Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

víztisztító és ivóvíztisztítás

Víztisztító berendezések a háztartásban.

 

Ivóvíztisztító berendezések hatalmas választékát kínálják webshoppok és üzletkötő hálózatok. Ezeknek a vízszűrő készülékeknek az ára nagyon széles skálán mozog. Rengeteg márka és kereskedő jelent meg a háztartási víztisztító piacon, de melyik a jó az Ön számára?

Erre a kérdésre nem is olyan egyszerű válaszolni, mint ahogy arra sem, hogy honnan rendeljen...

 

Mire kell figyelni, ha víztisztítót szeretne?

Ami a legfontosabb az az ár/érték aránya. Ha ezt az arányszámot nézzük bármely terméknél, biztosan nem fogunk pórúl járni. Nincs ez másként sem a víztisztító berendezések terén sem. Itt máris megemlítenék két, eléggé rizikós beszerzési forrást.

 • Sajnálatos, hogy vannak még olyan üzletkötő cégek, akik a reális ár akár több mint négyszereséért képesek eladni a víztisztító berendezéseiket. Ha kell, akár árúhitelbe is kergetve a gyanútlan vásárlót. Ezeket a cégeket onnan ismeri fel, hogy a termékbemutató után, de még a készülék megérkezése és használatba vétele elött az üzletkötő ajánlásokat kér az ismeretségi köréből. Az már egy másik kérdés, hogy miért ajánlana olyat, amit még nem is használ. Amennyiben ilyet tapasztal, vagy hitelpapírt akarnak Önnel aláiratni, éljen a gyanúval, hogy irreálisan magas áron fog vásárolni a nagyon is jól felkészült értékesítő fortélyainak bedőlve.
 • A másik véglet a "webáruházas" hozzáértő. Nagy sláger a víztisztító berendezések értékesítése, régebben ilyenek voltak a vitaminok. Boldog boldogtalan árulta a készítményeit. Ezeknél a webáruházaknál álltalában nincs szakmai tanácsadás, de még ügyfélszolgálat sem. Nem megoldott a szervíz, illetve a beszerelés akár az egész országban. Ami biztos, hogy nincs itt az az árúkészlet és bemutatóterem, de legalább egy nyamvadt átadási pont. Tehát az érdeklődő nem tud személyesen meggyőződni a kívánt készülék paramétereiről. Ezek a webáruházasok nagyrészt még szűrőbetét ellátottságot sem tud biztosítani pontosan azért, mert passzióként tett fel egy webes felületre pár képet és leírást. Nem ritke tehát, hogy aki ilyen helyen vásrol víztisztítót, a következő évben a cég hűlt helyét találja csak és külön problémát csinál magának a szűrőbetétek beszerzésével.

Tehát ezekre kell odafigyelni:

 • elérhető ügyfélszolgálat
 • szakmai info vonal
 • létező, leinformálható cég
 • rendelkezik bemutatóteremmel, vagy legalább egy átadási ponttal
 • van raktárkészlet
 • van szervíz és országos lefedettségű technikus gárda a beszerelések biztosítására
 • 24-48 órás kiszállítást biztosít
 • minden ivóvíztisztítási problémát orvosolni képes
 • nagy készlettel rendelkezik csere szűrőbetétekből és alkatrészekből
 • rendelkezik online, szűrőbetét figyelmeztető rendszerrel

Ha ezek a pontok biztosítva vannak, akkor egy megbízható, víztisztító szakértő cégről van szó, ahol garantáltan nem verik át és jó minőséget kap a pénzéért.

 

Milyen víztisztítók vannak?

Itt fontos kihangsúlyozni, hogy a víztisztító berendezések nem azonosak a vízlágyító készülékekkel. A víztisztító, vagy konkrétabban, ivóvíztisztító berendezések, nem az egész ház vízellátását tisztítják meg, hanem csak egy vételi ponton biztosítják a tiszta víz csapolását. Ettől eltérőek a speciális vízszűrők, hiszen ezek a szűrőegységek egy-egy speciális szűrét hivatottak ellátni, mint példáúl az arzénmentesítés.

A háztartási ivóvíztisztító berendezéseket az alábbi fő csopotokba soroljuk:

Ezek e fő víztisztító kategóriák, illetve még egy kakuktojás, ami ugyan többet tud mint egy asztali víztisztító, de nem a szűrési hatékonyságáért kedvelik, hanem egyedülálló vízkezelő technológiájáért. Ez a vízszűrő fajta a:

Valamint a máshova nem sorolható szűrőegység, ami specifikus szűrési problémát old meg (pl.:arzénmentesítés)

A fenti víztisztító fajták igen széles ár skálán mozognak. Nézzük át pár mondatban őket eggyesével.

 


 

Csapszűrő

A legolcsóbb víztisztító berendezés. A mosogató csapra kell felhelyezni az egész szerkezetet. A vízszűrő rendelkezik útváltó csappal, tehát nem kell a használat befejeztével levenni a mosogató csapról, csak az útváltót átállítani. Szűrési kapacitása viszonylag kicsi, de rendkívül kedvező ára miatt ideális "belépő termék" azok számáa, akik érdeklődnek a víztisztítás iránt. Instant megolás lehet otthon, de akár egy irodában is gondoskodhatunk a tiszta ivó és főzővízről, ami klórmentes.

Ajánlott csapszűrő: Aquafilter csapszűrő(részletes leírás itt>>)

ÁR: 7.200.-Ft

Cserebetét: 720 liter kapacitás ÁR: 2.100.-Ft

Egyszerű és instant megoldás a klórmentes ivóvíz előállítására.

 

 

Asztali víztisztító

Mosogató csapra szerelhető víztisztító álltalában egy, vagy kétfázisú vízszűrést tesz lehetővé. Itt is útváltó kar elfordítása után megy a víz a szűrőegység felé, viszont szűrési kapacitása nagyságrendekkel nagyobb mint egy csapszűrőnek. Az asztali víztisztító berendezések az alacsony vételár és fenntartási költségek miatt igen kedvelt víztisztító megoldás a háztartásokban. Ideális a vezetékes csapvízben mindíg jelenlévő klór megszűrésére. Ezáltal a víz szagtalan lesz és az íze is jelentősen javul. A vízszűrési eljárás az aktívszenes vízszűrésen alapszik.

Ajánlott asztali víztisztító/csapra szerelhető víztisztító: Asztali víztisztító NORMÁL

ÁR: 12.620.-Ft

Cserebetét: 6000 liter kapacitás ÁR: 2.000.-Ft

A legalacsonyabb fenntartási költégek és stabil klór, illetve rozsda, valamint egyéb lebegőanyag és nehézfém szűrés. A szűrőbetét kapacitása (6000 liter) egy család egész évi ivó és főzővízellátására elegendő.

 

Egyéb víztisztító berendezések

Ez a víztisztító fajta a leggyorsabban fejlődő víztisztító tipusok közé tartozik. Itt már egy mosogató pult alatt található a vízszűrő egység, ami nyomástartó, tehát a hidegvíz beállásra kell bekötni és saját csappal nyithat és zárható a vízsugár. Nagy előnye, hogy megtartja az ásványi anyagokat és nem keletkezik technikai (selejt) víz. Továbbá előnyös, hogy külömböző szűrőbetétekkel, illetve zsinormemránnak fokozható a vízszűrés és vízkezelés minősége.

Ajánlott egyéb víztisztító: Aquafilter EXITO-B ivóvíztisztító

ÁR: 39.990.-Ft

Cserebetét szett 1 évre ÁR : 9.500.-Ft, valamint minden második évben kicserélendő a kapilláris zsinórmembrán ÁR:8.500.-Ft.

Rendkívűl jó minőségű 7 lépcsős víztisztítás ami egy 0,02 mikron átméröjű kapilláris zsinormembránban teljesül be. Ez a berendezés márkiváló tisztaságú ivó és főzővízről gondoskodik rendkívűl kicsi helyigény mellett.

 

Ozmózis víztisztító (RO, reverze ozmózis víztisztító)

A legmodernebb és legjobb szűrést (98%) biztosító háztartási ivóvíztisztító technológia. A tisztítás oroszlánrészét az ozmózis membrán végzi. Itt az ozmotikus nyomás hatására préselődik át a megtisztítandó víz a membránon aminek keresztmetcete 0,00001 mikron. Ez a résméret lehetővé teszi, hogy csak a víz molekulák jussanak át rajta, még az arzén sem, aminek a mérete a legközelebb áll a vízrészecskéhez. Fontos helyet kapnak ennél a víztisztító eljárásnála a vízkezelő megoldások, mint példáúl:

ásványi anyag visszapótláspH lúgosításbiokerámiás energetizálásUV csírátlanítás (a nagyobb biztonság érdekében)

Ezeknél a víztisztítóknál minden esetben képződik technika, azaz seljt víz. Ez azért előnyös, mert azonnal kiöblítődik a berendezésből a káros, megszűrt anyag és szennyeződés és ezáltal is garantálható a a kiváló vízminőség.

Ajánlott ozmózis víztisztító: PurePro 105 ozmózis víztisztító

ÁR: 49.500.-Ft

Cserebetét szett 1 évre: 6.000.-Ft, valamint minden harmadik évben az ozmózis membrán kicserélése szükséges ÁR: 9.500.-Ft.

Ez az ozmózis víztisztító berendezés 98%-os vízszűrési minőséggel, valamint ÁNTSZ-OTH engedéllyel is rendelkezik. Nagy előnye a bővíthetőség. Itt találja azokat a kiegészítő egységeket, amellyekkel édemes kiegészíteni ezt a víztisztító berendezést.

 

 

Lúgosító, vízionizátor

A vízionizátor lúgosító berendezések elektromosság hatására ionizálják a vizet. Tulajdonképpen ketté választják savas és lúgos pH értékű vízre. Lúgosítás ásványi ágyas egységgel is elérhető, de nem csak a lúgosság miatt választják ezt a fajta víztisztító berendezést. A fő elönyük az ORP, azaz antioxidáns szint frasztikus csökkentése, valamint az ionizált víz molekula méretcsökkenése. Ennek a méretcsökkenésenk köszönhetően a ionizált víz molekula könnyebben tud beivódni a sejtfalakba és ezáltal jobb hidratációt és hasznosulást biztosít. Az antioxidáns szint csökkenés más antioxidáns készítményekhez képest természetesebben fejti ki jótékony hatásait, mint példáúl a lassuló öregedési folyamat.

Ajánlott lúgosító vízionizátor: PurePro JA303 lúgosító ionizátor berendezés

ÁR: 189.990.-Ft

Cserebetét 12.000 liter kapacitással. (kb. egy évre) ÁR: 14.250.-Ft

Nagyon jó minőségű lúgosítás és kiváló ORP szint a megfelelő antioxidáns szint elérése érdekében. Igényes formatervezés és visszajelző panel.