Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Víztisztító városi legenda.

A víztisztító berendezéseket folyamatosan olyan városi legendák veszik körűl, amellyek nem igazak. Most felvázoljuk a 3 fő víztisztító típust.
 
Valóban rengeteg "városi legenda" lengi körül ezt a víztisztítós témát. Sokak szerint minek tisztítani a vezetékes vizet, hiszen az európai minőségű (jelentsen ez bármit is). Na ezek az emberek tömik tele általában a bevásárlókocsijukat a multiban ásványvizes palackokkal. Ha valaminek nincsen értelme akkor olyat vásárolni a csapból is folyik. Nem is mennék tovább az járulékos veszteségek felsorolásával, de azt még haza is kell vinni és a műanyag palackkal valamit kezdeni is kell, stb...

Alapvetően 3 fő csoportra lehet osztani a háztartási víztisztító berendezéseket.

1. Mechanikus lebegőanyag szűrésére alkalmas szűrőbetéttel ellátott vízszűrő (vagy víztisztító). Nevéből adódóan a mechanikus szennyeződéseket távolítja el a vízből. Ilyen lehet a csőhálózatból esetlegesen kioldódott akármi, ami a vízben lebeg és nem akarjuk meginni.
2. Aktívszenes vegyi szűrőbetét. A víztisztítás alapja ez a "módszer". Nem véletlenül alkalmazzák szinte minden víztisztító berendezésben és a vízszűrő kancsókban is. Ideális a klór megkötésére, tehát a vezetékes víz izét már ez által is jelentősen javítja. E mellett bizonyos mértékben a nehézfémeket is megszűri, de több biztonságot nem várhatunk tőle. 
3. Ozmózis víztisztító berendezés. Minden bizonnyal ez a legtöbb vitát kavaró víztisztító típus. Sok butaságot lehet olvasni az interneten, ami abból fakad, hogy sajnálatos módon olyan emberek is véleményüket nyilvánítják a témában, akik nem értik meg ennek a víztisztító berendezésnek a mibenlétét és működését. Elég ha csak annyit mondok, hogy mindent megszűr ami nem TISZTA víz. Ez által a  legnagyobb biztonságot ez a típus garantálja. Ez ugye azért fontos mert a vezetékes vízellátás (a PR-t leszámítva) még nem áll azon a szinten amin szeretnénk hogy álljon. Ilyen  Dél-Alföld és környéki arzénszennyeződés. A kerepesi nitrit-nitrát gond, na meg a dömsödi eset, ahol 2 hetes járvány söpört végig az ivóvíz miatt.
Ha tetszik, ha nem, ezeket csak tisztán ozmózis szűrővel (0,0001 mikron szűrési résméret) lehet úgy megtisztítani, hogy azt nyugodt szívvel megigyuk és a gyerekeknek is azt adjuk. Itt találja az ozmózis víztisztító berendezéseinket!

Lehetne még beszélni a víztisztító beszerzési forrásokról is, ahol üzletkötők silány minőségű víztisztítókat sóznak rá hitelre a felkészületlen emberekre 400.000.-Ft ért. Azok persze meg is veszik, mert azt hiszik, hogy a skandináv jellegű márka minőséget is jelent. Ha pedig tudnák, hogy egy olasz "cég" kreálmánya és közel sem képes olyan minőségű (és biztonságú) ivóvíz tisztításra mint a neten található 50-60e-s ozmózis víztisztítók.
Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog