmózis víztisztító 105

Ez a víztisztító a víztartályos (12 liter) háztartási ozmózis víztisztító berendezések alap berendezése. 50GPD ozmózis membránnal rendelkezik, ami optimálisabb működést tesz lehetővé. Három előszűrőből, egy ozmózis membránból és egy aktív szén utószűrőből áll az ötrészes szűrőegység.  A legtöbbet eladott ozmózis víztisztító modellünk!  Szinte korlátlanul bővíthető, amit hasznos kihasználnia.

Tartályos ozmózis víztisztító berendezések alap gépe!

A számsor végén megjelenő „5”-ös azt jelenti, hogy 5 szűrési egységgel van dolgunk. Egy stabil fémvázra építették fel a szűrőpoharakat dupla „O” gyűrűs kivitelben a biztonságosabb tömítésért (függőleges előszűrők) amiben az előszűrők kapnak helyet. Vízszintesen helyezkedik el a ozmózis membrán ház amibe a beüzemelés alatt helyezzük majd bele az ozmózis membránt. Ezek után pedig az ötödik és egyben utolsó szűrőegység következik, egy aktív szén utószűrő, ami a víztartályból visszaáramló vizet látja el egy „biztonsági” vízszűréssel.

Ez a tartályos ozmózis víztisztító is 12 literes víztartállyal (puffer tartály) rendelkezik, ami ideális családi felhasználás esetében. Ez a pufferelt (eltárolt) vízmennyiség elegendő a folyamatos ivóvíztisztítás mellet arra is, hogy egészséges főzővízzel készítsük el ételeinket és italainkat.

Az ozmózis víztisztító berendezéssel szűrt víz nem desztillált víz. A desztillálási eljárás merőben más, mint egy keskeny résméreten (0,0001 mikron) átpréselt víz. Ebben a tisztított vízben is van ásványi anyag minimálisan (TDS érték) ami 10-20 mg/liter érték között mozog. Ez a szűrési résméret pedig azért szükséges, hogy Ön a legnagyobb biztonságot kaphassa, amit csak egy víztisztító berendezés képes adni, hiszen megtisztítja mindentől az vezetékes ivóvizet, ami nem tiszta és biztonságos. MINDENTŐL!
Ha mégis szeretné, hogy a tisztított vízben legyenek ásványi anyagok (ami a víz ízéhez kétségtelenül hozzátesz), akkor válassza PurePro 106M -es ozmózis víztisztító modellünket, amiben már alapból helyet kap egy ásványi anyag visszasózó (visszapótló) egység.

 

Mit szűr ki a vezetékes vízből?

Ez az ozmózis víztisztító modellünk az ozmózis membránnak köszönhetően 0,0001 mikronos vízszűrésre képes. Ez azt jelenti tulajdonképpen, hogy a H2O-n kívül 98%-ban mindent kiszűr. 100%-os vízszűrés nem létezik, tehát ez a víztisztító berendezés nagy hatékonysággal és biztonsággal működik bármely háztartásban ahol a legtisztább szűrt vízre van igény.
A teljesség igénye nélkül viszont itt olvashatja, hogy milyen szennyeződések eltávolítására képes ez az ozmózis víztisztító berendezésünk.

 • klór és vegyületei
 • vas-mangán
 • nitrit-nitrát
 • kőolaj származékok
 • gyógyszer maradványok-hormonok
 • arzén
 • nehézfémek

Ezzel az ozmózis víztisztító berendezéssel olyan minőségű ivóvizet képes előállítani saját otthonában, mint semelyik más rendszerű víztisztítóval. Ez a speciális rendszer MINDENT megszűr a vezetékes ivóvízből, ami nem tiszta, biztonságos és egészséges. Egyedülálló védelem az ivó és főzővíz ellátásban.

A tisztítórész 5 lépcsője

1. lépcső/ 5 mikronos polipropilén előszűrő (10", dupla O-gyűrűs, átlátszó -UV-szűrős- szűrőházzal)
2. lépcső/ aktívszén (GAC) előszűrő (10", dupla O-gyűrűs szűrőházzal)
3. lépcső/ 1 mikronos polipropilén előszűrő (10", dupla O-gyűrűs szűrőházzal)
4. lépcső/ RO membrán szűrő (résméret: 0,0001 mikron, kapacitás: 50 GPD=Gallon/Nap)
5. lépcső/ aktívszén utószűrő házban

A PurePro RO-105 5 lépcsős tisztítórész tartókonzolja fémből(!) készül, a stabil rögzítés végett. A tartály 12 literes, anyaga fém, belül speciális teflon bevonattal (!) (NSF és CE minősítések). Megengedett hálózati víznyomás: 4-7 bar. (Ha önnél ennél alacsonyabb a hálózati víznyomás értéke, akkor a PurePro RO-105P , nyomásfokozóval ellátott RO víztisztító berendezést javasoljuk választani.)

Garanciák: 5 év teljeskörű és 10 év vízminőség* garanciával árusítjuk a víztisztító berendezést. (* Azt jelenti, hogy amennyiben a víztisztító berendezésbe 700 mg/liter, vagy az alatti oldott anyag tartalmú víz áramlik be, akkor garantáljuk, hogy a tiszta víz oldott anyagtartalma 100 mg/liter alatt lesz, ami már kifejezetten segíti testünk méregtelenítését.)

A PurePro RO-105 háztartási RO víztisztító berendezés csomagja az alábbiakat tartalmazza: 1 db 5 lépcsős tisztító rész szűrőbetétekkel, 1 db tartály, 1 db tisztavíz csaptelep, beszereléshez szükséges szerelékek (lásd képen) és 1 db szűrőház kulcs, továbbá részletes, magyar nyelvű Gépkönyv. ( Figyelem: a csomag 3/8"-os bekötő idomot tartalmaz. Amennyiben a felszerelés helyén a vízbekötésnél nem 3/8"-os csőméret van, hanem 1/2" vagy 3/4", kérjük jelezze felénk, és a megfelelő bekötő idommal küldjük a víztisztítót!)

 

Üzemben tartási költségek és árgarancia.

Erre a víztisztító berendezésünkre is természetesen árgaranciát biztosítunk, ami azt garantálja, hogy sehol máshol nem tudja (legálisan) olcsóbban beszerezni.
Az ozmózis víztisztítóknál SZUMMA költséget számolunk, hiszen van amelyik egységet évente és van amelyiket két évente kell cserélni. ennek az ozmózis víztisztító berendezésnek az éves szűrőbetét költsége 11250-Ft . Ez ügy épül fel, hogy az első évben a szűrőbetét SZETT4 -et kell csak lecserélni, míg a második évben az az SZETT4-en kívül a két darab ozmózis membránt is. Tehát még így a havi szűrőbetét költség nem haladja meg a 940.-Ft-ot! Ez a szűrőbetét költség természetesen nem vonatkozik az esetlegesen pluszban használt kiegészítő egységekre (visszasózó, lúgosító, stb ...)

A szűrőbetétek kapacitása természetesen a bemeneti víz minőségétől és a felhasznált víz mennyiségétől nagyban függ. Az általunk közölt Információk csupán tájékoztató jellegűek. Alapjául a több éves tapasztalatunk és normál vízminőség feltételezése szolgál. Nem tudunk felelősséget vállalni a vezetékes víz minőségéért, mert az nem a mi feladatunk.

Beszerelés és üzembe helyezés.

Ehhez az ozmózis víztisztító berendezéshez is részletes magyar nyelvű leírást és bekötési rajzot adunk, ami segítségével könnyedén beszerelhető. Szűkség van a mosogató tálcába egy 12-es furatra a víztisztító saját csapjának a behelyezéséhez, valamint egy ugyanekkora furat kell a mosogató lefolyójába is. Minden szükséges alkatrészt megtalál a beszerelési csomagban, amiben 3/8”-os bekötőidomot adunk. Amennyiben ettől eltérő méretű bekötőidomot szeretne (1/2”, 3/4"), akkor ezt kérjük, hogy a megjegyzés rovatba jelezze. A garancia természetesen akkor is él, amikor saját kezűleg szereli be és helyezi üzembe a víztisztító berendezést.

Amennyiben nem szeretne a beszereléssel foglalkozni, akkor szakemberünk Budapesten és Pest megyében 12000.-Ft ért beszereli. Ha szeretné ezt a szolgáltatásunkat igénybe venni, akkor ezt jelezze a megjegyzés rovatba a rendelése leadásakor és munkatársunk telefonon időpontot egyeztet a beszereléssel kapcsolatban.

Amire figyelnie és tudnia kell!

Ennek a berendezésnek a működéséhez minimum 4BAR vezetékes víznyomás szükséges stabilan. Amennyiben ez nem áll rendelkezésre, akkor mindenképpen nyomásrásegítős ozmózis víztisztító modellt kell választania, hogy az ozmózis rendszer optimálisan működjön. Ennék a modellnék a PurePro 105P a nyomásrásegítős változata.

Ozmózis víztisztító berendezéseink a kiváló szűrési technikájuknak köszönhetően, folyamatosan (a víztisztítási szakaszban) öblítik ki magukból a szennyeződéseket, amiktől megkímélik önt és családját. Tehát nem tartják magukban és nem azon keresztül vezetik azt a vizet, amit később megisznak, hanem gyorsan kimossa magából a víztisztítási folyamat közben. Ez a prémium vízszűrési és vízbiztonsági képesség viszont technikai víz képződését teszi szükségessé, hogy ki tudja magából mosni a nem kívánatos szennyeződéseket. Csak ezzel a módszerrel garantálhatjuk Önnek a legjobb minőségű ivóvizet, amit csak háztartásában kaphat.

Akkor válassza ezt az ozmózis víztisztítót, ha stabil és megbízható működést akar, alacsony üzemeletetési költségek mellett.

Fontos még a rendelkezésre álló vezetékes víznyomás nagysága, hiszen ezt a berendezést csak 4 BAR fölötti víznyomással rendelkező háztartások számára ajánljuk. Ugyanis ekkora nyomás minimum kell ahhoz, hogy a nagy hatékonyságú ozmózis membrán optimálisan működjön. Az egyedülálló ozmózis víztisztítási technológiának köszönhetően nem marad szennyeződés a főszűrőbe, hanem kimossa magából (öblítés a szűrési folyamat közben), ezzel is növeli a membrán élettartamát és fokozza szűrési biztonságot.
Ehhez a víztisztító berendezésünkhöz is teljes körű MAGYAR garanciát, folyamatos alkatrész és szűrőbetét ellátottságot biztosítunk már 2007 óta. Így biztosra mehet, hogy megbízható forrásból, hosszú távra választ berendezést szakemberektől.

.

A PurePro RO-105 háztartási RO víztisztító méretei
Az 5 lépcsős tisztító rész
- magassága 45 cm
- szélessége 37 cm
- mélysége 20 cm
A 12 literes tartály
- magassága 43 cm
- átmérője 28 cm
Kapacitás 120-200 liter/nap (a hálózati víznyomástól és a víz szennyezettségétől függően).
Minősítések CE, WHO, NSF, WQA, FDA.,ÁNTSZ, OTH
A tiszta víz csaptelep FC101 (kerámiabetétes, krómozott fém, modern).
A PurePro RO-105 háztartási RO víztisztító tömege összesen 12 kg.

Gyakori kérdések és válaszok

A PurePro 105 ozmózis víztisztító berendezés felépítése ugyan átlátható, de egy viszonylag összetettebb rendszer. Ezért is adódhatnak olyan kérdések amelyek vásárlás előtt és után alakulhatnak ki a leendő, vagy a már meglévő ügyfeleinkben.
Összeszedtük azok az általános elforduló kérdéseket, amelyekkel a legtöbben fordultak hozzánk. 

 

 

Vásárlás előtt kérdések

 

 

Mivel minden nap rengetegszer beszélek leendő vásárlókkal, 2007 óta kialakult az az általános kérdések és válaszok kör, ami lehet, hogy neked is hasznos lehet. Jó ha tudod, hogy a PurePro 105-ös modellje a világon a legtöbbet eladott ozmózis víztisztító fajta. Klasszikus és nyitott felépítés, standard szűrőbetétekkel már több tíz éve sláger. Ez miden bizonnyal nem véletlen. Kedvező üzemeltetési költség mellett ugyan olyan vízszűrési minőséget biztosít, mint bármelyik, fordított ozmózis elven működő víztisztító berendezés.

 

 

Hány lépcsős a vízszűrési rendszer?

5 lépcsős. Erre utal a típus megnevezése is, ami a 105.
A szűrési sorrend a következő: 5 mikron, GAC aktívszén, 1 mikron, ozmózis membrán (50 GPD), aktívszén utószűrő. Három szűrőbetét (5 mikron, GAC aktívszén, 1 mikron) védi az ozmózis membránt a nagyobb szennyeződésektől és a klórtól, az ozmózis membrán biztosítja a 0,0001 mikronos résméretű vízszűrést, valamint az aktív szén utószűrő még egy utolsó vízkezelést végez a víztartálytól kijövő vízen.

 

Milyen hálózati nyomáson működik optimálisan?

Ez a modell nem rendelkezik nyomásrásegítő motorral. Ahhoz, hogy a legjobb hatékonysággal működjön, legalább 3,5-4 BAR vezetékes víznyomás kell. Amennyiben nem áll rendelkezésre ez a nyomásérték, akkor nyomásrásegítőt kell hozzá rendelni, ami plusz 20000.-Ft felárt jelent. (a nyomásrásegítős változatnak 220 V-os ellátás szükséges). Ebben az esetben a kiegészítőknél kell választani a nyomásrásegítő motor opciót.
Ha csak a későbbiekben adódik nyomásesés, vagy válik szükségszerűvé a nyomásrásegítő motor használata, akkor nyomásrásegítő pumpa szettet tudunk biztosítani, ami a berendezésre felszerelhető.

 

Honnan tudom meg, hogy mekkora a víznyomásom?

Szomszéd, közös képviselő, ha alapból áll rendelkezésre ilyen információ. A vízművek csak a fő nyomó vezetékre „lát rá”. Az utcában, és az ingatlanon belüli csőhálózatra és az esetleges dugulásokra nem. Ez nagyon fontos, ezért érdemes körültekintően tájékozódni rendelés elött.

 

Miért van elfolyó víz és az mekkora?

