Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Víztisztítós hiéna

Víztisztítós hiéna Taxis hiénáknak is vannak szaktársaik a víztisztító kereskedők között (sajnos). Általános ismertetőjelük, hogy jóval többet kérnek azért, aminek a piaci értéke közel sem éri el az általuk közvetített (értékesített) termék árát. Meghatározó még az is, hogy tisztességtelen eszközökkel győzködik, majd végül győzik meg a későbbi vásárlóikat. Eladási stílusok rendkívül erőszakos és manipulatív. Sok hívást kapunk, ahol nagy számban idősödő emberek panaszkodnak arról, hogy mennyire rosszul jártak.

Tájékozódni és tájékozódni a víztisztítókkal kapcsolatban

Ha sejteni lehet, hogy egy terméknek mennyi lehet a vételára, akkor könnyen behatárolható, hogy mennyi az a maximum ár, amit el kérhetnek érte. Természetesen elkérni bármennyit is lehet, hiszen itt jön be a régi értékesítési alapszabály miszerint "mindennek annyi az ára amennyit fizetnek érte".

A túlárazást könnyen eljátszhatja egy taxis hiéna azzal, akinek fogalma sincs a fuvarárakról még nagy általánosságban sem. Ott veri át a kedves kuncsaftot ahol nem akarja, a végén pedig egy silány szolgáltatásért (vagy víztisztítóért) fizet olyan árat, amibe nem tud mi kerülni egy vásárolt szolgáltatáson vagy terméken. Maximum akkor, ha a víztisztítós példánál maradva gyémántokkal van kirakva a berendezés szűrőháza. Ez pedig felesleges és értelmetlen.

Az internet elterjedésével érdemes a neten tájékozódni. Persze ott is találhatóak szép számban "gyanús" weboldalak, hiszen egy ilyen internetes oldal létrehozásához akár 1 óra is elég. Azt írhatnak rá amit akarnak, de attól azt még nem szabad szentírásnak venni. Van sok fórum is, ahol nagyon hajmeresztő dolgokat írogatnak lelkes amatőrök és győzködik a jó népet a saját igazukról. Ezt teszik jó szándékból, de háttértudás hiányában.

 

Víztisztító vásárlás előtt fontos tudni

Íme egy kis felsorolás, amit jó ha tisztázunk víztisztító berendezések vásárlása előtt a kereskedővel. Ebből gyorsan kiderül, hogy milyen hátterű cég aki víztisztítót kínál. Persze arra legyünk felkészülve, hogy az értékesítő mindent el fog követni (gazsulálni fog), hogy meggyőzze arról, minden rendben lesz, de gyorsan kiderülhet, hogy mégsem...

  1. A vételár elfogadhatósága. Erről jó előtte tájékozódni és nem azonnal beleugrani négyértékű vásárlásokba. (asztali víztisztító: 10-15.000 Ft között; pult alatti víztisztító 20.40.000.-Ft között; ozmózis víztisztító 45-140.000.-Ft között attól függően, hogy víztartályos vagy átfolyós, illetve milyen felszereltséggel rendeljük; lúgosító vízionizátor 140-300.000.-Ft között elektródaszám és felépítmény függően).
  2. A cég megbízhatósága. Az a kereskedő aki meztelen búgócsigát is kínál, attól nem érdemes víztisztítót rendelni, hiszen biztosak lehetünk abban, hogy a sokadik láncszem az értékesítési körben, sokszoros árréssel. Ha gyapjútakaró és mindenfajta vitamin készítményt, edénykészlet is van a kínálatban legyünk fokozottan gyanakvók, mert ez tipikusan a termékbemutatókat szervező cégek kínálata.
  3. Az értékesítő személye. Webáruházas vásárlásnál ez nem olyan egyszerű, de általában szokott lenni ott is ügyfélszolgálat, ahol fel lehet tenni kérdéseket. Ha túl "nyomulós" a személyes értékesítő akkor gyanús. Információnk van arról, hogy termékbemutatós vásárlásokkor a hezitáló érdeklődőket szinte körülzárják és győzködik. Ebben az esetben menekülj!
  4. Szűrőbetét ára. Tudható, hogy a víztisztítást a szűrőbetét végzi, nem pedig a víztisztító, hiszen a szűrőbetéteken megy át a víz a víztisztító berendezés ennek csak keretet ad.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog