Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Termékek Menü
0
06309017656

Víztisztító vásárlás elött

Fontos tudni, hogy a víztisztító berendezések is egyszerű „gépek” amelyektől csoda nem várható, csak a víz tisztítása. A tisztított ivóvíznek nincsen semmilyen emberfeletti képességei, illetve gyógyító hatása. A víztisztítók csupán típusuktól függően a tisztítatják a vizet. A tisztítás mértékét pedig minden esetben a vásárló határozza meg. A tisztítási minőség mértékét tehát minden esetben a leendő vásárlónak kell meghatározni, hiszen csak ő tudja, hogy milyen minőségű ivóvizet szeretne a saját otthonában.

 

 

A tisztított ivóvíz mindig jobb, mint a nem tisztított, hiszen az esetlegesen meglévő, illetve csőhálózatból kioldódó szennyeződéseket eltávolítja a vezetékes vízszolgáltatásnál használt vegyszerekkel egyűt. Amennyiben nem szeretné még határértéken belül sem szennyezett ivóvizet fogyasztani, akkor ideális otthoni víztisztító berendezést választania.

 

Mielőtt viszont víztisztító vásárlásra adja a fejét fontos, hogy 2+2 fő ponton végigmennie, hogy ne csalódjon a későbbiekben a víztisztító berendezésében.

 

 

Szűrési minőség meghatározása.

Tulajdonképpen ez a legfontosabb, ha víztisztítót választ. Döntse el, hogy milyen legyen a szűrt víz minősége. Elég egy egyszerű aktívszenes és mechanikus szűrés, vagy inkább a legbiztonságosabb ozmózis víztisztító lenne a jó választás, ami MINDENT kiszűr, csak a biztonságos H2O-t tartja meg.

 

 

 

 

Elhelyezés megválasztása.

Ugyan az első pontban meghatározott víztisztítási minőség valamelyest behatárolhatja az elhelyezési elképzeléseinket (mert ozmózis víztisztítók esetében javarészt csak pult alá szerelhető van), de az egyszerűbb szűrést biztosító aktívszenes modellek esetében ez szabadabb mozgást eredményez. 

 

 

 

 

 

Víznyomás ellenőrzése.

Ez a pont az ozmózis víztisztító berendezések esetében fokozottan FONTOS! Tehát 4 bar alatti víznyomás esetében mindenképpen nyomásrásegítős modellt érdemes választani, ha víztartályos típusban gondolkozunk.

 

 

 

 

 

Bekötési méret ellenőrzése.

Ez a pont értelemszerűen a pult alá szerelhető víztisztító berendezések esetében lesz érdekes. Itt először azt kell szemrevételezni, hogy a kívánt berendezés be fér-e a mosogató alá.
Alapból a beépíthető víztisztító berendezések mellé 3/8”-os bekötőidomot adunk. Amennyiben ettől eltérőre van szüksége, kérjük a „MEGJEGYZÉS” rovatba közölje ezt.