Az öblítő, azaz az elfolyó víz megléte biztosítja ennek a berendezésnek azt, hogy folyamatosan a legnagyobb vízbiztonságot tudja számodra is nyújtani. Megléte ésszerű és a fordított ozmózis technológia velejárója is egyben, ami a háztartási ivóvíztisztító berendezések szinte leghasznosabb tulajdonságát is adja.
Ennek a szűrés közbeni öblítésnek az a feladata, hogy a fő szűrő egységből (ozmózis membrán) amíg szűrést végez, eltávolítsa a megszűrt szennyeződéseket, azokat ne hagyja benne. Ezzel tudjuk csak biztosítani azt, hogy a következő vízszűrést nem egy már szennyezett szűrőegységen végezzük, hanem egy „öblítetten”, ahol már nem találhatóak meg az előbb megszűrt szennyeződések.

Az öblítővíz mennyisége általában 4/1, ami azt jelenti, hogy 4 liter vizet használ el 1 liter tisztított víz előállításához. Ez az arány nagyban függ a rendelkezésre álló vezetékes víz nyomásától, a víz minőségétől és a víztartályban lévő víz mennyiségétől.

 

Minek kell a víztartály?

A víztisztító berendezéshez alapból 12 literes víztartályt adunk. Ez azért fontos, mert pufferként (tárolókén) működik. A fő szűrőből (ozmózis membrán) először a víztartályba kerül bele a víz megközelítőleg 0,1 liter/perces sebességgel. Ez vékony pókhálónyi vastagság csupán, ami nem elegendő, ha vizet szeretnénk engedni.
A víztartályban lévő 0,4 BAR levegőnyomás 1,4 liter/perces csapolási sebességgel indul meg, majd a víztartályban lévő tisztított víz mennyiségének csökkenésével arányosan esik vissza. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy maximálisan felhasználóbarát és egy mindennapos helyzetben ideális megoldás.

 

Nem fog beposhadni a víz a tartályba.

Természetesen nem. Ez a típus már több tíz éve bizonyít és kifogástalanul működik, így a puffer rendszerével sem lehet semmi baj. A víztartályban folyamatosan cserélődik a víz, így a víz „mozgása” biztosított.
Fontos tudni, hogy a víztartályban ozmózis víz van, amiben nincs semmi, ami esetlegesen „beindúlhatna”, illetve kialakulhatna. Sötét helyen és nyomás alatt van, ami kizár bármi ilyen nemű problémát.
ÉRDEKESSÉG! A palackozott vizek 1-2 évig állnak egy átlátszó műanyag palackban, sokszor ismeretlen szállítási és raktározási körülmények között.

 

Mit távolít el a vízből ez a víztisztító?

MINDENT, ami nem tisztán és biztonságosan H2O. Az ozmózis víztisztítók fő szűrője az ozmózis membrán, ami 0,0001 mikor résmérető szűrőegységével minden olyan szennyeződést eltávolít, ami ennél nagyobb. Ilyen az összes vírus, baktérium mellet, az arzén, nitrit-nitrát, vas-mangán, gyógyszermaradványok és hormonok is. Nagy biztonsággal fogyaszthatja mindenki, még a csecsemők is, valamit az egyéb betegségben szenvedők, mint például a vesebetegek is.
Amennyiben a legjobb otthoni tisztított víz minőség a cél, akkor ez a legjobb ár/érték arányú termék amit fellelhet a piacon.

 

Milyen kiegészítőket érdemes a berendezéshez felszerelni?

A víztisztító gyártók minden ésszerű igényre fel vannak készülve, ezért az ilyen berendezésekhez megtalálható kiegészítők palettája igen nagy. Mint minden termék esetében, itt is a leendő tulajdonosnak kell meghatároznia, hogy mit akar kapni az ozmózis vízen kívül, amit a 105-ös modell alapból produkál.
Amennyiben szükséges az ásványi anyagok visszasózása, akkor

 

Eltávolítja a hasznos ásványi anyagokat?

Gyorsan le kell szögeznünk, hogy a vízből nem, vagy csak nagyon rossz hasznosulással tud csak felszívódni ásványi anyag a szervezetben, tehát HASZNOS ásványi anyagok nincsenek benne már tisztítás előtt sem. Vízből ugyanis a szervezet 5-10%-ban képes csak hasznosítani az ásványi anyagokat. Ha tehát a csupán vízből szeretnénk bevinni ásványi anyagokat a szervezetünkbe, ahhoz olyan „sűrű” és mennyiségű vízzel kellene terhelni, ami garantáltan nem egészséges. A veséket például gyakran feleslegesen terhelik az indokolatlanul magas ásványvíz fogyasztással.
Az ásványi anyagok bejuttatásának módja a táplálkozás és egyéb esetben (sportolók) a táplálékkiegészítők. A vízzel szemben csak az az elvárásunk jogos, hogy biztonságos legyen és tiszta. Esetünkben ez a H2O, ami még senkinek nem okozott egészségügyi kockázatot.

 

Be tudom én is szerelni a berendezést?

Nem akarom ledegralálni ezt a kérdést egy egyszerű IGEN-el. A vásárlóink 95%-a saját maga végzi a beszerelést, amit a mellékelt gépkönyv és online telefonos segítség is nagyban tud támogatni. Ha esetlegesen megakadsz, akkor munkaidőben szívesen táv segítünk. Hidd el, sok tapasztalatunk van benne.

Amennyiben nem szeretnél ilyennel foglalkozni, akkor kérd beszerelési szolgáltatásunkat, ami Budapesten 9990.-Ft és Pest megyében 11990.-Ft tudunk biztosítani. Ebben az esetben választ ki a megfelelő beszerelési helyet és várd kollégánk időpont egyeztetését. Neked nincs több tennivalód.

 

Mire figyeljek rendelés előtt?

Ha erre figyelsz, akkor sok csalódástól kímélheted meg magad.

 1. Legyen meg a minimum 3,5-4 BAR vezetékes víznyomás.
 2. Ellenőrizd, hogy befér-e a berendezés a neki szánt helyre. (méretek az adatlapon)
 3. Ellenőrizd, hogy milyen mérető sarokszelepre van szükséged a berendezés bekötéséhez. ( 3/8” , ¾”, ½”)

 

Mennyi a garanciaidő erre a berendezésre?

Egyedülálló FOLYAMATOS garanciát biztosítunk erre a berendezésre.. Ennek csak annyi feltétele van, hogy minden évben tőlünk rendeld meg a berendezéshez szükséges szűrőbetéteket. A szűrőbetétek időpontjáról emailen és SMS-ben is értesítünk. Neked, csak meg kell rendelned évente a szűrőbetét készletet és el kell végezned a cserét.
Természetesen az általunk adott garancia háztartási/lakossági viszonylatban érvényesíthető és megfelelő használat esetén érvényes. (például fagyás esetén nem)

Milyen szűrőbetéteket és mikor kell lecserélni?

Ennél a berendezésnél két fajta szűrőbetétkészlet létezik.
Az éves szűrőbetét készlet 3 elő és 1 utószűrőt tartalmaz.
A kétéves pedig az éves szűrőbetét készleten kívül egy ozmózis membránt is.
A harmadik évben újra az évest, a negyedik évben pedig újra a kétévest szűrőbetétkészletet kell megrendelni, és így tovább...
Neked ezeket nem kell fejben tartanod, mert folyamatosan értesítünk az aktuális csere közéledtéről és időpontjáról.

 

Mennyibe kerül a berendezés szűrőbetét cseréje?

Természetesen ez is fontos téma, de meglepő, hogy mennyire gazdaságos ennek a berendezésnek a biztonságos és szakszerű üzemeltetése. Fontos tudatosítanunk, hogy a szűrőbetétek kapacitása nagyban a bemeneti víz minőségétől és a felhasznált víz mennyiségétől függ, de tapasztalatunk szerinti szűrőbetét cserélési intervallumhoz igazítva a következő költségekkel kell számolni az üzemeltetés során.

Éves szűrőbetétkészlet: 8500.-Ft
Kétéves szűrőbetét készlet: 19500.-Ft

Így két év teljes becsült szűrőbetét ára 28000.-Ft, ami havi szinten csupán 1200.-Ft-os költséget jelent. Ezért ez a berendezésünk is költséghatékony illetve ár/érték arányban magasan az egyéb alternatívák fölött áll. Ezért az árért csupán 10-15 palack ásványvizet vásárolhatnál, nálunk viszont a legbiztonságosabb otthoni tisztított vizet kapod maceramentesen.

 

Mi a biztosíték arra, hogy lesz alkatrész és szűrőbetét utánpótlás?

Ez egy időben sláger kérdés volt, amit nagyban megválaszolt a 2007 óta eltelt idő. A vásárlás pillanatától számítva minimum 5 évig garantáljuk a teljes ellátottságot. Amennyiben ezt nem tudjuk biztosítani, úgy visszavásároljuk a berendezést és téged semmiféle kár sem ér. Ilyen helyzet még nem fordult elő, hiszen a legnagyobb hangsúlyt a kiváló szolgáltatásra helyezzük, azaz arra, hogy te a berendezés  megvásárlása után is legkényelmesebben és nyugalomban használhasd a víztisztítódat.

Fontos tudnod, hogy mi a te érdeked végett, csak eredeti szűrőbetéteket, alkatrészeket és szerelési anyagokat használunk.

 

 

 

Vásárlás utáni kérdések

 

 

Ha eljutottunk a megrendelési folyamat végéhez, akkor emailben visszaigazoljuk a rendelését és általában 1-2 munkanap múlva a futárszolgálattal eljuttatjuk hozzád, ingyenes szállítási költség mellett.
A mi munkánk viszont itt nem ér véget, mind inkább itt kezdődik. Számottevő mértékben ez különböztet meg minket versenytársainktól.
Szeretném ha már most tisztában lennél azzal, hogy ha minket választasz, akkor egy 2007 óta működő céggel kötelezed el magad, aki idáig minden esetleges felmerülő problémát megoldott és fogyasztói elvárást teljesített. Ezt érezheted a folyamatos garanciaidőből és a  rendelkezésre álló ügyfélszolgálatból. Tehát megnyugodhatsz, biztonságban vagy, mert szakértő gárda támogat téged.

