Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Vízutánpótlás hosszú hétvégére, nyaraláshoz, kirándulásra.

2016. 08. 31. 09:53:48
Vízutánpótlás hosszú hétvégére, nyaraláshoz, kirándulásra.

Ebben az évben sikerült kiszakadni a munkából és elmentünk hosszú hétvégézni. Feleségem első kérdése az volt, „és mi lesz a vízzel?”. Mármint, hogy mit fogunk inni 2,5 napig...
A víztisztító gyártók mára már „szinte” miden igényre tudnak megoldást, csak használni kell őket. Bemutatom, hogy mi hogyan oldottuk meg a hosszú hétvégénk ivóvíz ellátást és azt is, hogy melyik berendezésünkkel utazgathat akár hosszabb nyaralásokra is.

Már az elején leszögezem, hogy ezeknek a megoldásoknak a használatához szükségeltetik legalább egy autó, hiszen elég fura és macerás lenne egy vonatra felcaplatni velük. Tehát igen, ezek a megoldások nem mindenkinek jelentenek megoldást. Van helyigényük, de akár egy kiránduláshoz, akár egy hosszú hétvégéhez simán elfér a kocsiban. Mi egy eléggé kisautóban teszteltük, úgy, hogy a gyerek mesekönyvei, plüssjátékai, homokozóvödre és ki tudja még mi minden, a kocsiban volt.

 

Ideális társ egy kirándulásra, vagy hosszú hétvégére.

 

Erre a viszonylag rövid időre azt tanácsolom, hogy ne víztisztító berendezést vigyen magával, hanem vizet. Neeem, nem palackos vizet, hanem tartályosat. Mi ezt egy 17 literes víztartállyal oldottuk meg, amit indulás előtt feltankoltam az ozmózis víztisztítónkból.
TIPP: Mivel nekünk víztartályos ozmózis víztisztítónk van (ilyen) aminek 12 literes a víztartálya, ezért problémás lehet megtölteni első nekifutásra egy 17 literes víztartályt.
A megoldás annyi, hogy nem egy, hanem kettő „körből” oldottam meg a problémát, azaz lecsapoltam egy tartálynyit, majd vártam amíg feltelítődik és újra csapolni kezdtem.
Ez a módszer tehát megköveteli, hogy előrelátóak legyünk. Én például már csütörtök este lecsapoltam 10 litert, így péntek reggelre már csak 7 liternyi hiányzott, amit gyorsan tudtam pótolni.

 

Hosszabb távra ez a megoldás.

Ha 1-2 hétre utazunk el, akkor sajnos a tartályos víz nem megoldás, mert a benne lévő tisztított víz mennyiség nem elegendő ennyi időre. Ebben az esetben a víztisztítót/vízszűrőt kell vinnünk magunkkal. Ugyan ez macerásabbnak hangzik, de most mutatok 3 lehetőséget arra, hogy hogyan gondoskodhat akár ilyen hosszú távon is tiszta ivóvíz és főzővízről, tehát a vízszűrésről.

 

 1. ASTROBOY a hordozható ozmózis víztisztító.
  A tartályos víznél mi a hosszú hétvégénk alatt az ASTROBOY 17 literes víztartályát vettük igénybe. Ennek a víztisztítónak a fő jellemvonása a praktikum. A vízellátását megoldhatjuk egy, az egyszerűen mosogató csapra helyezhető útváltó szeleppel is, tehát könnyedén használatba vehető. Nem kell megbontani a mosogató alatti vízbekötést csupán az útváltó csap felszerelésével készen is vagyunk. A selejt vizet pedig a mosogató tálcába visszavezetjük.
  Sokat lehet hallani, hogy a helyiek sem ajánlják a vezetékes vizüket ivásra. Ezzel a berendezéssel mindenhol (ahol van áram és vízvételi pont) megoldott az, hogy a legbiztonságosabb és legegészségesebb ivó és főzővizet készítse el. Ezzel a berendezésünkkel akár Indiában is biztonságban fogyaszthatja a vezetékes ivóvizet, hiszen az ozmózis rendszernek köszönhetően, kiszűr minden káros anyagot az ivóvízből, tehát mindent kiszűr, ami nem H2O.
   

 2. Egyszerű csapra szerelhető víztisztító.
  Ezeknek a víztisztító berendezéseknek a mérete kicsi. Kb. 30 cm hosszú henger, ami rendelkezik egy kifolyócsővel, valamit egy útváltó csappal. Ezt a megszokott módon, könnyedén a mosogatócsapra lehet helyezni, akár belső, akár külső menetes is az, hiszen az adaptert tartalmazza a készlet.
  Ez a csapra szerelhető víztisztító bőségesen látja el a felhasználókat akár egy utazás során is klór és lebegőanyag menetes ivó és főzővízzel.
   

 3. Vízszűrő kancsó
  Ez a leginstantabb megoldásunk.
  Kiváló klór és lebegőanyag menetes ivó és főzővizet készíthetünk vele, viszont számolni kell a gravitációs szűrésből eredendő lassú szűréssel.

 

Mi így oldottuk meg.

A képen az látszódik, hogy mi hogyan oldottuk meg hosszú hétvége alatt a vízellátást. Mivel részmről nem akartam lemondani a SODASTREAM-os szörpökről sem, ezért még bepréseltem egy szódagépet és néhány szörpöt is a 17 literes víztartály mellé. Így aztán nem kellett nélkülöznöm a kiruccanás alatt sem a kedvenc italaimat, ami tiszta és egészséges ozmózis vízből készültek. Látható továbbá, hogy nálunk még a tápeszer a menő, tehát azt is biztonságosan tudtuk elkészíteni a otthoni víztisztítónk által garantált minöségben.

Tartalomhoz tartozó címkék: praktikus