 

Megakadtam a beszerelés közben, mit csináljak?

Keress minket bátran munkaidőben és segítünk megoldani a problémát távsegítséggel.
Tapasztalatunk szerint a valós hibaelhárítás néha egészen apró dolgokon múlik, amiket pontosan ismerünk.

 

Problémám van a berendezéssel, mit csináljak?

Nyugalom, biztos kezekben vagy. Amennyiben a felmerülő probléma összetett és az ügyfélszolgálatos kolléga nem tudja megoldani, akkor specialista szerviztechnikust vonunk be a hibaelhárításba. Jó ha tudod, hogy mindvégig melletted állunk és a kezed nem engedjük el. Nem neked kell telefonálgatnod és reménykedni abban, hogy valaki felveszi a telefont. Felénk csak a hibát kell jelezned és mi gondoskodunk a megfelelő kommunikációról, így rengeteg bosszúságot veszünk le a válladról.

 

Ha nem tudjuk „táv gyógyítani” a berendezést, akkor mi van?

Ha nem vezetett eredményre a telefonos segítségnyújtás, illetve a cserealkatrész, akkor budapesti szervizünkben javítjuk ki az esetleges hibát. A technikus kiszállási díját nem tartalmazza a garanciális ügyintézés, csupán a cserealkatrészek és javítási munkadíjat.

 

 

 

Gyors hibaelhárítások

 

Tapasztalatunk szerint ügyfeleink néha hibaként élnek meg olyan dolgokat, amelyek nem azok, illetve nem jelentősebb hibák. Ezeket a sűrűn felmerülő eseteket gyűjtöttük csokorba. Amennyiben viszont a probléma nem oldódik meg, akkor keress minket.

 

Lassan jön a csapból a víz.

Előbb várd meg, amíg feltöltődik a víztartály. Ez az első beüzemelésnél több órát is igény bevehet. Amíg nem telítődik a víztartály, addig ne is próbálkozz tisztavíz csapolással, mert csak pókháló vékonyságú vízsugarat fogsz tapasztalni.

 

Nem áll el az öblítővíz.

Meg kell győződni, hogy a víztartály megtelt-e vízzel. (emeld meg és érezheted). Ha még nem telt meg, akkor természetesen az öblítővíz a szűrési folyamat végéig mossa a membránt, hiszen ez a szerepe. Amennyiben a beszerelés követő napon reggel is még folyik az öblítővíz (mert este nem használtad), akkor kérlek értesítsd az ügyfélszolgálatot.

 

Szivárgást érzékelek.

Már a beszerelésnél a fém-fém és fém műanyag találkozásoknál érdemes teflon szalagot használni. Ilyen a víztartály és a sarokszelep bekötése. Amennyiben a szűrőházaknál érzékelhető a szivárgás, akkor az adott szűrőház, mellékelt szűrőház kulccsal történő meghúzása javasolt.

 

Nem folyik a víz.

Várd meg, amíg feltöltődik a víztartály. Amíg ez nem következik be, addig ne nyisd meg a tisztavíz csapolására szolgáló csapot (ami a mosogatótálcába van szerelve). A tisztított víz először a víztartály felé megy és igyekszik feltölteni azt. Ez az első beüzemelésnél eltarthat akár 2-3 óráig is. Amikor feltöltődött, akkor a tartályban lévő 0,4 BAR levegőnyomás (üres állapotában mérve) teszi lehetővé, hogy a benne lévő víz ki tudjon jönni.
Amennyiben a víztartály tele van és úgy nem jön ki a víz belőle, akkor a kék színű szelepnél pumpálni kell bele levegőt, majd üres állapotba hozni, ami után 0,4 BAR-t kel belepumpálni.

 

Fura a tisztított víz íze.

Ez egy eléggé érdekes probléma, ami nem is probléma. A H2O-nak nincsen íze. Előfordul viszont az, hogy valaki mégis kicsit „érdekesnek” érzi a tisztított víz ízét. Ez azért lehet, mert nincs hozzászokva a tiszta víz ízéhez (ami ugye ízetlen).

 

Az utolsó kérdés.

Néha előfordul, hogy megkérdezik, hogy mi a különbség a 300.000-es és e között a berendezés között. A válasz meglepő, de SEMMI. A vízszűrési minőség mind a két esetben 0,0001 mikronos (ozmózis víztisztítás), tehát a csapolt víz minősége és összetevői megegyeznek. Az eltérés csupán annyi, hogy a drágábbik változatban a üzletkötést is busásan megfizettetik a vásárlóval, míg esetünkben nem.
Mi szakemberek vagyunk és ivóvíztisztító specialisták, akik 2007 óta biztosítják a leghatékonyabb működésű berendezések, kiváló ár/érték arányban.

 

 

 

 

PurePro 105 ozmózis víztisztító teszt.

 

A 105-ös modellszám a PurePro ozmózis víztisztítóinak zászlóshajója, hiszen legtöbbet eladott ozmózis víztisztító felépítményére készült a szűrőegysége. . Az ötös szám azt jelenti, hogy 5 darab szűrőegységet találunk a víztisztítóban. Egy vízszintes fém vázra szerelt 3 „poharas” függőleges szűrőház, majd fémváz fölé csavarozott membránház és az aktív szén utószűrő. Így kapjuk meg az 5 fázisos vízszűrést, ami nem véletlenül a legelterjedtebb az ozmózis víztisztítók között.

A szűrőegységhez 12 literes víztartály is jár, ami elsőre talán soknak tűnhet, de nem hosszútávon jöhetünk rá, hogy nem az. Ugyanis a 12 liter bruttó érték, ami a valóságban 10-11 liter magasságában megáll. Főzésekkor (hiszen nem csak ivásra, hanem főzésre is használjuk a tisztított vizet) jöhetünk rá igazán, hogy ez a vízmennyiség nem is olyan nagy.

Csapolási sebessége (azaz, hogy mennyi idő alatt tudunk a csaptelepén vizet vételezni) ugyan 1,4 liter/perctől indul meg, de ez természetesen csökken, ahogy a tartályból ürül a tisztított víz. Az, hogy a víztartályból (ami tulajdonképpen puffereli a megtisztított vizet) ki tudjon jönni a víz, azt a tartályban lévő 0,4 BAR levegő nyomás (üres állapotban mért) segíti. Ettől eltérni semelyik irányban nem ajánlott.

 

Elterjedt kiegészítői.

A PurePro 105 ozmózis víztisztító berendezés egy alap víztisztító, ugyan már a felső, ozmózis kategóriából. Nyitott felépítésének köszönhetően szinte korlátlanul tudjuk bővíteni különböző kiegészítőkkel, amelyekkel a már megtisztított vizet „kezelhetjük”, illetve egészíthetjük ki az elvárásaink szerint. Ha nincs ilyen elvárásunk, akkor sincsen semmi baj, hiszen bármiféle kiegészítő nélkül is a PurePro 105 ozmózis víztisztító egy teljes értékű berendezés.
Amennyiben nem csak a legtisztább H2O-t akarjuk szűréssel előállítani (ozmózis víz), hanem egyéb igényink is vannak megtisztított ivóvízzel kapcsolatban, akkor érdemes a következő egységeket szemügyre venni, hiszen ezek a legelterjedtebbek ennél a berendezésnél.

 1. Ásványi anyag visszasózó
 2. pH lúgosító ásványi ágyas egység
 3. Biokerámia energetizáló egység
 4. UV sterilizáló lámpa

 

 

Beszerelés és működtetés.

Ugyan a víztisztító berendezéshez részletes magyar nyelvű gépkönyv jár, ami érthetően ismerteti a beszerelést, de mégis csak be kell szerelni. Tapasztalataink szerint ez 1-1,5 óránál nem több, amibe már a szerszámok keresgélését is beleszámoltuk.

PurePro 105 ozmózis víztisztító beszerelési rajza

Összesen 3+1 beszerelési fázissal kell számolnunk.

 1. Bemenet létrehozása. Ez a mosogató alatt lévő vízbekötésre történik, ahol egy úgynevezett „T” idom (bekötőidom + elzáró golyóscsap) segítségével biztosítunk a berendezésnek bemeneti vizet.
  FONTOS! A beszerelési csomagban alapból 3/8”-os bekötőidom van. Amennyiben ettől eltérő méretre van szükség, azt a „megjegyzés” rovatba közölhető.
   
 2. Öblítő víz elvezetés létrehozása. Ez a mosogató szifonjába történik és szakszerűségét kétoldalú bilinccsel oldhatjuk meg.
   
 3. Saját csaptelep beszerelése. Ehhez csak egy 12-es furat kell a mosogatóba, vagy ahova a csapot akarjuk szerelni.
   
 4. Ebben a plusz egyedik lépésben a szűrőegységet a víztartállyal kell összekötni.

 

A pontos bekötést a magyar nyelvű gépkönyvön kívül még a színkódolt vezetékek is segítik. Ha ez sem lenne elég, akkor pedig a munkaidőben folyamatosan elérhető ügyfélszolgálat segíti a munkát.
Amennyiben ezek ellenére sem akarja saját maga beszerelni az ozmózis víztisztítót, akkor Budapesten és Pest megyében is vállaljuk a beszerelési munkálatot.

A beszerelést megkönnyítheti az, hogy az ötlépcsős szűrőegység és a víztartály között akár 6 méter is lehet.

 

Selejt, öblítő víz aránya.

Az ozmózis víztisztító technológia legnagyobb előnye és velejárója (a 0,0001 mikronos résméretű vízszűrésen kívül) az, hogy nem hagyja magában a megszűrt szennyeződéseket, hanem kimossa magából (azaz pontosabban az ozmózis membránból). Ezzel teszi egyedülállóan biztonságossá ez a folyamat az ozmózis vizet. Ha azt is hozzávesszük, hogy az ozmózis membrán csak kétévente kell cserélni, akkor belátható, hogy ez igencsak szükségszerű a folyamatos mosatása (csak szűrési folyamat közben) a főszűrőnek.

Ugyan a selejt/tisztított víz aránya sok mindentől függ, de ennél a berendezésnél ez 4/1-es. Így maximum csak 3.-Ft-nyi öblítővízzel kell számolni.

 

A helyes kiválasztáshoz a nyomásérzékenység is hozzátartozik.

Víztartályos ozmózis víztisztító berendezések esetében nagyon fontos, hogy ezek a víztisztítók nyomás érzékenyek. Ez az ozmózis víztisztító berendezés nem rendelkezik nyomásrásegítő motorral, ez annyit jelent, hogy 4 BAR vezetékes víznyomás alatt ez a berendezés nem megfelelő. Amennyiben tehát alacsonyabb a víznyomásunk (4 BAR alatti), akkor mindenképpen ennek a modellnek a nyomásrásegítős változatát kell választani, ami a PurePro 105P ozmózis víztisztító berendezés nyomásrásegítő motorral.

Alap esetben a vezetékes vízellátás 3,5 BAR fölött van, ami már elégséges ennek a berendezésnek is. Azonban mindig számolni kell esetleges dugulásokkal (akár a háztartásunkon belül, akár a háztartásunkon kívül).

 

Mikor válaszd ezt a víztisztítót?

Neked való ez a víztisztító, ha a legjobb minőségű ozmózis szűrésű ivóvizet szeretnéd a legjobb ár/érték arányban. Nem véletlenül az a berendezésünk a legtöbbet eladott víztisztítónk az ozmózis víztisztító kategóriában. Havi becsült szűrőbetét költsége csupán 940.-Ft, ami rendkívül alacsonynak számít ebben a kategóriában, pláne ha figyelembe vesszük az a minőségű vizet, ami a berendezés szolgáltat.

Az első lépés, azaz a víztisztító beszerelés macerásnak tűnhet, de ez bőven túlmutat azon a nyereségen, komforton és biztonságon, amit egy ilyen ozmózis víztisztító nyújt az egész háztartásnak. Ajánlott minden olyan háztartásba, ahol a legjobb minőségű szűrt ivóvizet szeretnék fogyasztani.
Különösen ajánlott gyerekes háztartásoknak és vesebetegeknek is.

 

Vélemények

5.00
5 értékelés
5
5
4
0
3
0
2
0
1
0
2021. 02. 24. -
Ingyenes beszereléssel kértük és gyorsan ki is jöttek.
A víz íze sokkal lágyabb és sejmesebb.
Az éves szűrőbetétek költsége gazdaságosnak tűnik.
2020. 10. 10. -
Finomabb íz és a kávéfőző se lesz vízköves. Nálunk bevált, ajánlom mindenkinek, aki megunta az ásványviz vásárlást.
2017. 10. 09. -
Közel 3/4 éve használjuk a berendezést, a család teljes megelégedésére.
Annyira megszoktuk, hogy a korábban vásárolt "márkás" ásványvizek nem ízlenek.
Vásárlásnál a hozzáértő eladó-tulajdonost kifaggattam a vízszűrő minden részletéről. Korrekt válaszokat kaptam.
A készülék ára értékarányos. A nejem aki egyébként korábban nagyon szkeptikus volt a vízszűrőkkel kapcsolatban, nagyon örül a váltásnak. Pénzt és szemetet spórolunk meg. A műanyag hulladékgyűjtő sincs már úgy tele. Amúgy jó érzés, hogy a környezetért is tettünk valamit.
Számításom szerint már most behozta az árát. A cipekedésről nem is beszélve.
Csak ajánlani tudom, mind a terméket, mind a forgalmazó céget.

Szabó Miklós / Budapest

2015. 03. 12. -
Már lassan három éve használjuk a víztisztítót. A vásárlást követően 1 napon belül kaptuk meg, korrekt módon összeállítva. A különféle csövek helyére egy-egy kis darab darabka volt beszerelve, így nem lehetett összekeverni, melyik csövet hova kell kötni. Az alkatrészek (szűrők, roppantógyűrűk) is a rendeléstől számított max. 2 napon belül megérkeztek. A cég nagyon korrekt, gyors, pontos, percíz, így már több barátomnak is ajánlottam a terméket. Nekünk már lassan 3 éve nem kell cipelni az ásványvizes palackokat, majd az abból visszamaradó hulladékot, nem beszélve arról, hogy a szűrt víz előállítása lényegesen olcsóbb.
2013. 08. 14. -
Gyorsan megkaptuk a víztisztítót. Először féltem a beszereléstől, de a részletes leírásnak köszönhetően könnyen be tudtam szerelni. Ebben segített az ügyfélszolgálat, mert egyszer megakadtam a beszerelés közben. Használjuk már több mint egy hete és nagyon meg vagyunk a készülékkel elégedve. Nem kell már ásványvizet vásárolni, ami nagy könnyebbséget jelent egy hétvégi bevásárlás közben.
Az oldal tetejére